Selam dostlar. İlerleyen ve gelişen teknolojiyle beraber artık beyinlere çip takılabileceğini biliyoruz, bu konuda ki çalışmalardan biri de sanırım Elon Musk'ın da zaten şu an yürüttüğü projelerden biri olan "Neuralink" projesi, bu bahsettiğimiz duruma oldukça benzer.
Biz biraz daha yakın gelecek de olabilecek bir durumdan söz ediyoruz.Peki siz bir çok avantajı olduğu vaat edilse artık bilgisayar ve telefon işlerinizi beyninizde ki çip yardımıyla halledebileceğiniz söylense siz bu teknolojiyi kabul eder miydiniz, ve sizce bunun zararları olur muydu?
Bu konularda öncelikli endişe genelde mahremiyet oluyor. Bu sebeple istemezdim sanırım. Benimle ilgili bilgi toplanıp bunun istatistik olarak farklı yerlerde kullanılmasını istemezdim.
mantıklı yorum. hatta Elon Musk'ın görüşlerinden biri Neuralink ile yapay zeka ile bütünleşip onu kontrol edebileceğimiz çok farklı bakıyor bu adam bazı şeylere sen ne düşünürdün?
Elon Musk alanında başarılı biri. Başarılarını takdir ederim ancak son 4-5 yılda kazandığı başarının sarhoşluğu ile belki bazı şaibeli ya da güvenilmez hareketler sergilediğini de düşünüyorum. Tesla arabalar bile gelişim amaçlı dahi olsa çok sayıda veri topluyor. Büyük sistemlerin büyük açıkları olur. Hayırlısı diyelim.
Niye isteyelim mi bizi makineye cevirmedikleri kalmisti bi. Sonra yok guncelleme aticaz yok ekstra ozellik vs bir suru sey ile devami gelir bakmissin kukla olmussun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yok istemezdim bari içimde istediğim gibi düşünüp konuşuyorum
sağlık açısından değil güvenlik açısından özel hayat açısından ne biliyim hackerlar falan hackleyebilir çipi falan yani belli olmaz bunlar bu yüzden en iyisi taktırmamak
hackliyorlar sana harmandalı falan oynatıyorlar :D işin esprisi tabi haklısınız belki güvenlik önlemleri falan alınır bilemiyorum neuralink ' in yapay zekayla birleşmemiz için bir yol olduğunu düşünüyor elon musk aynı zamanda :D