Duygularım iyice karışmaya başladı. İyi miyiz, kötü müyüz anlayamıyorum. Sanki bir kaç gündür kabus görüyormuşum gibi.. Sanki deprem bölgesinde ben de soğukta, aç göçük altındaymışım gibi... İç dünyam allak bullak. Meğer dünyadaki bütün dertler dert değilmiş! Biz kendimize dert ediniyormuşuz. Bütün kişisel problemlerim önemini yitirdi...
Sizin de kişisel problemleriniz önemini yitirdi mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 41,9b cevap paylaştı.
Benim zaten kişisel sorunlarım önemsizdi artık hayattan hiç beklentim olmadığı için. yani sürekli mutsuz ve depresif olduğunuzu düşünün ben onu yıllardır yaşıyorum bu da ne hayal kurmayı ne de beklenti içine girmememi sağladı. bu yüzden artık hayatı pek umursamıyorum yani kendi hayatımı umursamıyorum. bu yaşanan olaylar umarım en kısa sürede geçer tabi ki zaman alacak. ve bazı şeyler unutulmayacak acılar gibi... umarım böyle bir kötü olayı tekrar yaşamayız. hayat aslında değer verenler için çok önemlidir. her anını dolu dolu yaşamak gerekir çünkü her an gidebiliriz
p. tesi sabahından beridir kendime gelemedim.. yemekteyken evdeyken iş yerindeyken uyumaya giderken kısaca her an aklımın içinde olan acı.. göçük altında Evladının cansız bedeni başında hiç ayrılmayıp elini tutan babayamı. yoksa 2 gündür aç olmasına ragmen cebindeki püsküviti yemeyip çocuğuna vermek istiyen babayamı.. yoksa evladı kurtulsun diye kolonun arasına sıkışmış kolunu feda eden babayamı ben hangisine üzüleyim..
İnternet & Teknoloji konusunda 3,8b cevap paylaştı.
Ev yok bark yok sıcak yok su yok elektrik yok derken yavaş yavaş düzeliyor, zamana bıraktım. her şey elbette düzelecek. Giden can geri gelmez elbette. Yaşananlar kolay kolay unutulmaz. Yastığa başını her koyduğunda yeniden gözünde canlanır. Yeniden yaşıyormuş gibi irkilirsin.
Benim içinde hayat durdu sanki , evden calıstığım için sürekli haberleri takip ediyorum , sektörde zaten bu tip durumlarda tamamen gündem temalı işliyor , ondan mı acaba herkes mi böyle diye dusunuyordum , demmeki yalnız değilmisim , ama dediğin gibi baska hic bir dusumcem yok , sadece insanı ıhtıyaçlarımı karsılıyorum sanki hic bir sey dusunemiyorum sadece bu durum var aklımda... Bir de genel olarak çok az uyuduk bu süreçte ( çevremdeki insanlarda hep bunu söylüyor ) o da aslında mental ve fiziksel olarak çok etkiliyor tabiki...
Evet doğru uykusuzluk düzgün düşünmenin önüne geçiyor, yoruyor.. Ama insan vicdan azabı çekiyor. Halbuki uyku da yemek, yemek de vücudumuzun ihtiyacı. Fakat rahatsız edici bir ihtiyaç bu günlerde...
Gecelerin gelmesi. Kâbus gibi geliyor bir an önce sabah olsun istiyor. herkes herkesin kafasında deprem olacak hissi sürekli var. planlar var. Sabaha kadar uyuyamıyor kimse bunları geçelim o kadar hassasiz ki küçük bir şeyde gözlerimizden yaşlar geliyor 4 gündür bütün gün gözyaşlarım akıyor siliyorum ağlamamak için kendimi tutuyorum yarım yarım ağlıyorum kardeşim bana komik bir şeyler izle kendini topla dedi hayır haram dedim yapamam bunu sonuç aynısı öyle
İnternet & Teknoloji konusunda 600 cevap paylaştı.
Keşke olsa sinirim çok bozuk ağız dolusu sinkafli cümleler kullanmak istiyorum. Sadece 1 kişiye ama tutuyorum kendimi. Güzel bir haber aldım. 45 kişilik ekip yarın sabahtan hataya gidiyor. Gerekli ekipmanlar ve ihtiyaçlar alınmış. Evet kesinlikle gereksiz kişisel problemler ve kıskançlığın ne kadar saçma oldugunu insanoglu inşallah anlamıştır. Bakalım bekleme durumundayiz.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Etkileniyorum ama yapacak fazla bir şey yok. Ülke geçmişten ders almazsa daha çok yaşarız bunları ona göre sağlam yapilar yapmamız gerekir. 1 derece deprem bölgelerinde en fazla 5 kata musade edilmelidir
İnternet & Teknoloji konusunda 543 cevap paylaştı.
Ruh halimi anlatamam Aynen senin de yazmış olduğun gibi bir kabus gibi hissediyorum bir şekilde ondan uyanmak istiyorum gece yatmaktan korkar hale geldim. Tek temennim Allah aklımızı fikrimizi psikolojimizi korusun
Bence böyle his edebildiğin için üzülmenin aksine sevinmelisiniz çünkü ben şu an deprem bölgesi olan adiyamandayim bu duyguları buradaki insanların bazıları paylaşıyor yani nerede olduğunuzu bilemiyorum ama sizi hissettiklerinin için kutluyorum duyarlı Bi insansınız.
Önceki yıllarda da yaşandı aslında. Fakat insanoğlunun paraya olan hırsı uyumaya itiyor işte. Biraz daha az kazanıp daha sağlam evler yapılabilinir. Ya da en azından tehlike barındıran yerlere ev yapılmasına izin verilmeyebilinir vs..
Parayla çok ilgisi yok. Bizimkisi cehalet. Kolonların üstüne konulacak bir. Sismik izalatörün maliyeti yok denecek kadar az. Ama yapılmıyor. İlla birisi çekecek kulağımızı. Elin japonu 8 şiddetinde depreme, deprem bile demiyor. Sismik izalatör ve kaliteli yapıyla. Bu kadar basit. İlgili resmi kurumlar bunu artık zorunlu hale getirecektir. İnanıyorum
İnanmak zorundayız... Biz inanmazsak, istenilenler gerçek olmaz. İnanacağız, başaracağız. Hepsi bu. Artık depremlerde, enkaz altında kimse kalmayacak, o insanlar orada soğuktan, iç kanamadan, sussuzluktan yavaş yavaş ölmeyecek.