Twitterda dangalak vb hakaret ettiğiniz için dava edildiniz mi hiç?
Yaşayanlar bu süreci anlatabilir mi?
Kovuşturmaya yer olmuyor diye duydum çoğunu?
Yaşayanlar bu süreci anlatabilir mi?
Kovuşturmaya yer olmuyor diye duydum çoğunu?
Hakaret suçu; instagram, facebook, twitter, telegram, whatsapp vb. uygulamalar ve sosyal medya hesapları aracılığıyla işlendiği gibi e-mail (e-posta) göndermek gibi başka yöntemlerle de internet üzerinden işlenebilmektedir. İnternet üzerinden hakaret suçu işleyen kişi TCK m.125 hükümleri gereği cezalandırılır.
TCK m.125: Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Geneli Hagb kararı veriliyor dangalak sözü hakaretamiz sayılmayan kelimeler arasında yer alıyormuş sanırım yargıtayın emsal kararı var
Tdk anlamı düşüncesiz boşboğaz kişi anlamına geliyor. 2020den önceden beridir hakaretamiz yorumlara ceza verilirdi hatta bu konuda rekor kıranlardan biri Adnan hocaydı
Fakat birkaç kişiden öğrendiğime göre yargıtay emsal kararları varmış argo görünen fakat hakaretamiz yorum olmayan kelimeler
Evet muhtemelen açılmayacağını düşünüyorum ben de açılırsa da umarım tazminat olmaz yoksa mahkemeden falan değil değmeyecek bir tiplemeye gidecwk paraya üzülüyorum
Cevap
6Cevap
Hic dava edilmedim ama dava etmek de sacmalık zaten orada cogu insan birbirine hakaret ediyor o zaman herkes birbirine dava acsin aw
Gelir kapısına dönüştürenler var bunu
Hakaret etmedim, ama biri beni cimere şikayet ettiğine dair bir yazı gönderdi bir şey çıkmadı
Muhtemelen kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir savcılıktan diyeceğim ama şöyle diyeyim
Bunu gelir kapısı haline getirenler var dikkat edin en ufak bir sövmeye dava açıyorlar
Twitter'da bu tarz olaylardan dava açan çok
Artık gelir kapısı haline getirmiş bazıları…
Ben sadece dangalak dedim ve örnek yaegıtay emaal kararlarına baktım muhtwmelen açarsa davayı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir savcı çünkü dangalak vs gibi kelimeler pek hakaret sayılmayan bölümde yer alıyor bakalım ama
Evet öyle dediğin gibi bazıları da egosunu tatmin ediyo bı sıkıntı çıkmaz umarım bı daha dikkatli ol
Dava edilmedim ama ettiğim oldu 20den fazla
Kaçını kazandın genelinde hükmün geriye bırakılması kararı vs veriliyormuş doğru mu tazminat aldıkların var mı bir de
Tazminat aldigim da var devam edende boş cikanda oldu cektigimde
Ya hu cımbızla mı laf alayım ağzından?
Ne oldu yani uzlaşma komisyonunda mı çözdün devam eden nasıl ediyor mesela? Hagb kararıyla mı
Daha gorulmemisler var dava tarihi bekleyen
Uzlasma da cozdugumde var
Hagb açıklanan da var avukat takiliyor kendi hâlinde
Çok kişiye sövdüm oyundan bir b0k olmadı
Oyun diyorsun ama twitter başka
Kime sövdün
Fake twitter hesabı sövmek sayılmaz dangalak dedim sadece sicilim de temiz
Hakaretin boyutu var dangalak örneğin duruma göre hakaret sayılmayan argo olarak geçiyormuş
Bir şey olmaz ya takma
Kafaya takmaya bile gerek yok Türkiye burası
Aynı durumdayız konuşalım mı
Mesaj gönderilmiyor
edildim bekliorum
Ne demiştin sen
Kime hakaret ettin
Fake hesaplı biriydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?