Selamlar.Sizde benim gibi Tık Tok cehennemine hiç bulaşmamış nadir kişilerden biri misiniz bilmiyorum ama bu uygulama gerçekten yuvalar yıkmaya, can yakmaya ve hayatları olumsuz anlamda değiştirmeye çoktan başladı. Zannımca kontrolü kaybetmiş durumdayız.
Hal böyle iken okuduğum bir haber 'bu da mı oldu?' dedirtecek cinsten..
Haberin detayları en altta bırakacağım kaynak linkte mevcut. Ancak kısaca söylemem gerekirse;
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde görev yapan bir cumhuriyet savcısı, uygunsuz Tık Tok paylaşımları nedeniyle HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) tarafından görevinden alınmış.
Tik Tik kullanıcısı olması, bir meslek grubunun saygınlığına zarar verir mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Tabii ki böyle saygınlıkla ilgili konular gündeme gelebilir fakat şöyle bir durum var devlet memurları ile alakalı bir durum devlet memurları kanununda yani şu meşhur 657 sayılı kanunda açık açık ifade edilmektedir memuriyet e uygun olmayan hal ve hareketlerde bulunmak mesai saati içerisinde veya dışarısında Memuriyetten atılma sebebidir Yani siz çalışma saatleri dışarısında Tokat'ta alkollü bir şekilde biriyle kavga ettiniz sizin Memuriyetten atarlar Bu memuriyet e uygun bir davranış değildir aynı şekilde bu TikTok ve benzeri uygulamalarda yapılacak nahoş hareketler devlet memurları için özgürlük ya da Özel Hayat kapsamına alınmaz Çünkü devlet memuru iseniz Özel hayatınızı da buna göre dizayn etmeyi kabul etmişsiniz demektir kanun böyle söylüyor bu vatandaşın da görevden uzaklaştırılması hukuka uygundur
İnternet & Teknoloji konusunda 528 cevap paylaştı.
Bu tiktok adlı yerde daha rezil videolar paylaşılıyor. Canlı yayınlar da özellikle insanlar bir birine tehdit bile edebiliyor. O kadar rezil bir yere göre bence savcının yaptığı bana çok şey gelmedi. Ama meslek ettiği neyi söyler bilmiyorum mesleğe göre problem oluyorsa tabi
İnternet & Teknoloji konusunda 337 cevap paylaştı.
Pek güzel bir uygulama değil bence. Para için ya da meşhurluk için insanların böyle şeyler yapması iyi değil. Bazı devlet görevlilerinin daha dikkatli ya da hassas olması gerekiyor bence
Yani bence etik kurallar gereği iş hayatına yansıtmadığı takdirde sorun olmaması gerekiyor. İş hayatında yaptığımız iş kadar saygınlığımızı ve itibarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Yaptığımız işin saygınlığı da çok önemli. Bu bağlamda tiktok kullanıcısı yine olunabilir bunu sorgulamak bize düşmez fakat paylaşımlara dikkat etmekte de fayda var.
İnternet & Teknoloji konusunda 317 cevap paylaştı.
Kamu spotu!
Tik Tok bir hastalıktır. Her gün binlerce kullancısı fenomen olmak için kullanıyor, şebeklik yapıyor ve maalesef en sonunda hepsi uygulamanın bağımlısı olarak birer mal oluyor. Aramızda o lanet uygulamanın kullanıcıları varsa sözüm onlara:
TikTok'u bırak hayatı bırakma! Lütfen sende mal olma!
Kimisi yemek yapar veya faydalı işler yapar tiktokta kimisi ah bu abimiz gibi kendini rezil eder. Avukat da olsa hickimse onun müvekkili olmak istemez, doktor da olsa kimse ona güvenip tedavi olmak istemez. Bu bu kadar kardeşim. Ayh Müge anlı gibi konuştum 🤭
KS dışında hesabim yok Facebook Twitter Instagram Tiktok... Hiçbirisi yok İnsanın ruh dünyasını bozuyor bu siteler. İçerdeki gizli kibirleri... Saklı teshircilikleri.. Ortaya döküyor. Şu savci soytarisinin düştüğü hale bak..
Bir alt nesil yetişkinlige erişip de eskiden kabul gören sosyal normları deldikce daha çok bu tip durumlara şahit olacağız. Teknolojik olarak bir geçiş sürecinin içindeyiz. Yargılamak bana düşmez zaten istifasını verip görevinden de ayrılmış. Üzücü olan 10 yıl sonra gayet sıradan kabul edilebilecek olan bir davranış için kariyerinin bitmiş olması.
Tik tok kullanıyor diye görevden alınması bence saçma. Ona bakılırsa facebookta ve twitterdede milletvekilleri paylaşım yapıyor böyle onları da görevden alsalar ya. Ama tik tok etiketlendiyse bu durumda yapacak bir şey yok. Adamın paylaşımında bir şey görmedim açıkçası.Çok geride kalmış bir milletiz.
milletvekillerinin yasama sorumsuzluğu+yasama dokunulmazlığı vardır bu arada kör cahil. Avukat savcı ve hakimler mesleklerini icra ederken topluma örnek davranışlar sergilemek zorundalardır buna istinaden mesleki itibarı zedeleyen her davranış saygınlığı bozma gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulur. Çok geride kaldığın için araştırma yapmayı bilmiyorsundur büyük ihtimalle kanunu falan da tek zannediyorsundur sen NANANAMSMSMSMXLWLDLD
@emineseksüel madde kaç? Bana boş yapmazsan sevinirim , artı tanımadığın bir insana karşı adap kurallarına çerçevesinde yorum yaparsan sevinirim. Hem bu şekilde sorun çözülmez , hem de kin ve düşmanlık oluşur.
cahil insanın bir özelliği de doğru şeylere karşı genelde hep bir savunma yaparlar mayaları aynıdır bozuktur. araştırmayı bilmez araştırırsan avukatlık kanunu okursan hukuk mesleği ve etiğini görürsün hani şu an zaten yerlerdesin konuştukça dibe batıyosun. d
@emineseksüel benim bir savunmam olmadı merak ettiğim için sordum maddeyi? Karmakarışık cümle yapısıyla kendini haklı gösterme çabası içerisine giren sensin.
Cümleleri çarpıtıp , cahil etiketiyle beni nitelendirmen sonucu kendi aleyhine çevirmez. Bunun aksine bu yazıyı görenler kimin cahil olduğunu ve boş yaptığını daha idrak edecek düzeydedir.
Türkçen A0 seviyesinde olduğu için anlamakta zorluk çekmen olasıdır. En kısa zamanda türkçe dersi almanı , kitap okumanı durum gerektirdiğinde insanlarla konuşarak pratik yapman faydalı olacaktır. Benim yeğenim 1.5 sene de çözdü türkçeyi sen de inan başarırısın :)))
@emineseksüel benim anladığım tek şey senin cümleleri çarpıtıp kendini haklı gösterme gayreti içerisine girmiş bir ergenin durumu. Yazdığın kelimelerden umarım sende bir şey anlamıyorsun. Maksadın sadece bu tartışmada galip gelmek adına değişik cümle yapılarına başvurman. Acizliğe gerek yok.
@emineseksüel tamam dostum sen haklısın ne diyeyim. Hani bu kadar uğraşmana gerek varmıydı bilmiyorum. İlla altta kalmamak için bastırmaya çalıştın seni de anlıyorum.
@emineseksüel hala haklı olma gayreti içerisine girmiş ergenler hiç çekilmiyor. Adam akıllı bir önermen olsa anlarım da. Bir de benim için ağlama demişsin. Kendin ağlıyorsun şu anda.🤣🤣🤣🤣
@emineseksüel ben utanılacak ne yaptım dostum? Hala gereksiz cümle kalıpları kulanıyorsun. Bu konu çoktan kapanmış olması lazımdı ki. Hala yazıp tatmin olma çabasına girdiğini anlayabiliyorum.
konuyla ilgili bilgin yokken çok bilgin varmış gibi eleştiri yapman yeterince utanç verici. Hiçbir şey bilmeyen insanla cahil insan arasındaki fark cahil insanın bilgisi yokken fikri olmasıdır.
@emineseksüel bir şey bildiğini ima edip önüme bir şey sunamıyorsun ki. Daha madde sayamıyorsun bana gelmişsin karşımda şöyle böyle deyip gereksiz ego kasmaya çalışıyorsun.
Güzel kardeşim sana durumu açıkladım lakin araştırma yaparak maddeyi kendin bul diye.”Sizin sorununuz bu zaten, araştırma yapmadan her bilgiye sahip olmak istiyorsunuz “. Bu fakülteyi senin gibi gereksiz insanları aydınlatmak için okumuyorum. Bu bilgilere erişmek için masa başı kitap karıştırıyorum ben sen istedin diye sana sunacak değilim. Yanılma payın olduğunu düşünüyorsan girer araştırırsın, cahil kalmak istiyorsan yazdığının doğruluğuna inanırsın. Bu senin elinde olan bir şey. Sana bir şey sunamamak değil durum bundan ibaret. Bunu anlamayacağını fark ettiğimde seni ciddiye almayı bıraktım sadece. Bu da son mesajım olsun. Avukatlık kanunu inceleyebilirsin aynı zamanda HSYK disiplin kurallarını inceleyebilirsin. Bunlar seni tatmin etmezse Can tuncay hocamızın bu konuyu da kapsamına aldığı “Legal ethics” kitabını inceleyebilirsin. Gerekli tüm bilgilere erişeceksin. Yazdığım kaynaklarda konuyla ilgili bir bilgi bulamazsan o zaman gelip yorum yaparsın hiçbir şey sunamamışsın diye. Benim işim cahil insan terbiye etmek değil sana bilgi sunmak zorunda değilim kendin araştırabilirsin. Yeterince yardımcı olduğumu düşünüyorum. :)
@emineseksüel benim farklı kaynaklarla işim ne? Madem bu konuyu irdeliyorsun bana kesin maddeleri yaz. Başka dökümanlara başvurarak tefsir yapmanın alemi yok.
Madem eğitimci olacaksın önce edep öğrenmelisin , karşında ki insanları cahil sıfatıyla etiketleyip ötekileştirmen doğru mu? Bir şey biliyorsan dahi uzmanıda olsan kimseyi hor görmeye hakkın yoktur. Bu dünyada herkes birbirinden bir şeyler öğrenecek.
Bugünkü konu bizimde tik tok ben nefret ediyorum tık toktan banada neden kullanmiyorsun çok iyi diye anlattiyorlar kesinlikle karşıyım çok ucuz saçma. geliyor bana 🤗benim işimde çok iş çıkarmış birde para kazanirmisim o iş olmaz olsun rezillikten başka bişi değil ben kabul etmiyorum tik tok ok abuk subuk şeyler paylaşıyorlar biride olmuştu galiba tık tok çekerken 🤗
Tiktoktan tiksinen, hiç açmayan, açmayı da düşünmeyen biriyim lakin insanların da eğlenmeye ihtiyacı var. Yani adam savcı diye moron bir hayat yaşamak sosyal medyadan uzak kalmak zorunda değil bu insan da canlı ve kafasını dağıtacak şeylere ihtiyaç duyabilir. Sapkınlık boyutuna girmediği müddetçe kimse tiktok kullanıyor diye meslekten men edilmemeli
Tiktok uygulamasını hiç sevmedim, bulaşmadım da. Mesele Tiktok kullanması değil, kullanabilir. Ama kendisi bir hakim, bir Cumhuriyet Savcısının yarı çıplak yatak odasında ya da evinin herhangi bir odasında bu vaziyette poz vermesi hiç doğru değil. Hakim, polis gibi insanlar hukuk adamı. Onun için şıklar arsında C diyorum.. Bu arada omuzlar, adonis kaslar fevkalade
İnternet & Teknoloji konusunda 732 cevap paylaştı.
yani bir savcı bunu neden yapsın ki diye dusunmedim degil ama benim icin tum sosyal medya platformları aynı statude yani bunun meslege ise kariyere zararı paylasiminın sakincasiyla olculmeli instagram da mayo ile fotograf paylasmasi ile spor yaparkenki tiktok videosu aradinda bir fark goremiyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Adam tiktokta ben savcıyım diyip meseleğiyle alakalı ileri geri konuşuyorsa evet sorun ya da bel altı paylaşımları konuşmaları varaa sorun Ancak mesleki kimliğini belirtmeden eğlenmek için yapalabilir bence sorun yok Evet saygın bir meslek muhakkaki ciddiyet önemli işte ancak savcı da bir insan sonuçta eğlenmeye sosyalleşmeye farklı şeylere ilgi duymaya hakkı var özel hayat diye bir şey var sonuçta görevden almak ağır olmuş bence
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
TikTok'u ilk çıktığı aylarda sadece 1 hafta kullandım, sonra sıkılınca kaldırmıştım. O haftadan sonra yıllar boyu bir daha gözüm görmedi. Fazlasıyla zarar verir diye düşünüyorum. Kullanmadığım için gerisi beni ilgilendirmiyor.
özel hayatında ne yaptığı kendisinin bileceği iş diyorlar ama bulunduğu meslek toplumda saygı duyulan bir meslek iken bu şekilde videolar çekmesi o mesleğe olan saygısını göstermediğini düşündürdü bana göre..
Hiç kullanmadım telefona bile indirme gereği duymadım yeterince saçma içerik var. İlla ki kullananlar vardır ama gerçekten kalite olarak yerlerde bana göre.
Bu gibi uygulamalar çogu insani yoldan cikardi evlilikler de ayrilik oldu, cogu erkek hele kadinlar kafayi yemiş, orasini burasini acarak Video paylasimi yapiyorlar
Desem bilemedim değil aslında insanlar hayatlarında yüz kızartıcı suç işlemedikleri takdirde kullana bilirler tabii ama saygınlığını yitirmeyecek ölçüde olmalı diye düşünüyorum.
Çok şaşırdım sen koskoca Cumhuriyet Savcısısın. Senin neyine böyle concon hareketler. Ben asla tiktoka üye olmadım. Ekstra şu akım bu akım diye bahsederler onlardan bile haberim yok.
Belli bir meslek grubunda belirli bir mevkiye gelmiş insanlar bunlar neden böyle şeylere girerler anlam veremiyorum. İnsanların aile düzenleri, meslekleri ellerinden gidiyor yazık gerçekten.
İnternet & Teknoloji konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Ne amaçla kullanıldığına bağlı. Şöyle empati yapıyorum. Öğretmenim ya da psikoloğum tiktokta şarkı eşliğinde vücut dansı yapıyorsa benim ona olan saygım kaybolur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu savcı çok iyi biriymiş öyle duydum. Çevresi tarafından sevilen biriymiş onu tanıyanlar anlattı. Üzüldüm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yuvalar zorla yıkılmaz kimsede silah dayamaz evli olan kişi yuvasını yıkar aldatınca. Sadık olan çok nadir bu yüzden evlenmeyi düşünmüyorum
İnternet & Teknoloji konusunda 581 cevap paylaştı.
kullanmadım telefonuma dahı ındırmedım sadece ınstada ve youtube da kısa vıdeoları bırlesıtırıp yayınladıklarından az cok fıkrım var kı ben bılısımcıyım sosyal medyayı yakından takıp edıyorum
Herkes bilip bilmeden yardırmış ama kötü amaçla kullanıp kendini rezil edenler olduğu gibi eğlence, küçük işletmeler, çeşitli kaliteli içerik üreticileri de var. Bu yüzden sorun uygulamada değil insanda.. Tamamen nasıl kullandığına bağlı