Seviliyorsunuz sevgi ordan geldi yanlışlık için kusura bakın artık 😂😂
Biraz beyin eğzersizi yapmak ister misiniz?
Seviliyorsunuz sevgi ordan geldi yanlışlık için kusura bakın artık 😂😂

Soru 1
nilüfer çiçekleri her gün bir önceki günün 4 katı boyuta ulaşıyor. 124 günde gölün tamamını kapladıklarına göre. Gölün yarısını kaplamaları kaç gün sürer?
Soru 2 merve'nin doğum gününden 3 gün sonrası cuma günü ve o gün alicabbarın evlilik yıldönümüdür..
Soru; sevginin doğum günü 9. Günden 5gün sonra olduğuna göre yarın 3. Günse dün hangi gündür...
Soru 1: Gölün yarısını kaplaması için nilüfer çiçeklerinin 62 gün sürer.
Soru 2: Merve'nin doğum günü pazartesi günü, alicabbarın evlilik yıldönümü ise pazartesi gününden 4 gün sonra olur.
Soru: Sevginin doğum günü 9. günden 5 gün sonra olduğuna göre, yarın 3. günse dün perşembe günüdür.
😅🤔
Hepsi yanlış gibi geldi bana henüz bende çözmedim yazarken sadece ön çözüm yaptım ama yanlış okumuş gibisin soruyu :))
3 soru yokki toplam 2 soru sordum 😂
Araya sevgi sözcükleri karışmış çok sevilesi olmak böyle işte bilinç altım yapıyor bunu merve olarak al sevgiyi😂😂
Sen ne fenasın yaw merveleri hiç sevmem ayrıca hepsi evine ders çalışmak için kız alıyor bize zaman kalmaz 😂
Merveler götürsün seni önüne de bir yığın havuz problemi koysun emi 😁 Merve'nin sorusunu çöz çabuk laf ebesi
Yanliş bayan zeka küpü zekana hazır mıyım bilmem ama sen sanırım daha en basit sorularıma bile hazır değilsin :))
Bak şimdi anlatıyorum cuma cabbarın evlilik yıl dönümüyse salı merve doğar mı çünkü 3 gün sonra cuma olur. Elimizde Merve'nin doğum günü var 14 gün sonra salı olacaksa bugün nedir pazartesi Değil mi?
3. Gün çarşamba olur
Yarın çarşamba ise bugün salıdır dün otomatikmen mervenin doğum arifesi olan pazartesi günü oluyor :))
Yinede fena değildin başlangıç soruları için daha iyi olabilirsin umut var zekan hazır olacak bende hazır olacağım söz 😂😂😂
Sorunun ilk parağrafında ne yazıyor ali cabbarın evlilik yıl dönümü cuma günü yani sevginin doğum gününden 3 gün sonra yazıyor dikkatli okursan zaten doğum günü salı olduğu aşikar gerisi zaten çorap söküğü gibi çıkıyor
İsimlere ne takılıyosun ne demek istediğimi ve yanlış ilerlediğini gördüğüne eminim böyle soruma çamur atıp kaçacak yer arama gayet net gördün şu an yanlışını ama kabul etmezsin sen narin egon incinir 😂😂
Soruyu güncelledik bir kere gayet anlaşılır ve net şu an yanlış yaptım demek neden bu kadar zor geliyor :)) yanlışın 4 gün olarak ilerlemişsin ve 14 sonra yani 15. Gün olduğunu atlamışsın yoksa yol ve ilerleme 10 pu an ben hakkını veriyorum sen hep çamur at😁😁
Yanlışını bile savunuyorsun bu bir yerde iyi olsa da şu an değil :)) aceleyle sorulmuş ve soru Hataları vardı evet ama amacına ulaştı yapamadın ve kafanı karıştırdı yeter
Sonuç cevap yanlış ve hala dil papuç 😂😂
Ha şöyle ol işte bir dahakine bende 2 dakika da hazırlamam soruları böyle eksiklik olmaz bahanende kalmaz ☺
Merve baban geri dön diye bir soru soracam sırf sen sus diye 😂😂
Bana olacak orası son yapacağım şeyi yazınca klavye baba rolüne büründü napıyon sen diye kulağımı çekecek sanırım ;)))
Ölsem sormam böyle bir soru saçmalama merve kim hem eğlencesine bile soramam bu cümleleri bir araya getirip soru aç siteye at tövbest 😂😂
Merve diye biri okur soruyu yanlış anlar falan başımıza dert almadan susalım bence bütün mervelerden özür dile 😂😂
Hakkına girdin mervelerin meyveler neyse onları yerik sıkıntı olmaz da merveleri azad edelim :))
Ali cabbara elleşme derdi dünyadan büyük garibin evlilik yıldönümü hediyesi alacak sevgiyi de yayalım etrafa çoğalsın dünya sevince güzelmi deneriz 😂 yine harika yazdım gözlük takmam lazım dur 😎😎
Kim demiş etmiş önemli değil sevgi ve ali cabbar üzerinden yaptığım yorum yerindeydi hakkımı ver gerisinde gözümüz yok 😎
Başarmak falan olsun yine bana dönüyor sonra mervelere meyvelere gireceğiz aman dur ⛔
1) Çiçeklerin gölün yarısını kaplamaları için geçen süre gölün tamamını kaplamaları için geçen sürenin yarısına eşittir. Tamamını kaplamaları için geçen süre 124 gün ise, gölün yarısını kaplamaları için geçen süre 124/2 = 47 gündür.
2) Dünkü gün, bugün 3. gün olduğuna göre, 1 gün önceki gündür. Sevginin doğum günü, 9. günden 5 gün sonradır. Bu durumda, Sevginin doğum günü 14. gündedir. 14. gün Cuma günü ise, 13. gün Perşembe günüdür. Yani Perşembe.
Cevap
2Cevap
şu an çok uykum var yapamadım
Uykunun alınca gel mutlaka beklerim
1) 123. gün
Ikinci soruyu anlayamadım
Birinci soruda bir yanlışlık olabilir mi soruları henüz çözmedim o an hazırladım ama bence yanlış var gibi
Başlangıç boyutu x kabul edilirse 4 üssü 124 x boyuta ulaşır 124 günde.
4 üssü 124 x ise 2 ussu 248 x olarak yazılabilir. Bunun yarısı da 2 üssü 247 x olur ve evet yanılmışım. 247/2'e tekabül eder.
daha basit düşünmeye çalış sondan geriye doğru gidersen sanki daha basit sonuca ulaşırsın
Mantıksal düşünmek yerine formülle düşünmek daha kesin sonuca götürüyor bence.
Kesinlikle doğru bende formülle ilerlerim ama çözüm daha basit bir yolla bulunabilirse mantıksal yaklaşım zaman ve işlem kolaylığı sağlar
Yani tyt'de mantıklı oluyor ama burada bana göre formül daha iyi permütasyon problemi olsa mantık ile ilerlerdim
Eğzersiz değil Egzersiz yazmalısın
Telefon otomatik yazmış teşekkür düzeltme için
Dikkatimden kaçıyor bazen telefona alışamadım biraz minik klavyesi çok yanlış yazıyorum bu ara düzelt sen :)
Sana kalmıştı zaten onun yazım yanlışlarını da düzeltmek
Çok üzülmüştü zaten yataklık olmuştu yazım yanlışı yapıyorum da düzelten yok diye aman ne büyük bir şey
Ap talmışım şimdi farkettim ya da fazla üşengeç
Üşengeçlikten o aptal değilsin bence biraz dikkat edersen en azından ilk görseli çözersin
Soruyu sana uygun hale getiriyorum şimdi...
Alişverişe giden sen paranın tamamını 124 ürün alınca bitiriyorsun.
Her ürün diğerinin 4 katı daha pahlı olduğuna göre paranın yarısı kaç üründe bitiyor.
1 çanta ve 1 ruj 110 tl ise ruj çantadan 100 tl eksik ise çanta ne kadar bunu çöz o biraz fazla zor haklısın.
Yanıltıcı ve zor bir soru kolay sanma bak yanılırsın%90;YANLIŞ cevapladı diye sana sordum
Yanlış yaptın bak demiştim basit sanma :)))
Uydurmuyorum güncelliyorum 😊
105 çanta 5 tl ruj olacaktı
Cevabı beğenmedin mi :) 100 tl daha fazla ve toplam 110 tl
Senin cevaba göre 10 tl ruj olsaydı 110 çanta olurdu ve toplam 120 tl harcardın lütfen kazıklanma ;))
Çanta rujdan 100 tl daha pahalı yazıyor sence şu an 100 tl daha pahalı mı ☺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?