Noktalama işaretleri ya da kelimelerin yazımlarına vs dikkat eder misiniz yoksa içinizden geldiği gibi mi yazarsınız, daha rahat bir ortam mı sunarsınız karşınıza :D
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
81
Cevap
44Cevap
- +1 yıl
İnsan olup olmadığına dikkat ediyorum 🥺
10 Yorumla - +1 yıl
Noktalamaya dikkat etmem çünkü genelde ben de ikili mesajlasmalarda fazla gerek duymuyorum. Ama çok bariz yazım hataları ister istemez rahatsız ediyor. (her şey, şarz, aferim, herkes, ya da , farketmek vb.)
23 Yorumla- +1 yıl
herkesi doğru yazmışım herkes olacaktı hdkdhdj
- +1 yıl
her şeyi de doğru yazdın ona kalsa, şey her zaman ayrı yazılır :) bozuntuya vermedim çaktırma dsfsd
- +1 yıl
Ağlicam su an otomatik düzeltmenin aw hskshskdb
- +1 yıl
Etmem yani etsem bile fark etmemiş gibi yaparım. Çünkü istemeden Ne yapabilirim demek yerine ne pababilirim yazdı diyelim. Ve bunu fark etmedende bana attı. Bunun türkçeyi bilmemekle alakası yok! Ne pababilirim yazmış sen o kelimenin ne yapabilirim olduğunu anlayabilecek kadar bir beyne sahipsen zaten sorun yok.
10 Yorumla - +1 yıl
Dikkat ederim. Özellikle "-de" ve "-ki" eklerinin yazımına takılıyorum. Bir de yazarken sesli harfleri yazmayanlar, "ı,ü,ö,ç, ş, ğ" harfleri yerine "i, u, o, c, s, g" kullananlar ve İngilizce kelimeleri okunduğu gibi yazanlar sinirimi bozuyor. Bana göre doğru yazmak bir zeka belirtisidir. 🌸
12 Yorumla- +1 yıl
İngilizce kısmına tek ben sinir oluyorum sanıyordum
- +1 yıl
@Dostoevsky Yalnız değilsin 😌
Deyer verdiğim çok önemli şeydir. Özellikle cümle devrik olaylarına takılırım çok. Bide de da eklerini yazamayan. nerde nokta. nerde virgül koyacağını bilmeyen. deyil yerine değil yazan tipler var. Ayrı oluyorum ayar onlara. herkes türçeyi hem doru yazmalı, hemide doru konuşmalılar
10 YorumlaYani karşımdakinin birebir dikkat etmesine gerek yok ancak bazı kelimelerin yanlış yazılması aşırı gözüme batar ve ilk başta bir şey demesem de sonrasında dayanamaz uyarırım ve soğuyorum çünkü bazı kelimeler üst üste yanlış yazılamaz eğer yazılıyorsa bariz bellidir ki karşı taraf o kelimenin nasıl yazdığını bile bilmiyordur benim için soğuma nedeni açıkçası
10 Yorumla- +1 yıl
Ederim. Sürekli yazım yanlışı yapan insanlarla uzun sohbetler etmekten kaçınırım. Özellikle bağlaç olan de yi ayrı yazamayan ve mutad olarak yanlış yazan birisiyle işim olmaz. Aptallık beni geriyor. Kısa konuşup defederim:)
20 Yorumla - +1 yıl
Hakaret ve küfür olmadıkça, tüm yazım özensizliklerine limitsiz hoşgörülü olurum.
Yüzlemem. Fakat titiz yazanlar kalbimde başka bir yere sahip olurlar. Ben kendim de muazzam itinayla yazmakla mutlu hissediyorum...🦄🍀❤️20 Yorumla Doğruyu söylemek gerekirse bazı yazım yanlışları beni biraz geriyor. Uzun bir kelime olur o zaman belki karıştırabilir normaldir derim ama herkes, direkt, yalnız, hâlâ vs. böyle basit kelimeleri yanlış yazanlar var.
20 Yorumla- +1 yıl
Tdk bile kelimenin dogru yazimi hakkinda surekli fikir degistiyor ona gore mi karar vericez... olabilir hatali yazim yanlisi olabilir kpss degilim ben karsimdakinin ne anlattigina bakarim onemli olan anlamdir
10 Yorumla - +1 yıl
Yok ya dikkat etmem öyle şeylere noktalama işaretlerini ben de koymuyorum zaten fakat kelimelerin yazılımına dikkat ederim, gerisine de karışmam içinden nasıl geliyorsa öyle yazsın.
20 Yorumla Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Ama dikkat etmeyene de bir şey söylemiyorum. Kaç yaşına gelmiş yazım kurallarını ben mi öğreteceğim ona 😄
20 YorumlaBu aralar herkes çok yazım yanlışı yapıyor. Ben daha çok yazım kurallarına uymaya dikkat ediyorum.
Kısaltmalar mesela. Hiç hoş değil. Kelimelerin ayrı yazımı, büyük küçük harf, değişik harfler kullanmak falan. İnsanlar medyada neyi nasıl yazdıklarına dikkat etmeli bence...10 Yorumla- +1 yıl
-de -da’ların yanlış yazılması falan gerer beni. Eskiden çok kasmazdım, şu sıralar ben de daha dikkatliyim. Bazen yorgunsam veya acelem varsa üstünkörü dikkat etmeden yazdığım oluyor.
10 Yorumla rhaat olsun ya ben hep rahat yazıyoruw klavyew de zaten her har baswıyor o yuzden hıc onewlı degıl kendıw duzgun yazawıyoruw karsıwdakı de sallasın gelısı guzel hıc sorun degıl
10 YorumlaMesaj yazarken kısaltma, harf eksik yazılması (bilinçli olarak) bana; bak ben seni s. klemiyırum işte önemsiz bir detaysın benim için demek gibi geliyor. Flört, sevgili, arkadaş hiç fark etmiyor hepsinin yüzüne söylerim dikkat etmesi gerektiğini. Hiç hoş değil tamam, ok, hmm şmdi? Gibi yazılar. Benim için sorun yok diyenler kendine saygısı olmayan kişiler diye görüyorum.
10 YorumlaRahat olunur canım nası oluncak başka kendimizi kasacaz bide arkadaşına görede goy goy dozu artıp azalabilir:) anca iş görüşmelerinde şirket yazılarında falan dikkat edilir heraldd
10 Yorumla- +1 yıl
Boşluk kısaltma vs fazla takılmam ama süreklı ğ yerine y kullanmak gibi bir huyu varsa sinirlenirim gerçekten
20 Yorumla - +1 yıl
Etmeye çalışırım ama beceremem. Türkçe ogretmenimi de severdim hâlbuki..
30 Yorumla - +1 yıl
Herkes editör zaten de da ayırıyorlarmis bak hele bak. Okunabilir her yazı geçerlidir. Samimiyeti de kaçırmamak lazım. Ne o öyle köşe yazısı gibi LUL
10 Yorumla - +1 yıl
Dikkat etmem Ya kendimden bilirim hızlı yazmaktan yanlış yazabiliyorum ya da klavye değiştirebiliyor
10 Yorumla Ennn takıkk olduğum şeydir! Acayip takılırım 😂 bu başlık tam benlik olmuş, ben de sormayı düşünüyordum hepp
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Mesajlaşırken yazım yanlışını genelde fark etmem. Yanlış da olsa doğru şekilde okuyor insan. Ama konuşurken yapıldığında veya yaptığımda kulağımı tırmalıyor. Bütün gün yanlış telaffuz ettiğim o kelime, beynimin içinde yankılanıyor.
10 Yorumla - +1 yıl
herkes,
Yanliz,
Direk
Bunlar gozume sövuyor genelde ama kalkipta duzeltmeye calismiyorum. Oyle kabulleniyorum12 Yorumla- +1 yıl
Bak iste ben normalde de dogru yaziyorum bunlari el aliskanligi herkeez yazacaktim baskalari yanlis yaziyor o gozume sovuyor benim ama gidip ya bak bunu yanlis yazdin demiyorum dedigim zmn duzeltmiyolar cunku 🥺👉🏼👈🏼
- +1 yıl
Evet ederim.. Mümkünse güzelce yazsın.. T9 gibi düzeltmekle uğraşamam 😄Keyifli geceler..
#smellsmoke10 Yorumla - +1 yıl
Off evet ya bi de takıyorum kafaya resmen sohbetten soğuyorum çünkü sürekli gözüm hatalarına takılıyor
10 Yorumla cok abartı yanlış olursa biraz sorgularim turkiyede eğitim görmemiş biri olarak benden iyi yazsin bi zahmet.
10 YorumlaHadi bunu yine başkası anlamaz periscope da kadına tişörtü indir demek için download the tişört diyen türk vardı.
10 Yorumla- +1 yıl
ay evet uyuz olurum herkes hayla yazanlari tokatlamak istiyorum
20 Yorumla İmla benim için önemsiz şu sıra. Anlatmak istediğini tam anlamıyla ifade edebilsin yeter
10 YorumlaYazım yanlışı yapan ve eksik cümle kuran insanlarla muhabbet insanın sinirlerini zıplatıyor.
10 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda bir numarayım🤓çok uyarırım git öğrt ol derler 😂😂😂😂😂
10 Yorumla - +1 yıl
Eved. Dabikide;dikkaD ederim ozEllikllede baglaclar?
10 Yorumla - +1 yıl
Yahu kardeşim banane yazım hatasından. Kendim bile pek dikkat etmem arada.
10 Yorumla - +1 yıl
Ben tdk ve ya avukatlık bürosu falan değilim emo gibi $h3kİLL tarzında yazmasın yeter :D
10 Yorumla - +1 yıl
Bir kere uyarırım baktım düzeltmiyor çok da kafaya takmam ya
10 Yorumla - +1 yıl
Dikkat etmem zaten insan anlar ne demek istediğini 😃 ya da klavye başka bisey yazmışsa sorulur
10 Yorumla bağlaç olan de'yi bitişik yazarsa aşırı gözüme batar
10 Yorumla- +1 yıl
Keyfim istedigi gibi, ve görseldeki cok sempatik bence ☺
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gerçekten çok dikkat ediyorum, fakat asla müdahale de etmiyorum. fakat çok önemli bir yazışma vs. yapacak olursa mutlaka yazdığı yazıyı kontrol etmek isterim.
10 Yorumla - m+1 yıl
Aşık olduğum adam karalüfer de yazabilir bende diyebilir de.. ufak şeylere takılmam
10 Yorumla - +1 yıl
Hayır konuştuğum insan resmi biri ise evet dikkat ederim kelimelerimi bile seçerek yazarım ama bu insan hayat arkadaşım ise bu kadar kasılmaya gerek duymuyorum zaman daha önemli şeyleri harcamaya değer bence
10 Yorumla - +1 yıl
Etmem canı nasıl isterse öyle yazsın ama saçma sapan kısaltmalar kullanmasın
10 Yorumla - +1 yıl
Ederim tabii ki. İster konuşurken ister yazışırken. Bilmeyebilir ama hangi çağdayız sanki açsın baksın doğrusuna elinin altında internet var ya da ben uyarırım, baktım devam ediyor herkes yoluna haydeee 🥂
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İyi gclr yazıyo neden böyle yazdığını anlayamıyorum zengin olamaz mı sizce böyle konuşan birisi
10 Yorumla Eveet. Benim için resmen kriterler arasında. Sohbet arasında sürekli düzeltmedüzeltmeler yaparım ve soğurum
10 YorumlaEvet özellikle de “değil” yazması gerekirken “deyil” yazması beni çıldırtır. Anında engellerim
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ay evet ya
Hepte uyarırım
Tutamam kendimi22 Yorumla- +1 yıl
Hep de xd
- +1 yıl
Demet Akalın gibi yazmadığı sürece çokta önemli değil.
10 Yorumla o nasıl yazarsa ona ayak uydururum çok resmi olursam rahat hissetmez çünkü
10 Yorumlaşey ve an kelimelerini ayrı yazmayanlara sinir oluyorum
10 YorumlaKesinlikle ederim. Ciddi anlamda hata yapanlarla konusmayi surduremem.
10 Yorumla- +1 yıl
Yıllarca balık yedim tuttum kara bir lüfer denk gelmedi bu daireye talibim
10 Yorumla - +1 yıl
sorunyok devam ke takılmayın fazla hayat cok uzun degıl
10 Yorumla Eveet ama samimi olduktan sonra o yazım yanlışları bana anlamlı bile geliyor
10 YorumlaRahatsız olurum ama dile getirmem.
20 YorumlaKesinlikle dikkat eder buradan not veririm..
10 Yorumla- +1 yıl
Evet en hassas noktamdır
10 Yorumla - +1 yıl
Çok göze batmıyorsa hayır
10 Yorumla - +1 yıl
Eskiden evet şimdi hayır
10 Yorumla - Devamını Gör (65)
Devamını Gör(120)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Mesajlaştığınız kişinin yazım yanlışlarına dikkat eder misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Grafoloji artık dijital olarak karşımızda
Grafoloji Nedir? Grafoloji, el yazısından karakter tahlili yapmaya çalışan bir çalışma sahası. Grafolojistlere göre, diğer davranış şekilleri gibi, el yazısı da insanın kişiliği hakkında bilgi vermektedir. Bu teori her şahsın belirli bir şahsiyet ve davranışlarında devamlılık göstereceğini kabul etmektedir.
Grafoloji uzmanları bir kişinin yazdığı el yazısındaki işaretlere göre karakter analizi yaparlar. Yapılan analizlerin doğruluk oranı çok yüksektir. Çünkü "insan su gibidir girdiği kabın şeklini alır" hatta şeklini almak bir yana kabı kelimeleri sözleri yazıları kıyafetleri ve dış vurduğu her şeyiyle anlatır.
Grafoloji çocukluk döneminde çocukların gelişiminden tutunda işe alım süreçlerinde hatta kriminal suçluların analizinde kullanılmaktadır.
İnsanlar dijital dünyanın ilerlemesi ile birlikte kaleme kağıda daha az dokunur oldu. Artık kalem kağıt yerine klavyeleri kullandığımız için karşımızdaki insan hakkında fikir edinmek biraz daha zorlaştı çünkü işleri kolaylaştıran yazım yanlışlarını hızlıca düzelten klavyeler var. Böyle olsa bile gerek yazım yanlışları gerekse kullanılan ifadelerin düzenli olup olmadığına bakılarak yaklaşık bir fikir edinilebilir.
Şu an dijital grafoloji alanında yapay zeka destekli veri analizi yapılmakta bu alanda çalışan analistler çeşitli sektörlere hizmet vermektedir.
İşte size bir analiz "Gelen mesajlar bir veya iki kelimelik kısa bir mesaj ve sevimli bir emoji, GIF veya ünlem işareti içermiyorsa, bu kişinin sizden hoşlanmadığının ve zorunluluk halinde cevapladığının işaretidir."
İnsanlar mesajlaştıkları kişilerin önem, ilgi ve yakınlık durumlarına göre yazılarına dikkat ederler. Ortalama eğitimli bir insanın patronuna arkadaşına veya yeni tanıştığı birisine yazdığı mesaj ve dikkat ölçüsü birbirinden tamamen farklıdır.