Tamamen kolaylık.
Daha çok zorluk.
Ben ne bileyim yahu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tabiki kolaylık deniyor ama psikolojik olarak insanları çöktürüyor, özendiriyor insanları. Hareketsiz bir yaşam hedefleniyor, teknoloji insanları rahatlığa, rahatlık sağlıksızlığa, sağlıksızlık hastanelere, psikologlara ve spor salonlarına mecbur etti. Parayla aldığın teknolojinin bedelini, paranla ödemiş oldun yorulduğun da cabası.🤷♀️
Bence hem kolaylık hem tembellik getiriyor örneğin ; örnegin ev süpürmek için kullanılan robot kolayliktir , ama sen hareket etmedigin için tembellesir ve hastalıklara davetiye çıkartmış olursun ya da akıllı telefonlar kolayliktir ama hafızayı zayıflatır çoğumuz telefon numaralarıni ezbere bilmiyoruz telefonun sarzi bittiği an bizde bitiyoruz , ya da dışarıdan yemek siparişi vermek kolayliktir ama sağlıksiz beslenmene el becerinin gelişmesine , üretmene engel olur vss
EİG için teşekkür ederim 🙏🙏🙏
İnsanlara kolaylık sunduğu alanlar var..
İnsanlara zorluk sunduğu alanlar var..
Örn.. Bir temizlik robotu insan hayatını kolaylaştırırken, bir fabrikada kullanılan robotlarda insan gücünü ortadan kaldırıp ( insanın iş kalması ) bütün işi kendisi hatasız yapıyordur.
Cevap
47Cevap
Kolaylık sunuyor
İnsanlara kolaylık sunduğu alanlar var..
İnsanlara zorluk sunduğu alanlar var..
Örn.. Bir temizlik robotu insan hayatını kolaylaştırırken, bir fabrikada kullanılan robotlarda insan gücünü ortadan kaldırıp ( insanın iş kalması ) bütün işi kendisi hatasız yapıyordur.
Bence kolaylık ve daha fazla zaman yaratıyor. Daha fazla zaman demek de bunu daha iyi değerlendirmek demektir. Tembellik yarattığına kesinlikle katılmıyorum. Eskiden zaman bulamazdın, çok fazla çalışırdın şimdi her şey daha kolay ve hızlı hallediliyor. Bi da kendimize vakit ayırabileceğimiz anlamına geliyor.
Asıl amaç iş yükünü ve iş gücünü azaltmak. İnsanlar bunun farkında değil. Gidin bankalara kaç personel var❓️ Bana göre 2. Amaç insanlar arasındaki birlik ve beraberliği yok etmek bunuda başardılar. Evlat anne babasına bayramda mesaj çekiyor 🙂
Kolaylık ve tembellik yaratıyor. Ne yazık ki gün geçtikçe tembelleşiyoruz..
Kolaylıktan ziyade yeni teknolojiler yüzünden biz daha çok radyasyona maruz kalıyoruz. Bu miktar az da olsa.
Kolaylık olsun diye; zaten yakında robotlar insan yerine geçerlerse hiç şaşırmam🤦🏻♀️
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Tamamen kolaylık olduğunu düşünüyorum. Teknolojiye âşığım. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Teknoloji geliştikçe kolaylık sağlar ama detaylar mental olarak insanı yorar o yuzden orta şekerli bana göre 😁
kolaylık saglıyor ancak uretkenligi yok ediyor
Kolaylık tabiki bak örneğin şu an seninle konuşmak için bana kolaylık sağlıyor
Genel anlamda kolaylık sağlıyor tabii ki. Hem vakitten tasarruf hem de güçten.
Kolaylık sağlıyor ama kendisine çok bağlıyor.
Teknoloji gelişmiyor elektronik geliştikçe teknoloji geriliyor
Kişinin farkındalık ve otokontrolüne göre durum değişir.
İyi yönleri olduğu kadar kötü taraflarıda var
gün geçtikçe teknolojinin esiri oluyoruz onu saymazsak kolaylık tabi
Sağladıkları konforla teknoloji kölesi haline getiriyorlar insanları...
Yeri geliyor çok kolaylık yaratıyor, ama bence yeri geliyor korku da salıyor
Kizlar rahat at makine yapsin uff yoruldum derler ;)
Evet. bir yandan kolaylık sağlarken diğer yandan da bazılarını işsiz bırakıyor.
Kolaylık sağlıyor ama bir o kadar da hayatın kalitesini düşürüyor bence. Hareketsiz ve tembel insanlar yaratarak.
Kolaylık sunması için çıkartılır kötü ve/veya kötüye kullanan insanlar tarafından yararsız ve/veya zararlı hale getirilir.
Bkz. Einstein atomu enerji sorunu için atomu parçaladı adamlar tutup atom bombası yapıp milletin kafasına atti
Ders çalışmam gerek ama 3 ay öncenin konularını unuttum ama şimdi de hem geçen hafta işlenen konular bu hafta işlenen 3 ay öncesi ders çalışasım gelmiyor ve konularım birikiyor nerden başlamalıyım işin içinden çıkamıyorum haziranda sınav var.
Tamamen kolaylık. Her işimizi çok kolay bir şekilde çözebiliyoruz
Kolaylıklar bize ilerde zorluk olarak çıkmaz umarım
Her şeyin yenisi pek iyi olmuyor
Genelde kolaylık sağlıyor
Nasıl ve ne için kullanıldığına bağlı
Kolaylık sağlıyor tabi yaşattığı karmaşıklıkta var
Kolaylığı da var zorluğu da
Kolaylık ve tembellik yaratıyor.
Teknoloji zamandan kazandırır
Kolaylık tabi ki
kolaylık, beraberinde tembellik
Tamamen kolaylık.