Elon Musk bu gece yeni teknolojisi olan Neuralink'i tanıttı. Henüz proje aşamasında olmasına rağmen herkesi çok etkiledi. Neuralink nedir? Elon Musk'ın #Neuralink projesi, felçli veya omurilik rahatsızlığı olan insanların kafatasına yerleştirilmiş çip ile bir bilgisayara ya da cep telefonuna sinyal göndererek onlarla iletişim kurmasını sağlayacak. Canlı yayında domuzlara takılan çiplerin demosu gösterilerek bunun mümkün olduğunu gösterdi.neuaralink nedirElon Musk, #Neuralink çipi takılmış insanların sadece düşünce gücüyle pc oyunu oynanabileceğini, internet ile tüm beyin aktivitelerini cep telefonuna hemen aktarabileceğini açıkladı. Yani gördüğümüz bir anı çip kaydedip telefondan bize gösterebilir.
Elon Musk'ın tarihi konuşması başladı. Felçli veya omurilik rahatsızlığı olan insanların kafasının içine yerleştirilecek madeni para boyutundaki bir cihaz, o insanların bir bilgisayara sinyal göndererek iletişim kurabilmesini, bilgisayar kullanabilmesini sağlayacak. pic.twitter.com/iJwSYKggI6— Doğru Bilim (@DogruBilim) August 28, 2020
Evet, çip taktırmak isterim.
Hayır, ben bir makine değilim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elon Musk'ın yeni projesi Neuralink! Beyninize çip taktırıp daha donanımlı olmak ister miydiniz?
Atomun parçalanması da büyük bir buluştu, savaştaki etkisi de büyük bir patlamaydı. Dünyayı yönetenlerin iyi olmadığı gerçeğini gözardı etmezsek, geleceğin nasıl olacağını tahmin edebiliriz. İyilik kisvesi altında yapılan her teknolojik girişim sistematik bir veri ve kontrol akışına neden oluyor. Bu çipin insanlara daha fazlasını yapması da beklenebilir. Çünkü herşey geliştirilebilme evresinde artık.
Bazı Bilim-kurgu filmlerinde geçen asiler ve itaatkârlar olayları, patlak verirse şaşırmam :)
dün canlı yayını izledim, çok etkilendim, insanların çoğu tahmin ettiğim gibi olayı anlamadı, çip taktırıp robot falan olmayacaksın, bu ucu açık bir teknoloji ve yeni bir çağ başlıyor, tıpkı 30 sene önce internet çağı başladığında buna ne gerek var posta varken e-mail çok saçma, mouse gibi gereksiz bir şey ne işe yararki diyen insanlar ile şu an bu teknolojiyi anlamayanlar aynı kafa yapısındalar.
İnsanlık mecburen çip takıcak ve zihnini daha fazla kontrol etmeye çalışacak, Aksi taktirde yapay zekayla başka türlü baş etmesi mümkün değil.
İlk sürümlerde hayır ama geliştirilecek ve yayılan bir ortamda sıradan hale gelmeye başladığında buna karşı önlemlerinde oluşabilecek sorunlarında bilineceği zaman diliminde elbetteki Evet.
ya bir de işin maddi tarafına bakalım evet sistem düşünce süper harika ama bu zenginlerin yapabileceği bir durum gibi görünüyor zengin tam da iş fakire geldimi ne olcak paran yok senin hadi git denilecek ne anladım bu sistemden bir şey yaparken işin bir de fakir kesimini düşünmek gerekiyor zengin bir şekil de çare buluyor
Aslında benim de bir projem var ama bunu gerçekleştirmek için çok büyük paralar ve teknoloji ve isteyecek insan gerek.
Bı çoğunuz avatarı bilirsiniz. Ona benzer ve insana imkansız şeyleri gerceklestirebilme, imkansız dunyalarda yaşayabilme ve coook. uzun ömür yasatabilmeyle alakalı.
Düşünün , sizin sadece fiziksel hareketlerinizi yaptıracak birileri olsun sadece ve gıdayı sadece seronla alın, gerisi hep sanal dünya.
Beyninize bağlanan veya artık sizin hayal. dunyasina geçmesine sağlayan teknoloji ile ( farzedin rüyada gibi ama saniyelik zamanlar bile çok uzun zaman misali) bir. cok. farkli. dunyada istediğiniz hayatları yaşayabilirsiniz veya saniyeler. icerisinde ( rüyaların süresi gibi ) sanal alemde saatlere denk gelen zamanlar veya daha uzun. kiyaslara göre. zamanlari , gerçek dünyaya göre daha uzun ömürlü ve istediğiniz şekilde uçmak misali, başka gezegenlerde misali hayatlar olarak yaşayabilirsiniz. Müthiş bir proje ve düşünce bu. Bunun. ileriki zamanlarda yapılacağını düşünüyorum
İnsan neden olarak gerçekçi ihtiyaçları ( felçli birisini düşün) karşılayamaz . Onlari görevli birileri yerine getirirse, dışkı ihtiyacını makina misali bir şeylerle cozebilirlerse, gerisi beyne bağlanan cihazlarla sanal dünyalarda insanlar müthiş ve sanki gerçek zaman diliminin kisalihinda bile hayal dünyasında çok uzun ve muhteşem zamanları hayatları yaşayabilirler.
Yeni teknolojilerde insanları kontrolde en üst seviyeye geçiliyor. Onceden algı operasyonları yapılıyordu şimdi ise direk kontrol sağlamak için direk çilemeye geçiyorlar. Bunuda insanlar hastalandığında onların yararı için kullanılacak diye sirinliyorlar. Soyle düşünelim o ciplere çeşitli frekanslar verilerek kontrol edilebilir olup olmadığı. Sonuçta beyinin olayları hissiyati duyuları algılaması bile beyinde oluşan salgılar ya da titreşimler değilmi? Bu açık açık fislemeyi geçtik bizzat kontrol
Kingsman ve upgrade filmi nin konulariyla asiri paralel. ve bence dunyayi modern kole yapmak icin hazirlanan bir proje. bu resmen ileri teknoloji pranga ve kesinlikle karşıyım. dusunsenize beyninizin hacklenebildigini. anilarinizi kaydedeceksiniz diyor. sizin anilarinizi ozel anlarinizi mahreminizi dahi belki de ele gecirebilecekler ve boynunuza santajla ayri bir tasma daha takacaklar. yapabileceklerinin sonu yok. muhtesem bir güç. robot yapmaya gerek kalmadi hali hazirda malzeme varken onu robot yapacaklar
İyi yanlarının olduğu kadar kötü yanlarının olduğunda kaçınılmaz bir gerçek. Teknoloji kullanana yarar evet ama nasıl... Hacklene bilir insan olmak isteyenler, kısıtlanmak isteyenler, gen bilgilerinin paylaşımı, eveliyle öldü gibi kavramın ortadan kalkmasını isteyen, halüsinasyon görmek isteyen tüm arkadaşlara tavsiyemdir. Kesinlikle taktırın. Ama ben asla böyle bir şey istemiyorum. Teknoloji evet güzel ama birde onu geliştirenlere bakmak lazım. Amaçları sadece iyi niyet mi? Hiç sanmıyorum.
Uzaktan sinyalle beyni yönetemezsin bunu iddia edenler var ama öyle bir şey yok efsane, manyetik alanların beyne zarar vermesi ayrı bir olay o başka bir meslee, ama çip taktığında çip ile beyin arasında iletişim olduğu için, uzaktan sinyallerle çpi bozmak hacklemek mümkün olduğundan seni istediği gibi istediği zaman yönetir istediği ürünü aldırır vs neyse amaca göre ve yerine göre ihtiyacı olduğunda kullanabilir. Güvenilir bir şey değil ama dünya oraya gidiyor insanlara istedikleri şeyi özendirip satmasını biliyorlar.
He altı ayda bir bir proje tanıtıyor ancak, ciddi hayata dönüşleri yok, daha çok yatırımcı ve reklam amaçlı bu projeler bence, bakınız diğer tüm projelerine hangisi ABD de dahil kullanılıyor, tesla lar bir beklenilen sükseyi yapamadı, bunun yerine daha sağlam ve ayakları yere basan Amazon ve Google ı baz almayı doğru buluyorum. Vizyonerlik olarak var kendisini seviyor ve takdir de ediyorum ancak gerçek hayat ile bilim kurgu arasında köprü olmak bilim adamlarının ve mühendislerin işidir, henüz net olmadan piyasaya duyurmak ve hisse senetleri ile vurmak da iş adamlarının işidir. Sadece bilimkurgu mu onu da hollywood a bırakmak laızm, burada hangisi olacağına karar vermek lazım.
Ne kadar doğru bilemem ama bu zamanlarda telefonlarımız bizi dinliyor bu çipler artık düşüncelerimizi bile bilecekler belkide bizi yoneticekler ama çipler kullanışlı da olabilir örneğin tüm dilleri bilebiliriz hafizamiz bir depo olabilir ama ben makine olmak istemem emek ile kendimi geliştirmek isterim Herkese iyi günler 🌸
Robotlaşmaya karşıyım fakat bu çip işe yararsa şayet suç işlemede ciddi bir caydırıcılığı olacağı kesin. Ama ne yazık ki bu türden bir teknolojiye insanların hazır olduklarını düşünmüyorum. Bilgisayar, telefon gibi cihazlarla dahi senelerdir gerektiğinden fazla zaman kaybettik. Bir de bu çipin bize yapabilecekleri beni ürkütüyor.
Ayrıca herhangi bir arızalanmada kafatasımızı felan mı açacaklar? Deneyler nasıl sonuç verdi? Umarım deneyi hayvanlar üzerinde yapmamışlardır.
Şimdi bir sürü insan kontrolü ele bırakmaktan falan bahsedip Amerika oyunları bunlar hepe bağlayacak mevzuyu ancak elinizdeki telefonlar bilgisayarlarda sizi yeterince kontrol ediyor zaten fakat bunlara ses çıkarmıyor gününüzun çoğunu teknoloji ile heba ediyorsunuz. Madem bu kadar oto kontrole düşkünsünüz o zaman bunlardanda uzak durun ya da kontrollü kullanın. Yapılan her teknolojik gelişme insanlara fayda sağladığı gibi kontrolüde üreten firmaların eline bir nebze bırakır. O yüzden zararı olsada ben gayet beğendim ve felçli olsaydım taktırır hayattan birazda olsa zevk almaya bakardım.
insanların düşünerek dış dünya ile iletişimde olması fikri ne kadar güzelse, beyinin dışardan okunabilmesi ve yönetilebilir hale gelmesi o kadar korkutucu. merakla takip ettiğim bir konudur. bunları tasarlarken tabikide faydalı bir amaç için çalışıyoruz diyecekler. daha çok yol var ama insan üzerinde denenmesine.
Şey pardon.. yanlış mi algiladim? Bu teknolojiyi felçli ve omurilik hastalari için tasarladigindan bahsetmisler ama sey edemedim neden bize takilsin? Eger felcli ve omirilik hastasi bir insan olsaydim elbette taktirirdim bence günümüz icatlari karsisinda hasta insanlar icin mukemmel bir sey bu...
Taktıran makineleşecek ve bir müddet sonra Elon Musk gibi insanların kölesi olacak.
I Pet Goah II'yi seyredin, orada zenci çocuk gelecekte gençlerin ve çocukların robotlaştırılacağını, diğer çocukların da beyinsizleştirileceğini gösteriyor videoda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bu elemanın projelerinden uzak durmak lazım. kendisinin insan olduğunu da sanmıyorum, muhtemelen uzayın bir yerlerinden gelmiş biri (farklı galaksilerden birindendir muhtemelen) yedire yedire projeler açıyor, kimbilir belki ne ileri seviyelerde şeyler var elinde de anlaşılmasın diye yavaştan alıştıra alıştıra
Corona niye var zannediyorsunuz işte bunları hayata geçirebilmek için. Korku panik kaos vs.. Bunları takarsak hepinizin ne hastalığı varsa erken teşhis edeceğiz deyip takacaklar sonra insanın başına ne geleceği muamma... Asla taktırmam şerefli ALLAH, ın verdiği bir ölüm daha mantıklı ve onurlu benim için.
İnternet & Teknoloji konusunda 537 cevap paylaştı.
Bu projesi tamamlanırsa çağ atlatır insanlığa. Düşünce gücüyle her şeyi yapabilmek isterdim doğrusu. Özellikle de hasta insanlara bir yardımı dokunacaksa en kısa sürede tamamlanmasını yürekten isterim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çipe gerek yok sosyal medya zaten bizi ölçüp tartıp verilerimizi silikon vadisine şutluyor hangi saatlerde tuvalete gittiklerimizi bile biliyorlar bu komplo felan değil kaldıki sadece reklam için dinlenmiyoruz bunun yanında fecabook skandalını zaten herkez gördü çip takarsak bildiğin makine oluruz yani asla diyorum
haliyle bir makine ve robot olmadığım için istemezdim... hasta olsam bile istemezdim.. insan gibi yaşayamıyor ve hissedemiyor isem... ölme hakkım da olmalı... değerler insan için ise.. insanın kendisine de bu hak tanınmalı..
Çip takıldıktan sonra uzaktan kumandalı insancıklar olursak neler olur acaba 🤔 yani bana kalırsa tek tuşla insanları kontrol edebilirler. Hasta insanlar adına çok kullanışlı olsa gerek ama ben böyle iyiyim ya. keyifli geceler.
Ben böyle bir teknolojiye asina olan cagda dogmak isterdim ama ben hayattayken böyle bir buluşun piyasaya surulup yayginlasmasi beni urkutur. Elon grup mu yapıyorsun, es mi değiştiriyorsun, git eglenmene bak.
İnsanlar aklıllarını kullanmayınca adamlarda bari biz kullanalımda işe yarasın der gibi bir ürün olmuş. Taktırmam. Aşılara benziyor bu durumda bilmem kaç yıl sonra "çip taktırmayın.."diye haber yaparlar
Ah kafana yazık kafana sizler ne kadar safsınız ya bill elon bunların hiç birisi iyi insanlar değil elit ailelerin adamları iyilik altında gösterip insanlığı düşünüyormuş ayaklarına planlar yapıyorlar senin iraden duyguların hareket mekanizman düşüncelerin herşeyin bedenin ve ruhunu her şeyini kontrol edecekler ve bunun dışında baş kaldırırsanda seni kapatacaklar gelmeyin böyle oyunlara ne gerek var telefon gibi kullanılmaya ama yok ben malım bunlara gelirim dersen keyfin bilir
@CrazyShrekK yahu gel bana tak mi dedim bildiğimiz kadarıyla iyi bir abimiz Allah Allah kötü olsa nolur banane. Biz üç kurusun hesabını yapan insanlarız bunlar iyi olmuş kötü olmuş bize ne yahu
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Yan etkiler, kontrolün kimde olacağı, dışarıdan istem dışı erişim durumu, güvenlik.. vs çok fazla soru var cevaplanması gereken. Sonrasında duruma göre düşünülür
Bu girişimler insanlığın geleceği hemde kaçınılmaz geleceği. Bazı ülkeler geçmişte bazı şeyleri kabullenmediği için şu an batının gerisindeler. Gelecek artık böyle kuruluyor. Eğer o ülkeler yine karşı çıkarlarsa yarın sömürge olur. O yüzden karşı çıkmak yerine yarının dünyasına adapte olup, gerekli şeyleri üretmek için yatırım yapmak gerek.
@basitamatepkili lan olum git de youtubeda Abdullah çiftçiyi izle, bu olaylar olmadan çok önce çipten bahsediyordu, bunu da neyle yapabilirsin, hastalıkla tabiki.
Çipi ne de şirin gösteriyor pzvnq. Bunlar insanlıktan yana görünene ama insanlık düşmanı tipler. İsteyen beni linç edebilir ama derin düşünenler anlar demek istediğimi
Ozaman insanın robottan bir farkı olmaz okumanında bir anlamı olmaz okuyanlar boşuna okuyor çip takıp saniyeler içinde istediği bilgiye sahip olabilecek insanlar başarılı olursa proje..
Hayır, amacın insanlar arası iletişim veya donanımlı olmak değil makineleşmek olduğunu düşünüyorum. Starlink'lerin amacının da internetten ziyade bunları kontrol etmek olduğunu...
Yaa gelsin taksın tabi oğlum cahil misiniz? Eskide kalmayin. Teknoloji gelişiyor falan diye kafa acanlarin hepsi eminimki gelip takilacak olsa asla taktirmazlar yani bos yapmayin ya
lan asıl cahil olan sensin adam senin beynini ele geçirecek hükmedecek kontrol senden çıkacak yaşından anlaşılan daha yeni ergenliğe giriyorsun zannımca lsiedesin bir hayal peşindesin gerçekte öyle olmuyor araştır twitterda gezinip bir haber görünce direk atlama mal gibi
gelsin taksın, boş gurura gerek yok, yeteneksiz ve aciz canlılarız, bari bir işe yarar, hatta gelsin bende deney yapsınlar no problem, en azından insanlığa faydamız dokunur.
Ben zaten böyleyken anılarımı silemiyorum sürekli üzülüyorum yaptıklarımızı birebir görsem çok daha kötü olurum hiç unutamam😔 hem zaten korkutucu bir durum aynı zamanda ilerleyen zamanla birlikte dünyamız filmlerdeki gibi olacak çok ürkütücü
çip taktırıp istediğin zaman kontröl edilmek istediği hastalıkları vücüda salmak. Güya korumak içinmiş amacı asıl başka. Kısacası robot dedikleri şey biz oluyoruz.