Ancak karşımdaki işletme domain ve hosting alıp onu da bağlamamı istiyor ancak ben sadece tasarımı aktif sayfaları ayarlıyorum da işte yoksa kalsın diyor karşımdaki
Hosting satın alman lazım öncelikle ve domain de satın alınıyor diye biliyorum yalnış bilmiyorsam pek aşırı araştırmadım backend tarafını arkadaşım yapıyor çünkü bir bak eğer yapamazsan yarın beraber bakabiliriz istersen gece uyumadım uyku düzenimi yoluna koymaya çalışıyorum kafam allak bullak şu an
Bide site statik mi dinamik mi olacak çünkü statik websiteler pek tercih edilmiyor dinamik websiteler içinde backend kodlamada yapılması gerekiyor veya wordpres vs gibi hazir CMS ler kullanılıyor
Blog sitesi dinamik sürekl güncellenwn bi site ki siteyi yöneticek olan kişi html css js bilmediğini düşünürsek admin panel de entegre etmen gerekicektir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Web tasarımcıyım ama ağırlıklı olarak hazır sistemler kullanıyorum
Hmm sebebi nedir peki
Pratiklik açısından mı
Evet. Daha basit ve pratik. Kodlama ile uğraşacağım şeyleri iki üç eklenti ile çözüyorum
Anladım wordpress üzerinden mi
Genelde wp ama opencart vs de kullandığım oluyor
Anladım teşekkürler
Rica ederim
Weble uğraşan biri neden p*rno sitesi için soru açar bulması zor mu
Evet, daima hobilerimden biriydi. Şimdi profesyonel düzelde yapabildiğim bir şey.
Ne güzel mümkünse size özelden bir şey sorabilir miyim lütfen?
Tabi
Evet yaptım şuanda da yapıyorum ve yönetiyorum
Ücret karşılığı yapan ajanslar var
ben hiç anlamam :)
Anladım
Web sitemi yaptırmak istiyorsun?
Ben yapıyorum
Anladım
Bende uğraşıyorum web tasarımla freelance olarak ilk işimi alacaktım arkadaşla lakin arkadaş mesajı geç gördüğü için iş gitti 😂
Hmm hadi yaa bende ilk işimi aldım da onu nasıl teslim edicegimi domaine nasıl bagliycağımı bilmiyorum bunu öğrenmeye çalışıyorum burada iste
Backend tarafını ne yaptın?
Yok Front end tarafını
Ancak karşımdaki işletme domain ve hosting alıp onu da bağlamamı istiyor ancak ben sadece tasarımı aktif sayfaları ayarlıyorum da işte yoksa kalsın diyor karşımdaki
Hosting satın alman lazım öncelikle ve domain de satın alınıyor diye biliyorum yalnış bilmiyorsam pek aşırı araştırmadım backend tarafını arkadaşım yapıyor çünkü bir bak eğer yapamazsan yarın beraber bakabiliriz istersen gece uyumadım uyku düzenimi yoluna koymaya çalışıyorum kafam allak bullak şu an
Anladım
Bide site statik mi dinamik mi olacak çünkü statik websiteler pek tercih edilmiyor dinamik websiteler içinde backend kodlamada yapılması gerekiyor veya wordpres vs gibi hazir CMS ler kullanılıyor
Şuanlık blog sitesi tarzında bir şey yapıyorum statik yani ilk işim olucak
Blog sitesi dinamik sürekl güncellenwn bi site ki siteyi yöneticek olan kişi html css js bilmediğini düşünürsek admin panel de entegre etmen gerekicektir
Hmm yani back end tarafına da mı yönelmem lazım o hâlde
Tek başına çalışıcaksan backend bilginin de olması iyi olur ama bi şirkette frontendçi olcaksan kendini frontendde geliştirmeye devam edebilirsin
Çünkü şöyle düşün blog sitesine html css js bilmeyem biri yazılarını nasıl ekleyip nasıl düzenliycek?
Anladım çok güzel özetlediniz teşekkür ederim ben bireysel olarak ilerlemek istiyorum o zamn back end de ASP. net ile mi devam etmeliyim
Asp php nodejs hangisini istersen olabilir ama asp veya php daha iyi olur asenkron diller pek tercih edilmez backend de
Bunun dışında pythonda kullanılabiliyordu sanırım ama hatırlamıyorım emin değilim
Hmm anladım asp. net ile asp arasındaki fark nedir peki tam olarak
Asp derken asp. net den bahsetmiştim 😂
Ha yanii bende internete bakıyorum bakıyorum göremedim 🤭
😂😂 yok aynı şey
Hmm peki