Son günlerde gelişen teknolojide oluşan aksaklıklar nedeniyle sorun yaşıyorum. Çünkü teknoloji asla kusursuz, mükemmel olamaz. İlla Bi yerlerde bir sıkıntı yaşanabilir ve yaşanıyor da.
Sorun bizi kolaylığı ve tembelliğe alıştırıyor olması sanırım🤔

Son günlerde gelişen teknolojide oluşan aksaklıklar nedeniyle sorun yaşıyorum. Çünkü teknoloji asla kusursuz, mükemmel olamaz. İlla Bi yerlerde bir sıkıntı yaşanabilir ve yaşanıyor da.
Sorun bizi kolaylığı ve tembelliğe alıştırıyor olması sanırım🤔
Bazı yönlerden zorlaştırıyor kolaylaştırdığı yönler de var tabii ki her işini e devletten hallediyorsun online para gönderebiliyirsun bankaya gitmeye gerek kalmadan
Olamaz ama yine de olumsuz tarafları var. Dijitalden uzak toplumlara, gruplara bakıp aradaki farkı anlayabiliriz.
Amerika’da teknolojiden uzak dini inançları olan bir topluluk var. Oldukça mutlu hayatları var. Fakat dünyada nelerin yaşanıp, bittiğinden haberleri yok. Sanki tarih öncesi bir yaşam yaşıyorlar. Bence büyük eksiklik ama saf, duru, mutlu bir yaşantıları var.
Amiş cemaatiymiş adı.
Streslendiriyor bence. Hız arttıkça kaygı da artıyor. Dial-up kullanmış biriydim çocukken. Bilenler bilir o internetin hızını. Şimdikiler alışmış her şeyin hızlanmasına ve kaygı yaşamaya başlamışlar.
Ben dijitale karşı değilim ama tam da dijitalde yaşanmasına karşıyım. Hack edilebilen her sistem güvenilir değildir.
Evet kesinlikle öyle ya maalesef bence çok kötü. Sahtekralıklar her şey daha fazla ve dostluk aile ilişkisi bütün ilişkelere de olumsuz yansıyor bundurum
Cevap
11Cevap
Teknoloji ve endüstri insanoğluna düşman.
Bu iki bileşenin hayatımızdan götürdüklerinin başında sağlık geliyor.
Hayır sadece mantık işleyişini anlaman gerekiyor gerisi gelir bu kadar basit Durum Aynı Aşlında sadece biraz şekil değiştirmiş hali
Zorlaştırdığı zamanlar var ama daha çok kolaylaştırıyor lo
Teknoloji geliştikçe doğal hayata özlem çoğalıyor gibi geliyor bana.
Kolaylaştırırken biji ayatada zorlaştırdığı taraflar vayy
Adamına göre değişir. Benim hayatımı çok kolaylaştırıyor.
Cihazlar bizden akıllı görüldüğü sürece zorlaşmaya devam edecek.
Aynen ev süpüren akıllı robotlar var biz nası hareket edicez her şey elimizden altında
olacak bu
O google'ın Allah cezasını versin zaten🤣
Bunu da yine zorlaştıran insanın kendisi. Teknoloji her zaman avantaj ve yenilik katar.
Teknolojiyi geliştiren de insan zaten
Bence hayatı daha da kolaylaştırıyor kulanmasını bilmemiz lazım teknolojisi Dünya düşünemiyorum
Türkiyede kullandığımız teknolojiler gerçekten son teknoloji sayılmaz
Teknoloji bu denli gelişmemişken ne yapıyordun mesela çok merak ediyorum.
En iyisi teknolojiden uzak köyde yaşamak
Hem kolaylaştırıyo hem de tembelleştiriyo.
Tembelleştirdigi kesin
Sen kullanmayabilirsin
Görsel yeterince açıklıyor baska söze gerek yok.
Bilene kolayda bilmeyene çok zor
Olabilir
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?