Arada 100€ fark var Hollanda bir MacBook pro M1 Pro 10/16/16 1tb Türkiye’de 45.000tl euro olarak 2.875€ Hollanda 2.979€ Yakında Türkiye geliyorum Türkiye’den almayı düşünüyorum bilet param çıkar 😂😂
Orada az paran olsun gene Türkiye göre daha iyi yaşıyorsun Bir telefon 20 bin ₺ olabilir mi telefon alt tarafı sizin ülkede sıradan bir ihtiyaçken burada zenginlik belirtisi oluyor ksks
Kolay veya şaka geliyorsa kanka atla gel vize almakta çok kolay bahane etmenede gerek yok 😉 Kaçıp gidersin biz burada doguduk büyüdük iş imkanım olsa gelirim Türkiye sen bana muhasebe işinde bir iş bul sizin oranın asgari ücretine ben koşa koşa gelirim 😉
Kankam nolur trollük yapma ya baydı vallaha şu Almanya kötü abd kötüde Türkiye iyi diye geliyorsun buraya dovizle 2 3 asgari ücretle ile benim yapamadığım tatilin kralını yapıyorsun muhasebe işine gerek bile yok garsonluk yap Türkiyeden daha iyi yaşıyorsun
Ev bulmak zor ve iyi bir iş bulmakta zor nerde pis iş var oraya alıyorlar orada uzun süre durabilirsen şanslısın. Bu dediklerim tabii sıfırdan başlayanlar icin. Ben burada dogudum büyüdüm okudum güzel bir iş bulana kadar baya zorlandım yinede nekadar irkcilik yok deselerde almıyor bazı yerler. burada normal bir hayat icin 2 kişi full çalışmalı ve asgari ücretin üzerinde maaş alması gerekiyor fazla sıkıntıya girmeden ayın sonunu getirmek için. Ben ailemle birlikte yaşadığım icin Şu an rahatım elbette ama tek başıma yaşasam ayı zor bitirdim
Her ülke kendine göre iyi ve sıkıntıları var herzaman pozitif düşünmek gerekiyor. Türkiye benim gözümde söyle güzel işten çıkınca her yere gidebilirsin cafe yemek restoran bizim burada o pek yok aynı kule gibi yaşıyoruz 😂 burada Hollandalilar ickinin ve esrarin gözüne vuruyorlar hayat onlara güzel 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
burada bir Apple almak için asgari ücret 20 sene çalışıyor hayat sana güzel be gülüm 🤣
Haha hayat şartı her yerde zor buraya gel gör para kazanmak hiç bir yerde kolay degil. Vize çıkartması çok kolay gelin görün derim bi burayı
Orada az paran olsun gene Türkiye göre daha iyi yaşıyorsun
Bir telefon 20 bin ₺ olabilir mi telefon alt tarafı sizin ülkede sıradan bir ihtiyaçken burada zenginlik belirtisi oluyor ksks
Kanka inan ben ailemle beraber yaşamasam böyle rahat olmam hayat her yerde zor..
Aynen aynen zor sizin orada bir telefon 20bin euro
Ekran kartı felan 40bin
Hayat zor aynen kerşşmm
Kolay veya şaka geliyorsa kanka atla gel vize almakta çok kolay bahane etmenede gerek yok 😉
Kaçıp gidersin biz burada doguduk büyüdük iş imkanım olsa gelirim Türkiye sen bana muhasebe işinde bir iş bul sizin oranın asgari ücretine ben koşa koşa gelirim 😉
Kankam nolur trollük yapma ya baydı vallaha şu Almanya kötü abd kötüde Türkiye iyi diye geliyorsun buraya dovizle 2 3 asgari ücretle ile benim yapamadığım tatilin kralını yapıyorsun muhasebe işine gerek bile yok garsonluk yap Türkiyeden daha iyi yaşıyorsun
Kanki sen buraya bir gel buraya sonra devam konuşalım 😉 hayat her yerde zor geçim sıkıntısı her yerde aynı enflasyon her yerde var
TL ile maaş al bakalım o zaman uygunmu gundi başakmı geçiyon
Normalde vergiden daha pahalı 13 e 1.200 dolar verdim
Avrupada elektronik vergilere göre pahalı elektronik
Seni parçalarım kanka
Bari dalga geçme insanlarla ya ayıp ayıp
Giderken bizide götür abla
Götüreyim vize çok kolay
Ciddisin
Kalıcak yer iş falan sıkıntı dimi
Ev bulmak zor ve iyi bir iş bulmakta zor nerde pis iş var oraya alıyorlar orada uzun süre durabilirsen şanslısın.
Bu dediklerim tabii sıfırdan başlayanlar icin.
Ben burada dogudum büyüdüm okudum güzel bir iş bulana kadar baya zorlandım yinede nekadar irkcilik yok deselerde almıyor bazı yerler. burada normal bir hayat icin 2 kişi full çalışmalı ve asgari ücretin üzerinde maaş alması gerekiyor fazla sıkıntıya girmeden ayın sonunu getirmek için.
Ben ailemle birlikte yaşadığım icin Şu an rahatım elbette ama tek başıma yaşasam ayı zor bitirdim
Hmm olduğun yerde kal mi diosun ama iki ülkeyi kıyaslarsak hiç olmazsa düşük maaş yok
Her ülke kendine göre iyi ve sıkıntıları var herzaman pozitif düşünmek gerekiyor. Türkiye benim gözümde söyle güzel işten çıkınca her yere gidebilirsin cafe yemek restoran bizim burada o pek yok aynı kule gibi yaşıyoruz 😂 burada Hollandalilar ickinin ve esrarin gözüne vuruyorlar hayat onlara güzel 😂
Keşke bizimde derdimiz bu olsa bizim milletimiz karın doyurma pesinde gezecek parası yok bide gezme diosun😂
Hayat size güzel