Bence değil ve asla olamaz, geleceğin teknolojisi vs. olduğunu da düşünmüyorum.
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
21Cevap
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı. para kazanmak için yeni bir yol sadece.. havadan para kazanmak.. al sana yeni bir fikir daha benden.. call of duty vs gibi dev oyunları düşün.. yarın bir gün bir oyun yapımcısı diyecek ki.. bana 10 bin dolar ver.. veya 20 neyse işte.. sana özel bir yama yapacağım oyuna.. senin yüzünü taratacağım ve dizayn edeceğim.. oyuna seni ekleyeceğim karakter olarak.. kendin olarak kendi yüzüne sahip bir karakterle oyun oynayabileceksin... havadan para işte... nasıl fikir?
11 Yorumla- +1 yıl
Mükemmelsin hocam gayet mantıklı bir fikir, kesin bunu da yaparlar yapmazlarsa ben yaparım cidden teşekkürler. Metaverse yine saçmalık diğerleri gibi.
bence olmaz diyosun... bi bk bilmiyosun. VR destekli yüksek grafik çözünürlük oyunları örnek verecek olursak ve aynı zamanda google'ın çıkardığı; Bkz:
https://www.youtube.com/embed/foO4XN-jgoIgibi teknolojiler, Metaverese altyapısını kullanmaktadır. Element uydurup sallamazsak daha iyi olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen baya biliyormuşsun ya, sana yeter bu iyi şanslar.
- +1 yıl
Ayrıca Google'ın bu ürünü çok uzun zaman önce proje olarak durduruldu 😄
- +1 yıl
Metaverse, bence artık tamamiyle ruhunu tüketmiş insanların zaman geçireceği bir yer
10 Yorumla - +1 yıl
Uzun süre kullanmanın zarara yol açacağını düşünüyorum. Kısa süreli eğlence amaçlı kullanılmasında bir sakınca yok.
16 Yorumla- +1 yıl
@gecilmezyol dostum bu arada seni tanıyor gibiyim ben.
- +1 yıl
58 sayısı bana da bir şeyler hatırlattı... Professional58 miydin dostum? Evet de
- +1 yıl
Aynen ben o'yum dostum :D
- +1 yıl
Mesaj kutunu kilitlemişsin :D
- +1 yıl
Vay be dur bekle takip ediyorum tekrar dene. Seni görmek güzel nerelerdeydin?
- +1 yıl
Ailevi olaylar oldu biraz da eski kız arkadaşım yüzünden biraz kafayı yedim :D
- +1 yıl
Devrim değil sadece şu an bir patlama yapıyor. Fakat ileride farklı şekillerde karşımıza çıkacak işimize yarayacak.
10 Yorumla - +1 yıl
Şimdilik herhangi bir iddaa da bulunmak doğru olmayabilir ama önü açık yeni bir sanal ağ olabileceği öngörüsündeyim.
10 Yorumla - +1 yıl
Gelecek adına kesin bir sonuç vermek üzücü olabilir. Bilemeyiz tabiki ama herturlu sonuç için hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Devrim mi bilmem, ama başarılı bir proje. Ancak yıl 2022 olmuş bu teknoloji daha aşka devrimler bekliyoruz. Örnek uçan araba projeleri çok geç kalındı. Aslında bilim kurgu filmlerinde ki olaylar gerçekleşirse, işte o zaman devrim olur :)
11 Yorumla- +1 yıl
Düşünsene uçan araba sürüyor insanlar bi sürü şöyle bozulunca kafamıza düşüyorsjsjsjsjssk iyi bişey değilki hem oksijeni de kirletiyor olacak bence olmasın ya ne kadar gelişecek teknoloji kalsın böyle yeter
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben yine kripto para gibi manıpüle edilip kara para aklanabilecek bir düzen olarak görüyorum. Hiç bir şey reel hayatın yerini tutamaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Peki gerçekten reel hayatta mıyız? Yoksa zaten bir metaversin içinde miyiz? Aradığımız şey de gerçeklik belki de.
- Cevap sahibi+1 yıl
@konrathamilton matrixin son filmini beğendin mi kral
- +1 yıl
Daha izlemedim dostum.
- +1 yıl
Evet. Dünyanın küresel olduğuna da inanmıyordu bazı kimseler zamanında.
00 Yorumla Çok saçma buluyorum, online sıkıcı sohbet oyunlarından farksız ve grafikleri çok kötü. Bunun yanında denenmek için oynanmaz bile çünkü aşırı pahalı.
10 Yorumla- +1 yıl
metaverse sadece bir proje değil. aynı zamanda yaşam tarzıdır. kısa paçalı don giyip kekstra larımızı yerken baston savaşının galibiyle daha da derinden tartışabilirim bu konuyu. tabi eğer pembeyse !!!
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Sen düşünmemeye devam et artık her şey teknolojinin elinde
01 Yorumla- +1 yıl
Düşünmemek mi? Hahaha ben zaten yıllardır bu teknolojileri geliştirmekte olan birisiyim, benim gibi birçok yazılımcı, geliştirici ve girişimcisi Türkiyedeki cahil kitleyi uyarsa da onlar hâlâ tek becerisi klavye kullanabilmek olmasına rağmen yatırım tavsiyesi veren sahte uzmanların illüzyonuna çoktan takılmış durumdalar, belli ki siz de öylesiniz.
- +1 yıl
Değerlendiğinde yine kripto gibi pişman olacağımız bi devrim hemde
10 Yorumla - +1 yıl
Ilgilenmedigim icin bilmiyorum.
20 Yorumla - +1 yıl
Henüz cok yeni. İlerleyen süreçlerde nasil konunlanir su an için belli değil ama soylenenler gerçekleşirse ciddi anlamda yenilikler getirebilir.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
50 Yıl sonra çocuklarına "uglum şu sandbox'dan bedavaya arsa verseler almazdık" deme de.
03 Yorumla- +1 yıl
50 yıl sonra animasyon mu olacağımızı sanıyorsunuz? Peki ya metaverse de en çok arazi alan ülkenin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Düşünsenize, hiçbir ülke henüz kesinleşmemiş olan bir projeye kolay yoldan para kazanma umuduyla bu kadar meraklı olup yatırım yapmamış... Hiçbir ülke kripto paraları kumara çevirmemiş, bazı insanlardaki bu saf ve temiz cahillik beni üzüyor. Çfitlikbank da bir metaverse dü, fena patladı o iş, sizin gibi diyenler de fena ağladı. İyi şanslar, belki emek vermeden zengin olursunuz.
- Cevap sahibi+1 yıl
1- Çiftlikbank bir metaverse değil, Hayday tarzı bir oyundu
2- 50 yıl sonra animasyon olmayız ama koltuğunda yayılırken bir parmağınla evinin alışveriş ihtiyacını giderebileceğini görmek çok uzak değil
3- Ben arsa bile almadım neden benim gibiler ağlamış ki
4- Emek vermeden zengin olmayı çok istiyorum, belki Afrika'ya baraj yaparım - +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Yeni para tuzağı
10 Yorumla - +1 yıl
Dolandırıcılık.
10 Yorumla - +1 yıl
Para atan ya tarih yazar ya tarih olur 😂
10 Yorumla - +1 yıl
O ne desem
11 Yorumla- +1 yıl
Arama motorunda aratırsanız çok geniş içeriklerle karşılaşacaksınız.
- +1 yıl
Bence devrim Bi arsa alıyorsun pahalanıyo
00 Yorumla - +1 yıl
Boş işler
00 Yorumla m
+1 yılOlabilerrr
00 YorumlaHayır
10 Yorumla- +1 yıl
Dolandırıcılık
10 Yorumla - +1 yıl
Evet
00 Yorumla şu an çok belirsiz
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Metaverse bir devrim mi?
Metaverse bir devrim mi? Yoksa içerisinde bulunduğumuz teknolojik gelişmelerin yeni ve üst bir versiyonu mu? Bu çok tartışılır. Çünkü Facebook'un hayatımıza girmeye başladığı ilk dönemlerde bunun bir devrim olduğu ve hayatı değiştireceği konuşuluyordu. Sosyal medyanın mobil cihazlar ile birlikte iş yaşamından eğlenceye hatta ticarete yani hayatın içerisinde olan herşeye yönelik etkisi kaçınılmaz oldu. Son günlerde ise sosyal medya birçok alanda önemli bir kriter haline dönüştü.
Bugün insanların karar mekanizmalarını etkileyen en önemli unsurlardan birisi sosyal medya içerik ve etkileşimleridir. İnsanlar tatile giderken veya bir ürün alırken diğer insanların fikirlerini ve kararlarını inceliyor ve çoğunlukla buna göre karar veriyorlar. Metaverse ise iki boyutlu bu iletişim ağını 3 boyutlu hale getirerek yeni bir özellik ekleyecek.
Gelecek bu özellikler ile birlikte eğitimden sağlığa eğlenceden farklı alanlara yönelik birçok kolaylıklar göreceğiz. Örneğin pandemi ile başlayan zoom ve uzaktan eğitim artık üç boyutlu holografik ve daha etkileşimi yüksek hale gelecek. Uzaktan yapılan psikolog ve diyetisyen görüşmeleri artık Metaverse üzerinden gerçekleşecek. Şöyle dersek sanırım daha doğru olur; metaverse ile artık ekran karşısında değil içerisinde ve etkileşimi daha yüksek bir dünyanın içinde olacağız.
Bunun insanlara getirdiği faydalar olduğu gibi zararlarıda olacak İnsanlar sanallaşan bir evrenin tadına vardıkça gerçek hayattan gittikçe uzaklaşacak. Şimdilerde konuştuğumuz teknoloji bağımlılığı oyun bağımlılığı kavramları "Metaverse Bağımlılığı" olarak hayatımızda yerini alacak.
İnsanlık, insanlığını kaybedecek özetle.
@TürkKızıyız hayır. zaten kaybetmişiz bulmaya çalışıyor olabiliriz.