Kripto para piyasasının en tanınan isimlerinden Michael Gordun'un sanal ortamda dijital sanal arazi satın alması ile dünyada birçok ülkede ve ülkemizde de dijital ortamda sanal toprak satın almalar başladı. İşin ilginç yanı size satılan dijital topraklar, başkalarına da satılabiliyor.
Dünyada dijital evren gün geçtikçe hayatımıza çok daha farklı ve yoğun bir biçimde nüfuz etmeye devam ediyor. Bitcoin, kripto varlıklar, NFT derken şimdi de metaverse öne çıkmaya başladı. Dijital evrende zaman harcayanların bugünlerde sanal oyun platformu MANA'da meta araziler satın almaya başladılar, ancak bunların da Ülkemizde tıpkı Bitcoin dolandırıcıları gibi "sanal bir vurgun" olma riski oldukça büyük gibi görünüyor. Sizin görüşünüz ne bu konu hakkında?
Metaverse ile dijital arsa satışı bir sanal vurgun mu?
Olay arazi toprak meselesi değil. Arkasındaki teknoloji. Sanal gerçeklik.100-150 yıl sonranın televizyonu olarak görüyorum ben. vurgun mu değil mi kesin bir şey söyleyemem.2010 yılında bitcoin için de benzer konu başlıkları açıyordu. Elon musk gibi Ya da bill gatess gibi tanınmış kişilerin tek cümlesine bakar iş. Ben bu teknolojiye yatırım yapıyorum destekliyorum dediklerinde 2 yılda değeri %1000 artar siz de avcunuzu yalarsınız. Yalnız arastırmalarıma göre pek çok metacoin var.50 den fazlalar. Bunların çoğu çöp olacak. İçlerinden bir tanesi öne çıkabilir. En popüler olana yatırım yapmak daha mantıklı
görüşlerin için teşekkür ederiz bence en mantıklısı Merkez Bankalarına Bağlı Döviz ve Yatırım fonlarıdır Bağımsız ve neydi belirsiz Kripto yatırımlar birgün bu dünyanın Küresel düzeyde finansal ekonomik olarak sonunu getirecek ama amaçlarına ulaşırlarmı orasını bilemem, ama onların da sonunu getirecekler olur elbetde
Dünya yakın gelecek de büyük bir Girdabın içine girebilir Çetelerle, Kartellerle Terör Örgütleri ile birebir yatırım bağlantısı olan Kripto para cinslerine Teşvik veren Dünya Hükümetleri bile bile Yer altı dünyasına kucak açıyorlar ama emin ol Dünyanın da Kaosa girmesine sebeb olanlar elbet de bu bedeli çok ağır ödeyecekler Tarih de benzerlerini gördük Kimse Sonsuza kadar saltanat süremez
yahu kardeşim dolandırıcılık değil diyorsun aynı araziyi senden başka onlarca kişiye satıyorlar aynı şekilde kirli para kripto bitcoine de aynısını diyorlar herhangi bir merkez bankasına bağlı olmayan neydi belirsiz bir sisteme dolandırıcı değil diyemessin milletin ağzı yanıyor daha olmaz diyor :) peki kaç kere dolandırılacak bu insanlar ne zaman akıllanacak
Kripto para olsun dijital arazi olsun hepsi alt karanlık dünyanın ekonomik batırma hedeflerinin bir parçasıdır Kripto para nın geçmişini incele eğer DARK Web da bulunduysan Kripto paranın bir zamanlar Uyuşturucu, kadın ve insan ticareti, ve her türlü yasa dışı faliyetlerde de kullanıldığını bir araştır derim Kripto parayı teşvik edenler ayrıca da ya da dışı Kartellere de yardım ediyordur
bu işin serveri falan yok kardeşim yatırımını her zaman sağlam yere yap toprak mı gayri menkul mü alacan fiziki olarak elle dokunulan gözle görülen yeri al Altın al Döviz al hepsinin bağlı bir Merkezi var ama Bitcoin yani yasa dışı kartellerin yatırım araçlarına ya da benzer neydi belirsiz mafya oyunlarına kanmamak lazım ama bakıyorumda Dünya Hükümetleri Kripto parayı bile meşru hale getirdiler
Aynen Dünya devletleri, kartellerle, teröristlerile yasa dışı faliyetler ile mücadele ediyorum derken bir yandan da bu yasa dışı örgütlerin mali kaynaklarına teşvik verici ekonomi politikaları çıkarıyor bazen düşünüyor insan Dünyadaki devletler mi Legal yoksa İllegaller mi Legalleştirilmek isteniyor
Server derken sanal evrenin serverlarını diyorum. Coinlere gelince onları ben tam bilmiyorum ekonomiye hiç basmaz kafam. Hani senin ebenin adını bilme olasılığım coinleri bilme olasılığımdan büyük
İşin ilginç yanı bu işe atılım yapanlar ayrıca da Kripto paraya da yatırım yapan insanlar, tuhaf olan medyanın da buna alet olup insanları teşvik etmesi dün daha ATV de haberler de çıktı çıkıp biri de almayın vurgun olabilir deyip halkı uyarmıyor
yani bak haberi yapan ATV ve diğer onlarca kanal ben partisinde değilim CHP nin ve AKP nin de haber kanalları halkı uyarmıyor biri çıkmış ATV habere röportaj veriyor bende aldım 200-300 liraya diyor muhabir gülüyor