Bence tam bir çılgınlık, para tuzağı
Mantıklı olabilir
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

tatlı tatlı yemenin acı acı osurması vardır diye bir sistem vardır, bu tarz sistemler insanları köleleştirmekten başka bir şey değil bugün bir sistemin parçası olanlar yarın kölesi olacak, sanal alemin içinde hapsolan asosyal bireylere dönüşecek bunun altyapsını hazırlıyorlar
Mantikli para kazanma yöntemi yeni seylere surekli sacma diyenlerden olursaniz kazanamazsiniz erken giden yol alir misali para tuzagi neden olsun 0.01 eth ye alinmis bir yeri diyelim sen 0.01 e aldin 100e satiyorsun 3-5 yil sonra bu senin iyi bir yatirimin olur 100eth iyi para ha burada şöyle bir sey var bu nasil para tuzagi olur şöyle olur o da aslinda para tuzagi oldugundanda diilde yanlis secim oldugundan olur, bildigim kadariyla bu arsalar secitli sitelerde satiliyor sen a sitesinden almissindir ama 3-5 yil sonra a sitesi populer bir site olmamistir b sitesi cok populerdir senin yatirimi yaptigin siteye kimse guvenmez ya da o siteyle ilgilenmedikleri icin ordan satin almaz boyle olursa yanlis secim yapmis oldugun icin bu da senin sanssizligin olur o yuzden aliniyorsa kac site var bilmiyorum ama secitlendirilerek alinmali a, b, c, d sitelerinden alinmali ki hangisi tutarsa ondan satabilesiniz 100eth ye satilan bir yerde ztn ilk yaptiginiz yatirim kat kat fazlasi olmus olur herhalde :)
Bazisi buna enayilik vs demiste risk almadan yasanmiyor bi sokaga ciktiginda bile illa ki risk var bi anda araba carpabilir ve gidipte sen evini arabani satip tum paranla metaverse arsa alirsan veya gidip yuklu miktarlarda kredi cekip metaverse arsa alirsan bak bu enayilik olabilir cunku satamama durumunda var olan bir platforma boyle sacma bi yatirim yapilmaz risk yok demiyoruz risk cok diyoruz ama risksizde kazanamazsin her seyde risk var enayi olunmayan durum şöyledir senin aylik gelirin 5-10k dir kenara 500-1000tl koyabiliyorsundur bununla yatirim yaparsin tutarsa zenginsin tutmazsada sansini denedin ztn zengin degildin ve sana bi zarari olmadi aylik calisarak kazandigin paranin arta kalanini yatirim yapip denedin sormak istiyorum 10 yil once keske btc alsaydim bee demediniz mi hic 10 yil once btc de sacmaydi kuruslardaydi ve kimse yuzune bakmadi simdi populer oldu 40k dolarlara cikti ki daha yuksekleri de gordu kripto paralari bilen arastiranlarin cogunlugu pisman keske 10 yil once 300 500tl lik alsaydim diyen cunku milyoner, milyarder olucaklardi sirf sacma dedikleri icin yatirim yapmadilar 🙂
Aslında her şeyde bir risk var dolar, altın, gümüş, bitcoin hepsi risk taşır düşerse paran eksilir ama ben elimle tuttuğum gözümle gördüğüm bir şeye yatırım yapmayı tercih edenlerdenim o yüzden paramı en iyi şekilde değerlendirmek en büyük hedefim... :)
Tabii herkesin dusuncesi farkli 🙂 isteyen istedigine yatirimini yapar, hangisini daha az riskli goruyorsa ona yatirimini yapar fazla riske girmek istemeyenleri de anlarim sonucta para kolay kazanilmiyor ama dedigimiz gibi her seyde risk var yasadigimiz her gun bussuru risk aliyoruz aslinda ama bunlar normallesmis artik yani risksiz bir hayat bile yokken risksiz kazanc olur mu hic bazisi soyle dusunuyor bu seye yatirim riskli (bu altin, dolar, gümüş falanda olabilir) ya param cok duserse ya batarsam vs diyor hic girmiyor o yatirim isine yani bu sacma olan o zaman sokagada cikma hizla gelen bir arabanin kontrolu kaybedip sana carpmicagi ne malum her sey risktir kisacasi 🙂 yani tabii ki bu benim dusuncem herkes istedigini yapar isterseniz yatirim yapmayin ama yatirim yapmadan maasla zengin olamazsiniz (çok üst bir sey degilseniz tabi) bu da bi gercek 😅
Milletin metaverse zannettiği başka platformlar. Facebookun yapmaya çalıştığı şey daha ortaya çıkmadı. Yıllardır zaten böyle sanal platformlar var. Metaverse ise dünyanın tamamını sanallastirmak. Ancak o kadar milyar kişiyi aynı anda online tutabilecek bir işlemci devrik ekran kartı da yok ram da yok. Dikkat edin dolandirilmayin.
Saçma gelen her şeyin içinde buluyoruz kendimizi. Bitcoin çıktığında ortalık ayağa kalkmıştı, bu nasıl iş çok saçma falan diye. Şimdi herkeste var. Teknoloji çabuk ilerliyor ve bir şekilde ayak uyduruyoruz buna, istesek de istemesek de.
Cevap
42Cevap
Saçmalıktan öte değil ama ben anlam veremiyorum pek bunlara. Paris Hilton metaverse de parti düzenliyor milyon dolarlar kazanıyor. Alsak mi almasak mi bilemedim. Şimdi düşünüyorsun hayatın boyunca yurt dışına çıkıp bsey yapamayacaksin ama böyle partilere katılabiliyorsun. Oldukça saçma. bi sanal dünya ama büyük paralar dönüyor. İlerde muhtemelen gerçek hayatta ki gibi al sat olacak. Birisi arsasını satacak oteki alacak vs.
Tarih derslerinde kilisenin cennetten arsa sattığını duyunca alacak canımsın iyi bulmuşlar diyen bi nesilden geliyorum la ben bunun ondan farki ney enayiyi bulursan sanal arsa alır satar para kazanırsın herkes papaz olmuş arkadaş 🤣🤣🤣
Daha ne demek olduğunu, neler doğuracağını bile bilmiyorum ki🙄
Sanal dünya üzerinden beğendiğin bir yeri satın almak diyebiliriz kısaca ama sadece sanalda kalan bir durum bu yoksa tapusu resmi ülkelerin ellerinde olan bir yerde hak sahibi olmak çok mantıksız...
Yeni hayatın ekonomisi belki de sanal üzerinden olacak yani sanal alemde mağaza kurmak vs.
Evet bu yönde adımlar çok... :)
Bilgi çağındayız ve yazılım bilgilerini öğrenmemiz çok önemli
Kesinlikle... :)
Henüz yeni bir teknoloji en az 10 yılı var daha. Ama değerlenecek ondan eminim. Çünkü teknoloji sürekli gelişen ve yenilik getiren bir şey. Bitcoin ilk çıktığında pizza parası etmiyordu.
Ilerde herkes kullanacağını düşünüyorum internet gibi o yuzden mantıklıdır şimdiden alıyorlar ilerde kalmicak üstüne kira ödücez gibi geliyor bana
Şu an tam ara dönem. Ne olacağı belirsiz. Çok değerlenedebilir çöpte olabilir.
Saçma ama teknolojiye karşı gelmek daha büyük bir saçmalık.
Kesinlikle karlı bir iş.
Ekstra olarak bilgi ileride bazı mağazalar metaverse geçecek hatta geçen markalarda var diye biliyorum.
Örneğin internetten aldığınız ürünü detaylı bir şekilde tıpkı mağazadaymışcasına bakıp inceleyip ürünü onayladığınızda.
Bu ürün evinize gelmek üzere yola çıkmış olucak bence harika bir şey. 😃
Mantıklı bence :( Bali adası için para biriktiriyorum ben de :(
Gerçek olmayan, sanal olan birşeye para yatırmak ne kadar mantıklı olabilir? Bence tuzak. Onlar sanala para verirken, adamların gerçek toprak almadığı ne belli?
Metaverse işide zamanla tıpkı kripto gibi çok değerlenecek diye düşünüyorum.
Oraya yatıracagın parayla gıt egeden arsa al daha mantıklı :D
Zamanla göreceğiz para kazanmak için yeni bir düzen kuruluyor bence. Sanal hayatlar oluşuyor…
Para tuzağı, enayilik.
Yeni bir çiftlik bank vakası patlak verecek.
Yıl sonu hedeflerime ulaşabilirsem yatırım yapmak istediğim bir alan.
Yerli dolandırıcıların artması dileğiyle diyorum. Keşke tosun yakalanmasaydı
Bu ne ya gerçeği biti bide sanalı mı satışa başladı 😂😂😂
Bitcoinle alakası yoktur nftye benzer bi iş kara para aklamaya dönebilir
Aslında ilerde çok mantıklı olacak nasıl giriyoruz bu işe
Ne yazacam Google’da
Alacak kadar zengin var mıdır bu sitede? Zenginlerin oyuncaklarından biri..
Metaverse çıkalı 5 ay olmuş fiyatlar uçuyor. Asıl mesele kaç paradan aldığımız. Alan var mı bu arada?
Yani Eyfel kulesini boğaz köprüsünü defalarca hurdaciya satanları duyduktan sonra bilemedim iyi araştırıp takipte olmak lazım 😅
Bu ne saçmalık ya, yakında patlar. (Kahin konuştu :D)
Ya götümüze don alamıyoruz sanal seyler mi alicaz bide
Nakit para ile alinmiyormu almak istiyorum arsa illa coin mi olması gerek,
Çünkü henüz dere görülmedi dereyi görmeden paça sıvanmaz..
Oyundan ev satın alan aptallar Gibi.
çok güzel ama 0.1 etherium veremem
Enayi parası yiyorlar
Bunun da kayışı koptu mallık
Parası bol olan ne yapacağını şaşırıyor
Mantıksız deyip yok sayamayız
Bence tam bir çılgınlık, para tuzağı
Açıkçası ben anlamıyorum...
Sınırsız arzı olan birşeyi almak mantıklı değil
Kesin bir bokluk vardır burada da
Artık bu saatten sonra her şey mümkün
Yani buralar neye göre kime göre alınıyor