Facebook'taki ''serbest bir ilişkisi var'' (Open relationship) butonu ne anlama gelmektedir? Benim bildiğim her an herkesle çıkabilir herkese açığım midesizim modu ama farklı da olabilir.
Eski çıktığım kişinin sayfasında karşılaştım.
Kendisi ne demeye çalışmış? (Kendisinin bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip oldugunu da hiç sanmıyorum. Yani yazdığı şeyin ne anlama geldiğini bilmiyor diye düşünüyorum)
Fikir ya da yorum değil de bu konuda gerçek anlamda ne manaya geldiğini öğrenmek istiyorum.serbest ilişki nedir?
Genelde uzak mesafelerde olan sevgililerin tercih etmesi gereken bir ilişki çeşidir serbest ilişki. Serbest ilişki yaşayan iki insan birbirlerini sever ve görüşmeye devam eder. Ancak her ikisi de birbirine bağlılık sözü vermeden olur bu durum. Yani serbest ilişki yaşayan insanların eşlerini aldatma, başkalarıyla görüşme hakkı vardır. Cinsel açıdan özgür olma durumu da denilebilir. İnsanların Facebook'da bunu tercih etme nedenine gelirsek verilmek istenen mesaj bence şu.
Yalnız değilim ama sen bu kızdan/çocuktan güzel isen onu bırakıp seninle olabilirim.
yanlış çevirmişler, ilişkiye açık demektir. Yani flörtü yok, arayışlarda demek ((= Bir yakalarsa fena olur, düz duvara tırmanıyor AMAN kızım uzak dur da demektir aslında ((=
aslında bu senin tabir ettiğin şey normal sağlıklı diye düşünebileceğim bi ilişki. yani bi nevi aslında ilişkilerin böyle olması gerekiyor. ama benm bahsettiğim ve biçok kişinin burda bahsettiği özgür yaşamdan ziyade seks odaklı ilişki. yoksa dedğinden keşke herkes yaşayabilmiş olsa.
Sonunun evliliğe gitmeyeceği ilişkidir. evlenemeyecek durumda olan iki sevgilinin ilişkisi. flört bittiğinde biz ne olacağız sorusu sorulur. iki yoldan biri evlilik, diğeri evlenmeden serbestçe devam etmek. iki tarafında işine gelen neyse o yoldan gidilir. serbest ilişki de adından anlaşıldığı üzere serbestlik kavramından her yol anlamı çıkar. yani bu ilişkide kollara ayrılabilir. bazısında sevgi sadakat bir aradadır yani bağlılık vardır. bazısında hiçbir bağ yoktur. taraflar sadece cinsel takılır. hatta farklı kişilerle bile takılabilirler. Ama ilişki kavramının vücut bulması için cinsellik şarttır. ilişki kelimesi ilişmekten yani birleşmekten gelir ki... neyse uzatmayım. ey yorumlamam bu kadar.
horoza sormuşlar yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan? horozda demiş ki orası beni ilgilendirmez ben vurur geçerim. o misal ben hayatıma bakarım o da ne b.k yerse yesin...
Sevgililerin ilişki devam ederken istediği kişi ile çıkması, yatıp kalkması ve diğerinin bunu takmayarak kafasına göre takılması tarzındaki bize hayatta uymayacak olan aşna fişna durumudur.
Birbirimizin hayatına müdehale etmeden hem birbirimizle hem de başkalarıyla serbest serbest takılıyoruz diyo...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bir arkadaşım ben sevişiyorum ama ilişkim yok herkese açığım diye yrumlarken diğeri ilişkim var ama başkaları da olabilir diye yorumluyor.bir diğer arkadaşım da ikisi de olabilir insan evladı bu çiğ süt emmiş diyor :)
genellemelere takılarak cevap vermişsin. böyle bi cevap alacağımı biliyordum aslında. o arkadaşın başkasıyla bişe yaşadığı yok. kendisinin psikolojik sorunları da var. yani bu yazdıklarım birilerine çamur atmak gibi anlaşılmasın. kendisini gayet iyi tanıdıgım için abazan davrandığı kanaatine vardım. :)
sınamadan inanılır mı insanoğluna... ben bütün kız arkadaşlarıma demişimdir... bana kuru kuruya inanma beni sına diye... göz yummak kendine muhtemel kazık atılmasını kabul etmektir... adımını sağlam at ki sağlam git...
valla flört döneminde çok sınadım 3 ay sadece tanımak için uğraştım. o da yılmadı kendini anlatmak için baya bi çabaladı. hatta kesinlikle de bulundugu konum statü ya da tercihleri için onu yargılamadım ya da yorum yapmadım. hani alttan alma değil de şöyle denebilir. keşke sadece arkadaş kalsaydık. sonuçta birbirimize uygun olmadıgımızı düşünerek onu bıraktım. aslında baştan beri yanlış bi ilişkiydi ve ben yine de devam ettim. bilmiyorum. demek ki olması gerekiyormuş öğrenmiş olduk.
haklısın. uzun zamandır şu serbest ilişki neymiş düşünüp duruyodum. şimdi üstüne de bu olay eklenince sorayım dedim. ileriye dönük bakıyorum bazen de geriye bakıyorum işte ister istemez sonucta yaşananları hiçbir zaman değersiz olarak görmedim ve keşke diyen bi insan olmadım yaşanan yaşandı bitti. sadece bu kadar şey nasıl oldu hayret edip bakıyorum geriye. ama sanırım artık bakmasam iyi olur. çünkü gerisi saplantıya kaçıyor.
En İyi Cevaplar