Ben robotların biraz daha etkin olacağını, sosyal medya kısmının biraz daha çılgınca ve eyleme geçebilecek şekilde olduğunu düşünüyorum. Black Mirror izleyenler el kaldırsın. Haydi birazcık sohbet edelim, bakalım nasıl fikirler akacak.

Ben robotların biraz daha etkin olacağını, sosyal medya kısmının biraz daha çılgınca ve eyleme geçebilecek şekilde olduğunu düşünüyorum. Black Mirror izleyenler el kaldırsın. Haydi birazcık sohbet edelim, bakalım nasıl fikirler akacak.

Tüm teknolojiler gelecekte ilerleyecek, Ancak en çok gelişecek olan teknolojilerin listesi şu (Tahminimce)
1- Yapay Zeka

Yapay zeka günümüzde bile çok ilerlemiş bir şey, bunun bir çok örnekleri var. Günlük olarak en çok kullanılan yapay zekalardan biri örneğin ChatGPT dediğimiz program. Kendisi sorulan her soruyu düzgünce cevaplıyor ve sorduğunuz neredeyse her soru ile ilgili bir cevabı var. Bilimselinden dînîsine, sayısalından sosyaline.

2- Genetik teknolojisi
Özellikle tıp açısından son zamanlarda DNA değiştirilerek insanlara spesifik bazı özellikler verilebilmeye başlandı bile. Bunun üstünde çok fazla da çalışılıyor hâlâ, ileride çok daha fazla bir gelişme olacaktır.

3- Uzay Teknolojileri
Ay'a Venüs'e ve Mars'a gitmek için yakın tarihlere planlar yapıldı bile. Ve bu planları gerçekleştirmek için çalışmalar son hızıyla da devam ediyor. Çok uzun mesafeleri çok kısa sürede kat edebilecek tasarımlar da planlandı. Bunlardan biri Solar Saillar,

Planlamalara göre bu Solar Saillar en yakın yıldız olan Alpha Centauri'ye (güneşden sonra) ki kendisi yaklaşık 4.6 ışıkyılı uzakta kalmakta. 20 yıl içinde gicebilecekler.
4- VR ve XR
VR ve XR arasındaki fark şudur:
XR, VR ile AR'ın bir karışımıdır. VR tamamen sanal bir gerçeklik. AR gerçek gerçeklik. XR ise geliştirimiş gerçeklikdir. XR'a en popüler örneklerden biri Pokemon GO uygulamasıdır.
VR bakımından çok büyük gelişmeler çoktan yaşandı. Bu yüzden zamanla adha da büyüyeceğini düşünüyorum. VR'ın büyümesiyle XR da büyüyecektir.

Yapay zeka uçacak büyük ihtimal. Stephen Hawking haklı çıkmaz umarım.
Cevap
1Cevap
Bunla ilgili bir çok film belgesel yapıldı zaten. Öngörülmeyen bir şey olacağını sanmıyorum.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar