İnternet & Teknoloji konusunda 870 cevap paylaştı.
Genellikle %5 ve altına düştüğünde şarja takarım. %5 ve altına düştüğünde, otomatikman ışığını %90 kısıyor. Bazen ertesi güne hazırlık için %15'in altına düşerken de şarj ederim. Uzun yola veya köye çıkıldığında, bitik halde gezmeyeyim diye geceden tedbirimi alıyorum. Arabada çakmaklık şarj cihazı var; ama arabanın aküsü yeni (1,5 senelik) olduğundan dolayı bu aralar kullanmıyorum. Kullanım ömrünün 3. ve sonraki senelerine erteliyorum. (Size ters gelebilir; ama akü çabuk bitmesin diye yeni aküye ilk 3 yıla kadar takamama takıntım var.)
Deneyimim şu pili tamamen bitirirsen ömrü kısa oluyor. Ben iki yıldır kullandığım bu telefonda hiç sıfır olup bitirmedim. Yüzde bir bile kaldıysa telefonu kapattım. Çünkü tamamen boşalan pilin ömrü kısa oluyor yüzde 15 ya da yüzde 20 altına düşünce takarım şarjza.
Yeni nesil pillerde bu önemli değil. %20 üstü seviyede ne zaman müsait olursanız o zaman takın. %20 altına düşürmemeye gayret edin. Ayrıca pili tamamen doldurmak da gerekmez. %80-%90 civarında şarjdan çekmek uzun ömürlü kullanım sağlar.
Telefonumu yeni aldım şarjı bazen 2 gün gidiyor, %20'de şarj uyarısı veriyor, %20'ye gelince takıyorum bu şekilde batarya ömrü uzuyormuş ayrıca %90-95 arası dolunca şarjdan çekiyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Genellikle %5 ve altına düştüğünde şarja takarım. %5 ve altına düştüğünde, otomatikman ışığını %90 kısıyor. Bazen ertesi güne hazırlık için %15'in altına düşerken de şarj ederim. Uzun yola veya köye çıkıldığında, bitik halde gezmeyeyim diye geceden tedbirimi alıyorum. Arabada çakmaklık şarj cihazı var; ama arabanın aküsü yeni (1,5 senelik) olduğundan dolayı bu aralar kullanmıyorum. Kullanım ömrünün 3. ve sonraki senelerine erteliyorum. (Size ters gelebilir; ama akü çabuk bitmesin diye yeni aküye ilk 3 yıla kadar takamama takıntım var.)
Deneyimim şu pili tamamen bitirirsen ömrü kısa oluyor. Ben iki yıldır kullandığım bu telefonda hiç sıfır olup bitirmedim. Yüzde bir bile kaldıysa telefonu kapattım. Çünkü tamamen boşalan pilin ömrü kısa oluyor yüzde 15 ya da yüzde 20 altına düşünce takarım şarjza.
Yeni nesil pillerde bu önemli değil.
%20 üstü seviyede ne zaman müsait olursanız o zaman takın. %20 altına düşürmemeye gayret edin.
Ayrıca pili tamamen doldurmak da gerekmez. %80-%90 civarında şarjdan çekmek uzun ömürlü kullanım sağlar.
Telefonumu yeni aldım şarjı bazen 2 gün gidiyor, %20'de şarj uyarısı veriyor, %20'ye gelince takıyorum bu şekilde batarya ömrü uzuyormuş ayrıca %90-95 arası dolunca şarjdan çekiyorum.
%5 aslında kapanana kadar kullanmak iyi bir şey değil
Son dakikada takıyorum 1% Ama dışarı falan çıkacaksam takarım kaç olursa olsun
Valla canım nasıl isterse bazen dibine kadar harcıyorum telefon kapalı duruyor hiçc umurumda değil
Genelde bitmesini beklerim yüzde 10 olunca takarım şarja.
kapanana kadar takmam ben şu an yüzde 5
zararlı ama öylesi işte hata ediyoruzz
zararının önemi yok o alışkın kaç yıldır ne çekti 😀
20de bi fena olurum
behzatı ararsın :D
5 in altına düşünce takarım
%3 ü gördüğüm an takarım 😂
Elimden telefonu ne zaman bırakırsam takarım
%20’nin düşünmemeye çalışıyorum.
Valla her an takıyorum 60 falan
45 50 düşerse takarım genelde
Biriyle konuşacaksam direk takarım
Yüzde 1
Sonuna kadar geldim aşkın…
ayni %3 falan kalinca takiyorum 😊
Canım ne zaman isterse ozaman takıyorum.