#iyi
#bayramlar
#kağan
#altınışık
https://youtu.be/d04XS6k1eaU
Dünya teknolojisi akıl almaz ve hayran olunacak bir hızda ilerliyor. 1 yıl önceki bir alet bile 1 yıl sonra çok ilkel olarak görülebiliyor. Ben de sırf bundan dolayı 3000'li yıllarda doğmak isterdim.
Teknolojinin nereye gideceğini çok merak ediyorum kardeşim.
He bir de şu soruyu da sormak lazım acaba bu teknoloji hep böyle ilerleyecek mi işin orası da var.
Belki bir göktaşı düşmesi, Yellowstone Volkanının patlaması vs. gibi bir felaket olur da insanlık tekrar ilkel yaşama geri döner. Bunu da Allah bilir.
Bununla ilgili See isimli bir film var izlemeni tavsiye ediyorum
bazen teknoloji hiç gelişmemiş olsaydı daha iyi olmaz mıydı diyorum kendi kendime.
mesela bilgisayar, internet, telefon, uçak, elektrik olmadığını düşünün bir kere. ama öyle bulunup da kaybolmuş değil. elektriği örneğin hiç bilmeyecektiniz gibi.
tek derdiniz bir ekmek bulup, mum ışığında kitap okumak, sevdikleriniz ile sohbet etmek, belki heykel yapmaya çalışmak, belki enstrüman çalmak olacaktı.
şu üç günlük ömrünüzde , emek ve zihin gücünüzü paraya tahvil ederek değil , kendi basit problemlerinizi çözmek için kullanmış olmanız daha iyi olmaz mıydı?
insan ihtiyaçlarını pek çoğunu kendisi yaratmış.
belki de en vazgeçilmezimiz olan elektrik dahi öyle.
aslında çok basit canlılarız. bir ekmek , bir su ve bir kaç sevdiğimiz insan ile ömür geçer.
her şey zirvede son anını yaşar. Teknoloji zirveye vardıktan sonra yetmezlikler başlayacak. En sonunda uçan arabalar ve uzayda uydu kentlere kadar gider bu iş.
Cevap
9Cevap
Teknoloji insan iş gucunu bıtirıyor işsızlık bu yuzden artıyor imaltımıza kaynak robotu getrdık 10 kaynakcinin işinı yapıyor sıfır hatayla 10 kaynakcı işsız kaldı
Dünya teknolojisi bir takim insanlarin ideolojileri ve inanclari doğrultusunda gelistiriliyor blve tek bir hukumet tek insan tek cinsiyet tipi olusana kadar ilerleyecek daha çıkacak yeni teknolojiler hazir
Insan merak eder, araştırır, hayatını kolaylaştıracak çözümler üretir. Bu da asla bitmez, bilimin ışığında her nesil kendine yeni alanlar keşfeder.
Kardeşim baya ileriye doğru gidiyor çaktırma kimseye gizli bilgi nasada kuzenim çaycı ondan geldi bilgi mesajı hemen sil…
Onu bunu bilmem ama 1000 sene sonra dünya çok değişik olacak
İnsanların beyinlerini kontrol edecek bir seviyeye gelene kadar
Bu teknoloji sonumuzu getirecek gibi duruyor
İnsanlığın sonuna doğru
Bu konu hakkında hiç düşünmüyorum
Hızlı giden atın boku seyrek düşer
İlerliyor git gide
Umrumdışı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?