Merhabalar,
Hiç böyle bir şey yapmadım çünkü kimsenin fikri umrumda değil. Ben, bana yakıştığını düşündüğüm bir şey yapmışsam yakışmıştır zaten. Milletten banane.😏

Merhabalar,
Hiç böyle bir şey yapmadım çünkü kimsenin fikri umrumda değil. Ben, bana yakıştığını düşündüğüm bir şey yapmışsam yakışmıştır zaten. Milletten banane.😏

Özgüven sahibi olmayan biri kendini paylaşamaz😅 zira eleştiriden korkar diye düşünüyorum. Fikir sahibi olmak için birilerine kendini paylaşmak karşımızdaki kişi bizim için değerli biriyse çok normal değilse de bir dış göze ihtiyaç duyduğumuzu gösterir. Sormamak veya paylaşmakmak ta kişinin kendi tercihinde bir durumdur ve eleştiri gerektirmez elbette.
Bence öz güvensizlik değildir. daha çok ilgi çekmektir ya da insanların da fikrini almaktır. yani bir kişi aslında kararsız kalıp kendi giyimi ya da dış görünüşünde bir şey soruyorsa zaten neyi sevdiğini ya da istediğini bilmiyor demektir. bu durumda öz güvensizlikten daha çok aslında kendini tanımamak anlamına geliyor.
bu yüzden bir insan sadece diğer insanların fikirlerini merak ettiği gibi aslında ne yapacağına karar veremediği için de soruyor olabilir. ya da daha çok insanlardan gelen iltifatlar mutlu ettiği için de sormuş olabilir.
Bence bu kişiye göre değişen bir konu.
Hem evet hem hayır 😀
Temelde detayda yazdığın gibi, öz güveni olan insan, kendini bilen insanın onaylanmaya veya beğenilmeye ihtiyacı yoktur ve bu tür şeylerden beklentisi olmaz, yapmaz.
Bir de yapabilme konusu var, bu kısımdan ayrı olarak. Bunu yapabilmek yani kendini paylaşıp fikir alabilmek de kendi içinde bir öz güven göstergesi, buna güvenmeyip, kendini beğenmeyip fikir bile soramayabilirdi kişi.
O yüzden parçalı biraz bu konu 🙃
Ben de kimseye pek fikrini sormam. Kendime yakıştırır giyerim ederim. Nasılım diye sorma gereği de duymadım hiç ama herkesin kendini olumla yöntemi farklı oluyor işte
Cevap
12Cevap
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Alt katmanlarında ezikliğin ikâmet ettiği bir narsisizm olduğunu düşünüyorum. ⭐
#Edit: Görünürde; " O kadar muhteşemim ki bak bugün de çok mutluyum "
Bilinçaltı; " Ne kadar berbat ve sıradanım, bugün de kendimi ve hayatımı gösterip gıpta ettireyim de kendimi bi şey sanayım " 😄😄
#tubasueda 🍀🍀
yapmadım :D hiç bilmiyorum paylaşırsam paylaşırım neyin fikrini sorucam :D
Öz güvensizlik değilde daha çok kendini herkese gösterme çabası ya da yeni fikir almaya çalışması
bence özgüvensizlik, onay almak istemek, piyasa yapmak, ilgi görme isteği, belki birini buluurm umudu
nerden baksan komik geliyor
Instagram'a atanlar da aslında onu söylüyorlar. Hani altına öyle bir şey yazmasalar bile verilen mesaj bu.
Bu aslında bazen insanin kendini çok hoş görüp onu da sevdikleriyle paylaşması gibi olabiliyor bazen. Kimseye bunu yaptığı için özgüvensiz diyemem.
Fikir sormam ama öneri alırım o konuyla alakalı
Paylaşmak değil de en yakın arkadaşıma sorarım güzel mi veya bununla mı uyar bununla mı diye
Bazende kendini ne kadar güzel olduğunun farkında olması
Pazarlama taktiği 😏
Sonunda aklı başında düşünen biri 🤩
Evet aynen öyle özgüvensizliktir
kiminin ki özgüvensizlik kiminin ki de ego.
egodan da olabilir
Öyle.
Bence olcusuz ozguven :)
Çok değil ama biraz
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?