Günümüz dünyasında hiçbir sosyal medya kanalını kullanmamak ayıp mı?

Neden ayıp olsun ki? Ama gençlere bakıyorum sanki olmaması suçmuş, kötüymüş gibi davranabiliyorlar.😏 KS üyeliğim var ve diğer dr arkadaşlarımın ameliyat görsellerini, videolarını izleyebilmek için instagram hesabım var ve hiç eksikliğini hissetmiyorum başka uygulamaları kullanmadığım için..
Instagrami kaldırdım Twitteri da kullanamadim bi
Buraya da haftada 1 2 kez anca geliyorum
Velhasili kendimi sosyal medya detoksu yapıyorum hiçte eksikliğini rahatsızlığıni duymadım
Bence ayıp değil ama ayıplanıp dışlnıp garipseniyor ya da yalan söylüyorsun diyorlar
Cevap
50Cevap
8 ay instagram kullanmadım. (şimdi ise sadece mesaj atanlara cevap verip kapatıyorum) Facebook zaten yok. Twitter sadece gündem takip için ara sıra açarım. Son 1 aydır sadece KS'de zaman geçiriyorum.
Sosyal medya kullanmayınca hayatta bir şeylerden geri kalmış hissetmiyorum.
Ayıp neden olsun ki, normal değil mi diye sorsaydın farklı bir cevap verebilirdim, normal olup olmaması konusunda normal değildir diyebilirdim. Ancak ayıp değil kesinlikle. Ayıp olması için bir leye bir şekilde zarar vermesi gerekir bence. Herhangi bir zararı yok bunun, o yüzden ayıptır diyemem. Normal değildir diyebilirim sadece.
Ayıp değil ben arada hepsini donduruyorum aylarca yıllarca girmiyorum niye ayıp olsun... Bence cok doğru bir şey en doğrusu uzak durmak 23k lik instagram hesabım var inan doğru dürüst kullanmıyorum 3 k Twitter hesabım var arada kullanıyorum çok bağlı da değilim
İçimizde ister istemez bir algı oluşuyor. Mesela kendimden biliyorum birisi ben sosyal medya kullanmıyorum dedi ister istemez şok oldum yani 21. yüzyıldayız ve bence biraz garip sonuçta herkes kullanıyor kendi kararim tabi
Ayip değil ama herşeyden %99 geride kalırsın ve sonradan girdiğinde teknoloji özürlü olarak girersin bunda sucun yok özürlü falan diyorum kötü anlamda değil eger bunu başarırsan stres seviyen 0lanır hayatına bir 10 sene daha eklersin keske bende yapsam :)
Sosyal medya kullanmak değil, ama sosyal medya üzerinden insanlara rahatsızlık vermek, taciz etmek, istemediğini belirttiği halde bir şeylerde ısrarcı olmak ayıp..
Ayıp değil tabi ki, günümüz insanlar tarafından alay konusu olabilir sadece buda ayıp olduğu için değil tuhaf geldiği için.
Doğru şekilde kullanırsan sorun yok ama kullanmazsan ozmn sorun sosyal medya aile ilişkilerinden mahrum bırakıyo
Bunun kesinlikle ayıbı olmaz ve diyebilirim ki daha iyi bir çevreniz olur, çünkü çevrenizin daha çok farkında olursunuz...
Gündem için 1-2 tane kullanmalı ayrıca zeka seviyesini düşürdüğüne inandığım tik tok ve benzeri uygulamalar kullanılmamalı.
Yani artık kullansın herkes bir zahmet tabi bazı ya benimsin ya kara toprağın erkekler kız arkadaşlarının medya kullanmasını istemiyor olabilirler
Benim KS dışında hiçbir sosyal medya hesabım yok. Bundan dolayı bir eksiklik de hissetmiyorum.
Bence değil. En son twitterımı sildim telefondan. 1 gündür elime telefonu alma sayım %70 düştü o kadar çok boş zamanım varmışki farkettim 😀
Pardon? Neyin ayıbı olabilir ki tercih meselesi. Bende burası ve Wp hariç kullanmıyorum başka bir şey.
Hayır tabikide değil. Bunu bir zorunlulukmuş gibi lanse edenler sosyal medyanın köleleri.
sorsan ayıp değil ama kullanmayanı ya dışlıyorlar ya da zorbalık yapıyorlar
Instagram ve tiktok kullanmıyorum.
Hiç de utanmıyorum.
Kişisel bir tercih meselesinin neden ayıbı olsun
Ben kullanmıyorum kullanan kesimin aptallaştığını düşünüyorum
Gündemden habersiz mağarada yaşamıyorsa sosyal medya şart değil
Sosyal medya platformlarını kullanım amaçları kişilere, şirketlere, markalara göre değişlik gösteriyor.