Adam resmen beni esir almaya calısıyor?

Selamlar,
Yaklaşık 5 yıldır yazılım sektöründe çalışmaktayım lakin gercekten bu isi bırakmaya karar verdim. İnsanlarla hiç ugrasilmiyor vallahi. Ben gecen senenin başlarında bir adama yazılım hizmeti verdim lakin aramızda sözleşme yapmadık sadece parayı ver isi al olarak çalıştık.

Şimdi ben bu adama belirttiğim süre içerisinde yazlımı yapıp teslim ettim e hani belli bir süre boyunca hatalar oluşabiliyor ben de çıkan hataları düzelttim ama iş artık sarpa sardı 1 yıl oldu 10 günde bir yazıp duruyorlar yok surasında su var yok burasında bu var benden kaynaklı olmayan seyleri bile benden biliyorlar yahu ben adama istediğini yapıp vermişim işi teslim etmişim iki tarafta işi bitirmiş vaziyette ben mecbur muyum 1 sene boyunca her 10 günde bir bu adamla uğraşmaya. Elektronik bir cihaz aldığınızda bile mutlaka garanti süresi olur o sürenin dışında cihazda bir üretim hatası olsa bile başkasına tamir ettirirsiniz götürüp. Adam resmen kölesi gibi kullanmaya basladı beni en sonunda bardağı taşırdılar kavga ettim ben de. İş bitmiş teslim edilmiş en az 8-10 ay kullanıldı bu yazılım. Aldığım üç kuruş parayı da zehir ettiler bana. Şimdi de diyo ki çıkan şeylerden sen sorumlusun ben de az kalsın dümdüz sövecektim adama tövbe tövbe. Yemin ediyorum parayı iade etmeyi o kadar çok istiyorum ki.
--
Toparlayıp özetlemek gerekirse, bu adamlarla hiçbir protokol, sözleşme veya taahhütname vs. imzalamadık. Ben bu adamlara en az 8-10 ay boyunca her dediğini yaptım aldığım 5k para bile değil düşünün ne vaziyete düştüğümü. Şimdi bunlar ömür boyu bir iş yaptım diye çıkan her sorunu benden bilmeye hakları var mı arkadaşlar? Adamlar kendilerinden kaynaklı hatayı bile benden biliyorlar şu durumda. Ya da ben en kestirme yol parayı iade edip kurtulabilir miyim? Yahu yemin ederim yapılacak bir iş değil bunu anladım ben.
Adam resmen beni esir almaya calısıyor?