Bilgisayarı açıyorum, bu hatayı alıyorum. Neden olabilir?

BIOS'a giriyor direkt. F10 tuşuna basın ve kaydetme sorusuna ''yes'' deyin. Akabinde işletim sisteminin açılması gerekir. Eğer açılmıyorsa cihazda işletim sistemi yok demektir veya BIOS güncellemesi şarttır. Ancak BIOS güncellemesi genelde yeni bir işlemci takıldığında gereklidir. Mesela B450 anakarta Ryzen 5000 seri işlemci takmak gibi.
F10 basıyorum aynı sayfaya dönüyor
İşletim sisteminin seçili olduğu yerde Other OS diye bir seçenek olmalı onu seç ve üst taraftaji boot seçeneklerinden ilk sıraya işletim sisteminin kurulu olduğu diski seç ve kaydedip çık. Eğer yine olmazsa kuvvetle muhtemel BIOS pili bitmiştir. Değiştirilmesi gerekir
bu hatann birçok sebebi var bende de olmuştu bir ara ama disk bozulduğu için.
Şurada link bırakıyorum sana bunları oku ve dene çünkü birçok sebebi var:
www.webtekno.com/...-hatasi-ve-cozumu-h112349.html
Tesekkur ederim
Bilgisayarın açılışta hdd yi görmüyor, çeşitli sebepleri olabilir, Hdd bin bağlantı kablosu bozulmuş olabilir ya da USB disk takmışsındır o nedenle de açılışta USB yi görür açılmaz, Boot menüsününden kontrol etmen lazım, ilk açılışta hangi si seçili ona bakma lazım
Cevap
13Cevap
Bios menüsüne girmişsin. Kapatıp tekrar aç, eğer her zaman bu ekrana yönlendiriyorsa. İşletim sistemi kurman gerekecek
işletim sistemi hard disk üzerindedir
bios ayarlarından hard disk'i boot yapmalısınız ki bilgisayar açılırken hard disk ile açılsın
Bu çıktı
F9 a bas ve varsayılan ayarlara çek. Sonra da f10 ile kaydet ve çık. Bilgisayarı yeniden başlatsın. Tekrar aynı yere girecek mi bakalım
Aynı yere giriyor
Ay o kadar anlamıyorum 😂 o bölüm nerde
https://resimyukle.io/r/Xm3pSx492J Bu çıktı şimdide
Format mı atmaya çalıştınız ve pc sarsılma ve düşme yaşadı mı
Hayır olmadı
Enabled disabled diyor
Tuş takımın takılı kalmış bi kaç kere bas çek tuşlara, özellikle kle del tuşu
Bi sa gir yine resetleyerek, Boot hdd ten açmayı kaybetmmiş. Boot olarak hdd i göster, sonra save et ve çık o menüden
Bu çıktı
Tamam bende cevap yazdım, e kj ektriği kesmişsin kapı anmadan
Tesekkurler :)
bir şey değil
Yaptın mı
Olmadı sanırım eski ekrana geri döndü soruda attıgım
Aslında 2 dakikalık bi iş yani
Boot kısmında ne yaptıysam olmadı
Advance girip resmi atsana
Sysinfo resmini alayım hdd yok bunlarda
Bilgisayar kapandı yarın atsam olur mu
Tabi
Resmegerekyok, boot device o riority i tıklaman lazım açılan sayfayı gönder, orada yaz cak gerekli bilgi
Biosta hard disk görünüyor mu ve first boot device mı?
Laptoptaki bütün kabloları ve bataryayı çıkar. Açma tuşuna 1 dk basılı tut
Bilgisayara vur belki olur
bilgisayarına takılı usb bellek ya da cd varsa çıkar bilgisayarını kapa öyle aç
tekrar bios ekranı geliyorsa orada boot sekmesine gel ve ilk sıraya hitachi diskini çıkar
bunları beceremiyorsan bilgisayarı açarken f12 e bas boot seçenekleri gelecek ordan harddiski seç enter yap (bazı bilgisayarlarda f11) yine olmuyorsa senin yapacağın bir iş değil bilgisayarcıya götür
Harddisk bozulmuş sanırım
Zor düzelmez. Format gerekli
Bozulmuş
Vürüs
A lm a kj ası yok
Alakası yok
F10 bas geç orayı
Elli kez bastım aynı ekrana dönüyor
Boot sekmesinden secure Boot gelip disabled yap altta sekme cikicak os Mode diye oradan da csm os yap bir dene
Windows yok hatası veriyor şimdide
Ne olcak ya
Format atılacak harddiskte bozuksa harddisk alcan
Format
Nasıl yapabilirim
Bios ayarı istiyor
Nasıl yani ne yapayım
f10 tıkla
Tıklıyorum save reset diyorum aynı ekrana geliyor
Bilgisayarıcaya götür sen çözemezsin
Biosa giriyor
En İyi Cevap