Çok zor bir soru?
Fakşr olmadığı garanti?
Fakirlik statüsünü ne ye göre belirlediğine bağlı.
Yırtık pırtık kıyafetler giyen, evinde elektriği olmayan, cebinde telefonu olmayan, kişi mi?
Yoksa kendine ait evi olan ve faturalara yetişemeyip şikayet eden, kapıda arabası olup otopark kavgası eden ve benzin pahalı diye şikayet edip kullanmaktan kaçınan. En lüks olmasada cebinde dokunmatik ekran telefonu bulunan fakat wifi nerede varsa internetini orada açan kişiler mi?
Birisi ya fakir
zor soru üstünde baya kafa yormak lazım.
Bir akşam yemeğine 15 bin tl ödeyip, falanca kuruma 200 tl bağışı çok görüp vale ye 200₺ veren kişileride her gün görüyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTürkler için hiçbir şey zenginlik göstergesi olamaz. Mutlaka bir sebepleri vardır o pahalı şeyi almak için. Ya ihtiyacı vardır, ya taksit yaptırmıştır ya da neye o parayı vermiyordur ki ona vermesindir.
Yanlış anlaşılmasın kimseyi kınamıyorum ya da yermiyorum. Tüm bu ürünler insanlık için üretildi. Elbette diğerleri gibi almak kullanmak bizim de hakkımız. Lakin bu fiyatlara almak bal gibi de zenginlik göstergesi. Benim burada 1200 dolara aldığım bir telefonu orada 13000 liraya alıyorsan zenginsin. Sonuçta birim hesabı yapacak olursak burada 4300 birim kazanan biri 1200 birime telefon alıyorken, sen orada 4300 birim maaş alıp 13000 birim telefona verebiliyorsan zenginoğlu zenginsin. Bundan gayrısı lafı güzaftır.21 Yorumla- +1 yıl
Sormak istediklerim var ama yeni üye oldum mesaj gönderemiyorum nasıl ulaşabilirim?
+1 yıl15 bin TL' lik bilgisayar kullanman ülkeyi yönetenlerin beceriksiz olduğunun göstergesi. Gelişmiş Ülkelerde 1 bilgisayar 1 asgari ücretle alınıyor. Senin elindeki bilgisayarı 1 ay Burger King, MC Donald's gibi fastfood dükkanlarında çalışıp alman gerekir. Elindeki bilgisayarın markası özellikleri ne burada? Ben de almak istiyordum fiyatlar uçunca alamadım.
10 Yorumla
+1 yıl13.000 tel kullanıyorum 15 bine pc iyi ama bunlar zenginlik belirtisi değil kaldı ki zengin görünmek gibi bir çabam da yok o kompleksli insanların işi o tavırdaki kişileri ayıkla derim görsel algı her şey o tipler için🙈
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
100Cevap
Benim bilgisayarımı 20k ya monitörümü de 3k ya aldım ve asla kendimi zengin olarak görmüyorum çünkü bunları hem aşağı yukarı piyasa fiyatına aldım hemde cebimden bir anda çıkan bir para ile değil taksitle aldım. Maalesef ekonomi kötü insanlar daha barınma, beslenme, ulaşım, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen knk
Tüm parasını bilgisayara vermiş biri mutfakta yiyecek yemeği yoksa zengin midir? -hayır
15.000 tl'lik bilgisayarı faizlerle ödemeye çalışıp hayatından kısan borçlu biri kulağa zengin geliyor mu? -hayır.
Böbreğini satarak iphone alan sonrasında ömrü botunca bir diyaliz makinesine bağlı yaşayan kişi geldi aklıma. Zengin miydi?-hayır. Zarar mı etti evet.
Yani birçok şekilde bir eşya zenginlik belirtisi değil.20 Yorumla
+1 yılNe yani bu devirde 15 milyarlık bilgisayar? Neresi zenginlik belirtisi bunun gelirinin yüzde kaçınla almışsın ne gibi ihtiyaçlarından vazgeçmişsin kaç taksite girmişsin düşünen yok anca zengin demesini bilsinler 15 milyarın ne değeri var sanki bundan 4 sene önce 15 milyarlık bilgisayar tamam lüx denebilirdi ama artık değil
00 Yorumla😂 Benim 3 4 e topladigim kasalar Şu an 8 9 bin tl. Yani birak sen o insanlari vaktinde alamadıkları seyleri baskalarindan gorup. Kiskaniuolar. Herkesin geliri kendine benim kasam sadece 22 bin tl monitor ps4 pro kollar aksesuarlar masayo toplasan 40 bino gecer. Ama vakti zamaninsa alinmis seyler. Suanki degerleri bunlar.
Ben yıllardır bilgisayar alip satarim emek ettim adiim onlarda emek etsin takilma imalara00 YorumlaYa Allah aşkına eriğin kilosunun 690 lira olması normal de bilgisayara 15 bin lira vermek mi anormal. Artık en kötü bilgisayarlar bile 10 binden başlıyor. Bence asla değil yani zenginlik göstergesi falan.
12 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
+1 yıl15 bin TL'ye vasat bir PC alırsın ancak. Şu an eli yüzü düzgün bilgisayarlar minimum 25 bin TL'den başlıyor. Ben bütçemi 30 bin TL'ye çıkarmayı göze almışken 15 bin TL'yi çok görmek nerden baksan bilgisizlik ve cahillik.
01 Yorumla- +1 yıl
Borca girip 20 bin TL üstü telefon alan gösteriş meraklısı cahil tiplerin 15 bin TLlik bilgisayara enayilik demesi de ayrı gülünç tabii.
+1 yıltabii ki değil. insanlarda kolayca ulaşamadığı şeylere zenginler alabilir anlayışı var, mesela magnum almak bile çoğu kişi için zenginliği temsil ediyor ama alakası yok işte..
01 Yorumla
Soran+1 yılHarbi görende her Magnum yiyenin masarati si var
- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHakkını veriyorsa ve sende veriyorsan gayet normal. Malum artık tıpkı bilgisayarlar gibi yeni nesil akıllı telefonlar gibi çok yönlü olmayı zorluyor hayat.
Onlar gibi pek çok şeyi yapmamız lazım ki hakkını verelim.00 Yorumla
+1 yılYoo değil. Durumun veya gelirin iyi olsa 40-50-60 milyarlık kullanırsın. 15 milyarlık cihaz en fazla orta sınıf cihazı olur. Şu devirde bir şey almak zorlaştı, onlara da çok görme yani, o psikoloji zordur.
00 Yorumla
+1 yılZenginlik belirtisi değil ama bu pahalılıta gidipte bir bilgisayara ya da cep telefonuna 15-20 bin veren birini görünce insanların aklına doğal olarak bunun maddi durumu iyi düşüncesi geliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok ihtiyaç bunlar
+1 yılnormal, eski kuşak gereksiz görebilir belki. telefonunu çıkarıp göstermeni de isteyeceklerdir büyük ihtimalle. sen boş ver, çalışmaya devam.
20 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki artık o kadar fiyatlar arttı ki ucuz hiçbir şey kalmamış. 15 Bin de bir bilgisayar için ideal seviyede bir söz vardır ucuz etin yahnisi yenmez diye çok da doğru söylenmiş
00 YorumlaDeğil tabii ki..
bilgisayar fiyatları uçmuş, yalnız bilgisayar da değil tüm teknolojik aletlere zam geldi. 15 bine düzgün bir bilgisayar bulduysan, şanslısın..00 Yorumla
+1 yılBu debirde 16l5 tlnbilgisayar normal birvia ya da onei is icin boyle bilgisayar gerek tum fiyatlar degismis hersey 510 kat olmus gecensene bu bilgisayar 5000 tl ydi
00 Yorumla
+1 yılYooo nicin kullandığına niçin aldığına bakar.
Bende 90 Bin TL lik Apple Mac Pro kulanıyorum.
Paran olmayıp da Borç Harç içine giripte alıyorsan.
Ozaman normal İnsanların tepkisi00 Yorumla
+1 yılAdam akıllı bir bilgisayar artık o fiyatlardan başlıyor zaten, millet daha ucuz bilgisayarların bir işe yarayacağını zannediyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılHarbi
Havuzlu villası, şoförü, hizmetcileri yoksa benim için o kişi zengin değildir durumu iyi diyebilirim ama zengin demem için yazdıklarımın olması lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten değilim
15.000 çok iyi rakam 3 aylık asgari ücretten fazla 3 000 lik bir dairenin 5 aylık kirası
O bizim paranın değersizliğinden sende problem yok10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ya bilgisayar zaten artık bir ihtiyaç yani istek bile değil
12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılmillete ne bakıyorsun sen
komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş misali11 Yorumla
Soran+1 yılValla haklısın
+1 yılAlakası bile yok ya ne alaka yok zaman ben pahalı telefon kullanıyorum çok zengin olduğum için mi çok saçma bir benzetme olmuş bu komik birde
00 YorumlaEvet karşim zenginsin paran var ki harcıyorsun niye kulak asıyorsun ki varyemezler utansın işleri güçleri yastık altı onların 😂
00 Yorumla
+1 yılZenginlik belirtisi değil. Sadece durumun iyi. Asgarî ücretle çalışıp 10 bin iPhone telefon alan. 1000 liralık ayakkabı giyenler daha zengin.
00 YorumlaAlakası yok olum macbook mühendislik , grafik tasarım ya da mimar vb bölümler için şart yani en iyi performansı macbook veriyor
00 YorumlaBende MSI kullanıcısıyım 3 aylık pc ölü piksel çıktı 😂😂😂 Zenginlik değil de süründürücü zenginlik diyelim😂
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılBende 20 binlik var üstüne birde 50 lik masaüstü yayıncı sistem kurmayi düşünuyorum da bu devirde 20 50 para değil bence
00 Yorumla
+1 yılYaş ve ortama göre degisir. 30 yaşındaki bir iş insanı dalga konusu olur. 18 yaşındaki biri ise tyrion lannister muamelesi görür.
00 Yorumla
+1 yılZaten günümüzde ucuz bilgisayar kalmadı ki benimde bilgisayarım şu anda 10 bin TL seninde dediğin gibi parası olan alır.
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 584 cevap paylaştı. Dolar kurundan dolayı her şey gibi bilgisayar fiyatları da sapıttı.. bu yüzden bence 15000 TL gayet normal bir bilgisayar için.. 1000 $ a geliyor.
00 Yorumla
+1 yılBen de kriptodan kazanıp gidip 18 bin TL’ye MacBook Air aldım gayet memnunum. Kimin ne dediği umrumda değil
00 YorumlaBilgisayar su gibi bir ihtiyaçtır aynı internet gibi. 18 bin tl aldığım sistem zamanında şu an 30-35 binliradan aşşağı değil.
012 YorumlaKendi ihtiyaçlarını karşılamayanlar ₺10'lık telefonla geziyor.
Sorarsanız yandık bittik kül olduk...00 Yorumla
+1 yılYok yahu bende 20 lik var yetmiyor , onlara tl bazında söyleme fiyatı 1000 dolarde , amerikadaki asgari ücret ile ayda 2 ayda 3 tane alabiliyonde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim 15 bin olmayan aileler için güzel para. ülkemizde maalesef karnını doyuramayan kesim var. Sen kimseye bir şey deme 15 bine de pc var 1000 liraya da var. Çoğu öğrenci 1000 liraya 2 ci el alıp kullaniyor
00 Yorumla15000 lik tel kullanmak belirti değilde bilgisayarmı zenginlik
Kaldıki 100000 bilgisayar zenginliktir00 YorumlaTaksitle de alınabildiği için zenginlik belirtisi olarak görmüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
+1 yılO laptopta 1650 ekran kartı vardır. Kaç senelik laptop zenginlik değil piyasa böyle
03 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum 1650 Ti var topu topu
- +1 yıl
Bende de 1650Ti var. Artık yeni nesil oyunlarda ultrada FPS yetersiz kalıyor
Soran+1 yılAynen
Bu dönemde en ucuz bilgisayarlar bile pahalı ama tabi hangi meslek ve ne için kullanıldığı önemli. Programlar çok kasıyorsa elbette Monster, msi, excalibur tercih ediliyor. Hal böyle olunca bu fiyatlar normal bu bilgisayarlar İçin.
13 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Yaşlı amcalar okumasın bu yorumunu yoksa tartışma çıkar 😊😂
Soran+1 yıl@Tatlı_günahlar telefonunu çıkar vatan haini bunlar cennet ülkemizi kıskanıyorlar
+1 yılBir bilgisayarın 15 bin TL olması zenginliğin değil ekonominin ne kadar yükseldiğini belirtisidir
10 Yorumla
+1 yılAlakası yok benimde telefonum 7.000 herkes zenginsin diyo m a l m a l
10 Yorumla
+1 yılTüm fiyatlar arttı, ona bakarsak atletli mangalcı dayılar para babası olurdu
10 YorumlaÖyle bisey yokk
Ben macbook m1 16" kullaniyorum
İşimi daha hizli çözüyor10 YorumlaZaten adam akıllı normal bir makine almaya kalksan 10 15 bin TL şu ekonomide. Dert etme daha ne makineler var zengin gostertmek için 😉😉
00 Yorumla
+1 yıl15 bin para değil ki artık her şey aşırı pahalı normal pc fiyatı bence
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 11,7b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten saçmalık. 30 bin de ben laptopa verdim diye resmen linçleniyorum
Bunu diyen mallar önce kendilerine baksınlar. Bir işe yaramayan telefona laptop kadar para ödüyorlar. Hele çanta saatleri saymıyorum bile00 Yorumla Ne alalasi var millet 20 bin liralik telefon kullaniyo onlara ne dememiz gerek
10 YorumlaBu zamanda zaten normal kullanılabilir bir bilgisayar min. 10 - 15 binden başlıyor
00 Yorumla
+1 yılHer seyin fiyati oyle zaten. Yatı yoksa laptopla zengin olamaz
00 YorumlaLa zamanında 5 e aldığım PC şu an 13 olmuş ne zenginliği fakirlestik artık yemin ediyorum derebeylik oldu artı ya birkaç zengin gerisi köle
00 Yorumla
+1 yılAlakası bile yok en az 40K ₺"lik bir bilgisayar olması gerekir.
00 Yorumla
+1 yılhe çok zengınlık 15 bıne bugun 3 tane market arabası dolduramasın
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yıl10 bin bilgisayar aldim boş ne alaka zengin mi oldum
00 Yorumla 1000 $ ile bu ülkede zengin sayılıyorsan. Bence ülke fakirdir 😂😂
00 Yorumla18.000 TL lik bilgisayar aldım herkes senin paran var tribine girdi anlamıyorum bdbdjd
00 Yorumla15k bilgisayar artık fakir işi :) o paraya ekran kartı alırsın anca
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcebinde beş kuruş para olmayan insanların elinde son model 20 binlik, 30 binlik telefonlar var.. senin 15 binlik bilgisayarını sorgulayanlar utansın bence sjsjsjks
00 YorumlaValla Şu an 5 bin tl lik reno kullanan bile zengin
00 Yorumla
+1 yılAkpliler icin oyle. Telefonda zenginlik mis oyle oldugunu gorduk
00 Yorumla15 bin TL ye burun ameliyatı oldum ben de zenginim o halde
01 Yorumla3090 model serisi ekran kartı fiyatına bakan bir daha söylesin.
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne