Metaverse, "Meta-evren”in kısaltması olan metaverse, gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği ve insanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin verdiği dijital bir dünya. Pratik anlamda, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade ediyor.
Sosyal medya devi Facebook’un CEO'su Mark Zuckerberg, bünyesinde birçok sosyal medya uygulamalarını barındıran Facebook Inc. çatı kuruluşunun isminde değişikliğe gidilerek, markanın adının “Meta” olarak değiştirileceğini duyurmasının ardından Metaverde medyada kendine daha geniş yer bulmaya başladı. Metaverse, tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve İnternet’in toplamı da dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alan olarak tanımlanıyor.
peki ya size göre iyi mi? kötü mü olacak?
ready player one filmini izleyenler vardır. ordaki dünya tamda bu olayı resmediyor..
toplantılar, partiler, tatiller, oyunlar, savaşlar.. her şey sanal dünyada olacak..
Sosyal medya devi Facebook’un CEO'su Mark Zuckerberg, bünyesinde birçok sosyal medya uygulamalarını barındıran Facebook Inc. çatı kuruluşunun isminde değişikliğe gidilerek, markanın adının “Meta” olarak değiştirileceğini duyurmasının ardından Metaverde medyada kendine daha geniş yer bulmaya başladı. Metaverse, tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve İnternet’in toplamı da dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alan olarak tanımlanıyor.
peki ya size göre iyi mi? kötü mü olacak?
ready player one filmini izleyenler vardır. ordaki dünya tamda bu olayı resmediyor..
toplantılar, partiler, tatiller, oyunlar, savaşlar.. her şey sanal dünyada olacak..
bence gayet işe yarar
bence felaket olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
her sorusu super soru secilipte 1 veya 2 yorum alan tek insanim galiba KS de. ama bi kiz olsaydim varyaaaaa..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Metaverse bağımlılığı insanları olumsuz etkileyecek.
Metaverse sanal evreni hayatımızda kısa bir zaman sonra daha sık kullanılacak şimdiden büyük yatırımlar ve geliştirmeler yapılmaya başlandı. Şunu söylemek mümkün gibi duruyor artık online eğitim, iş toplantıları diyetisyen, psikolog ve koçluk eğitimleri ve diğer danışmanlık hizmetleri metaverse sanal evreninden gerçekleşecek. Bu teknoloji birçok alanda insanların yararına olacak iş ve eğitim için bir yerden diğer bir yere gitmek zorunda kalmayacağız. İnsanlar pandemi döneminde Zoom ve benzeri uygulamalarla eğitim ve işlerini yapmaya çalışsalar da tam bir verimlilik sağlanamadı. Metaverse'de işler tam anlamıyla değişecek VR ve AR teknolojileri ile sadece üç boyutlu bir evrende gerçekliği daha fazla yaşayacağız.
Alışveriş sanal evrende çok daha kolaylaşacak cadde mağazalarını artık Metaverse'e taşınacak örneğin bir kıyafet almak isterseniz kalabalığa takılmadan tüm mağazada tek siz varmışsınız gibi gezip ürünleri deneyip aynada kendinize bakabileceksiniz.
Metaverse ile trafikte araçların oluşturduğu karbon salınımı giderek azalacak. Pandemi dönemindeki kapanmalarda çevre ve hava kirliliği azalmaya başlamış ve doğa kendini yenilemişti. Sanal evrende insanların geçirdiği sürelerin doğaya pozitif etkisi olacak
Bu kadar faydanın yanısıra Metaverse Bağımlılığı'nın zararlarınıda göreceğiz. Kullanılacak VR gözlükler gözlerde ciddi rahatsızlıklara neden olacak saatler süren hareketsizlik sonrasında şu hastalıklar daha sık görülecek.
Oluşan sanal dünya insanlara oyun eğlence olarak çok fazla imkan tanıyacak bu durum ise insanlardaki şu an görülen oyun, sosyal medya bağımlılıklarının zararlarını daha fazla arttıracak.
İnsan hayatına dair her gelişmenin faydaları olduğu gibi zararlarıda olmuştur. Bize düşen faydalarından istifade edip zararlı bölümlerinde uzak kalmak olacaktır.
Belki de yakın bir gelecekte KS üyeleri ile Metaverse sanal evreninde düşüncelerimizi paylaşıyor olacağız.
ellerinize saglik. cok guzel yazmissiniz 👍