Rusya'da Aziz Vasil Katedrali önünde fotoğraf çekilen çift, Ortodoks Hıristiyanlara hakaret suçundan 10 ay hapis cezası aldılar. Tacikistan’dan ülkeye gelen çift hapis cezasının ardından sınır dışı edilecek. Sadece popülarite için yaptık demişler. Sizce hapis cezası verilmeli miydi? Bizim ülkemizde bir Camii'nin önünde yapılsa olay çıkardı kesin. Siz ne düşünüyorsunuzz?
TikTok'ta meşhur olmak için kilisenin önünde fotoğraf çekildiler, 10 ay hapis cezası aldılar! Sizce doğru karar mı?
Bu insanların kendi dinlerine bile saygıları yok, kaldı ki başka dinden olan milletlere saygı duysunlar, dinlerini bırak kendilerine bile saygıları yok bir dine inanmak zorunluluk değildir her insan ateist olabilir ama diğer insanların kutsallarına saygı göstermek zorundadır ben misal olarak bir ateiste bir agnostiğe neden böylesin diye sormuyorsam, inançsızlığına saygımı belli bir ölçüde sürdürebiliyorsam karşıdan da aynı nezaketi beklerim, bizim Camilerimizde böyle bir olayın vuku olması tabii ki bazı olayların ateşini fitilleyecektir fitillemesi de gerekir, eğer insanlar buna tepkisiz kalırsa o zaman üzülürüm, işte o zaman derim ki bizim milletimizin de ar damarı çatlamış, söylenecek çok söz var ama söyleyeceklerimden aptalca siyasi mesajlar içerecek insanlar da var burada o yüzden onlarla uğraşmamak adına bundan fazlasını yazmıyorum, saygı gösterdiğimiz sürece saygı duyulur bize bunu unutmamak ümidiyle, iyi günler...
Kesinlikle doğru karar... İnsanlar örgürlük konusunda birşeyi kaçırıyor. Özgürlük her istediğini yapmak değildir. Başkalarının sınırlarına ve değerlerine dokunmadan istediklerini yapabilmektir. Hangi din olursa olsun kutsaldır. Çünkü ona inanan bireyler vardır. Bu tarz toplumsal değerlere yapılan hakaret ve saygısızlıklar toplum düzen ve huzurunu bozan davranışlara girer ve mutlaka cezalandırılmalıdır. Toplum düzeni, toplum sağlığı ve toplum güvenliği bireylerin üstündedir.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
ne olursa olsun , insanların kendi kutsal değerlerine yapılan bir saygısızlıktır.. hristiyanlık bizim inancımıza göre batıl olsa dahi, onların kendi inançlarıdır.. onlar için kutsaldır.. hapis cezasını bilemem.. ama orası rusya.. kendi kanunları nasılsa o.. o pozu nerede versen ortalık birbirine girer.. cezayı hak etmişler bence. büyük bir para cezası da olabilirdi belki ama , onu bilemem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Camii önünde yapilsa olay mi cikardi? Tatlım camii icinde bile yapiliyor her halt yine bile müslümanlar olarak çok merhametliyiz Bizim ülkede ceza almazlardı belki tepki alirlardi o kadar hatta ceza alsalardı ona bile nevar ne bu sacmalik diye yine karşıtlar konuşurdu. Yani bizim ülkede 2 grup var 2 side birbirinden beter o yüzden buraya camii önünde olsaydı diye karşılaştırma yapman sacma. Hic bir dini mekanın önünde böyle seyler yapilmamalı. (ne yaptiklarinida bilemiyorum fotolardan bir sey anlamadim ama ceza aldilarsa kötü seyler anlasilan)
Meshur oldular evet herkes sövüyor. Tiktoktakiler neden bu kadar saygisiz ve dusuncesizler anlamis degilim. Bizim ulkede de yangin cikti ormanlar yandi tiktokcular kalktilar video cektiler bu kadar mi kaybettiler kendilerini. Karar iyi olmus guzel olmus baska turlu akillanmazlar cunku. Darisi digerlerinin basina.
Bence az bile ceza almışlar, resmen kirletmişler güzelim aziz vasil katedralin görüntüsünü . Açıkçası bu tiktok yasaklanmalı bence artık, insanlar tiktokta like alıcam diye cıplaklastı, dine ve degerlere saygısızlastı, cinselliği ayağa dusurduler, işlerine ve insan saglıgına saygısızlastı, sırf dikkat cekecegim diye kendini ayağa dusurmeye değmezdi bence
Çok doğru bir karar. Lut kavminden çok ama çok daha beter kavimler insanlar var Şu an şu devirde. Kepazelik ve hayasızlıktan ve baska bir dine saygısızlık edip kendilerini de düşürmekden baska bir şey olmamıs. Soruna gelicek olursam bunda 2 yıl önce kadar Ayasofya olması lazımdı. Camimizin çatısında yabancı bir Model nude pozlar vermişti. Bunu sınır dışı etmediler ceza da vermediler. Ne diyebilirim ki...
ahlaksızlık. ve en guzelını yapmışlar sonucta hangı dın olursa olsun oralar ınsanın ruhunu Allah a yakın olmak yaptıklarından utanmak kötülükten arınmak Allahtan dılemek ıcın kutsal bır yerdır. ve bunun gıbı ahlaksız o. pu cocukları ıdam edılmelı bırak sınır dısını!!
İnternet & Teknoloji konusunda 472 cevap paylaştı.
Tipini ziktiğimin suratına bak. Rusya'da cezaevleri çok kötü, buna bir de işkence ederler iyice aklı başına gelir herhalde.
Şu Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan dolaylarından daha doğru dürüst insan çıktığını görmedim alayında kendi milletleri dahil, herkese, herşeye inanılmaz bir kin ve inanılmaz bir saygısızlık var.
Din dil ırk ayrımı yapılmamalı inançlı ve ya inançsız hepimiz bir arada yaşıyoruz inancı olanlar inanciz olanlara saygı gösteriyor diye bu kadarda ileri gidilmeli onlarında saygı göstermesi gerekirdi doğru bi karar olmuş
Amaçları dini mi kötülemekmiş keşke haberi tam yapsalardı. Yani suçlarını itiraf etmişler ise iyi olmuş. Birazcık içeride kalıp şaklabanlık yapmaktan uzak olup akıllanırlar.
Nerde olursa olsun hiç bir ülkenin kutsal yerlerinde saygısızlık yapılması kabul göremez. İyi olmuş normal çekiniyorsan çekin amaç farklıysa şimdi kan alırlar.
Başkası görmek zorunda değil. Teşhircilik bu cezasını çeksinler. Kilise cami olmasa benzer Teşhircilik paylaşımları youtubeda var Türkler tarafından paylaşılan.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
empati yapıyorum bunu cami ye yapsalar 10 ay az bile derdim inanca saygısızlık ve toplumsal infiale yol acabilecek bir durum bu saçmalıklar maalesef oluyor ceza alınmesı güzel
Valla ben cezayı az buldum bana kalsa bu sosyal medya palyaçoları nın hepsini toplayıp ıssız bir adaya atmalı yoksa alttan gelen gençleri ve çocuklarımızı da kaybedecez...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bi model ayasofyada çıplak foto çekinmişti bişey olmamıştı ya
Popülerlik icin bazi seyler abartilmamali. Her sey dozunda guzeldir gereksiz viral olmak icin bu denli seyler yapilmamali.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Meşhur olmak için karısını çeken var soyunan var mk çocukları nasıl bi kafa yaşıyor anlamadım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aynı mevzu Türkiye'de bir caminin önünde yapılsa ve bu kişilere hapis cezası verilse malum kesim şeriat geldi diye, dikdatör bilmem ne diye bir taraflarını yırtardı.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > TikTok'ta meşhur olmak için kilisenin önünde fotoğraf çekildiler, 10 ay hapis cezası aldılar! Sizce doğru karar mı?