Yoksa hiç takmaz mısınız? Bu konudaki duruşunuz nedir abiler, ablalar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ğ yerine y yazan birisi ile işim olmaz zaten. Konuşmaya bile gerek duymam.
Klavye hataları sorun değil ama süreklilik arz eden bir yanlışı varsa düzeltmesini isterim. Takılırım çünkü.
Her kelimeyi tek tek gönderip flood yapanı uyarır, devam ederse konuşmayı keserim. Kendisini sessize alacağım için yazdıklarını da görmem zaten. En uyuz olduğum şey.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ayh kesinlikle bende de var bu takıntı.. mesela abi yumuşak ğ harfiyle yazılmalıdır. Yani ağabey olarak
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
114
Cevap
63Cevap
- 11 ay
Yani anlaşılmasında sorun olmadığı sürece takmam
20 Yorumla Sözlük düzeltmelerine, daha doğrusu bozmalarına (😀) takılmam, zira bende başka bir şey yazıyorum, sözlük ya harf eksiltiyor, ya başka türlü düzeltmeye çalışıyor.
Kısaltmalardan hoşlanmam, hatta nefret ederim: selam, nbr, nslsn, kib, aeol, tamam.. şeklinde olan her tür kısaltmadan nefret ediyorum.
Bir kaç takıntılı olduğum kelime de var tabii;
Herkes "herkes"
Sürpriz "süpriz"
Gibi gibi..
İş hayatın da ise; "aksiyon almak" dan ifrit geldi. "Aksiyon alıyorun, aksiyon alıyoruz, aksiyon alacağız"
Küfür edesim geliyor ve fakat hanımefendi çizgimden çıkmıyorum tabii 😄😄
Öğreniyorlar 2-3 kelime, aynı kelimeyi öne atıp duruyorlar.36 Yorumla- 11 ay
Biz de alalım bi aksiyon o zaman nasıl alıyoruz sdfs
- 11 ay
anladım :)
- 11 ay
Ben anlamam ablam öyle şeylerden aman yeni şeyler katma hayatıma :D
- 11 ay
Bir arşaıtramya gröe, kleimleirn hrfalreiinn hnagi srıdaa yzalıdkılraı ömneli dğeliimş. Öenlmi oaln brinci ve snonucnu hrfain yrenide omlsaımyış. Ardakai hfraliren srısaı krıaışk osla da ouknyuorumş. Çnükü kleimlrei hraf hraf dğeil bir btüün oalark oykuorumuşz.
Takılmam yani.51 Yorumla- 11 ay
Eser gibi olmamış mı lan 🚬🚬🚬🧙♂️
- 11 ay
Takılırım.
Elbette insanız ve bazen yanlış yapabiliriz ama sürekli kısaltma yapıyor ya da yanlış yazıyorsa zaten karşısındakine özensizdir.
Ben de selam nbr vs yazmam. Bir selam yazmaya bile üşenecek kadar değer vermediğim biriyle konuşma başlatmam zaten.40 Yorumla - 11 ay
Değil yerine değil herkes, nbr, ok, İngilizce kelimeler, mide değil miğde, öyle değil öğle daha aklıma gelmeyen birçok kelimeyi yanlış kullanıyorlar ve devam ederlerse düzeltirim sürekli olarak ama flört falansa silerim konuşmam😂
32 Yorumla- 11 ay
Uygulama düzeltmiş yanlış yazdığım kelimeleri😂 uygulama bile dikkat ediyor insanlar etmiyor vay be
- 11 ay
Olur o kadar olur xd bak ben de kadar yazdım klavye kaşar yazmış kontrol etmesem sıkıntı idi xd
Takarım ama çok genelgeçer şeylere takılırım mesela bazı kelimelerde "ğ" yerine "y " yazarsa ya da "te" ekini "de" şeklinde kullanırsa irite eder. Onun dışında karşımda ilkokul hocamı görmek gibi bi beklentim yok tabi ki 😂
28 Yorumla- 11 ay
Olur öğretmenim dikkat ederiz :D
- 11 ay
Sen diyer erkeklerden bahsedip duruverin gari dsfdsfsfg Ben öyle deyilem
- 11 ay
olsun o da başka bir yönden ısıtır kendini olur öyle şeylerrrrrrr xd
- 11 ay
Olsun o da sonra başka bir şey olur yine ısındırır seniii :D
- 11 ay
Ciddi anlamda bunlar dışında hiçbir şeye takılmıyorum ya kelimeleri istediği gibi yazsın rahatsız etmiyor ister de'yi ayırsın ister ayırmasın ister ki'yi akraba etsin etmesin batmıyor 😂 ama harflerin yanlış yazımı itici be 21. Yüzyıldayız "da" Yazdığı yerde "ta" Yazması gerektiğini de bilsin hani
- 11 ay
Bazen yanlış yazabiliriz bence yaklaşılan tutum önemli bunu çok bilmişlik yaparak yüzüne vuruyorsa sorun var demektir. Ben özellikle yanlış yapınca o kelimeye hemen anlam yüklerim.
"Mesela koas seviyorum" yazdığımda yanlış yazdığımı fark ettiğim an hamle yaparım kaos değil bak koas yani şiddeti daha düşük tatlı didişmeler diye toparlarım😃 ortamı germek kolaydır zor olanı seçmek mesele.
10 Yorumla - 11 ay
Sevdikten sonra öyle çok da takılı kalacağım bir ayrıntı olmaz, ahh yeter ki seveyim lakin göz kanatırcasına olmasın ne olur o yazım yanlışları, ahh benim gibi noktalama işaretlerine dikkat etse, ahh hatta ve hatta yaptığım noktalama ve yazım yanlışları hususunda uyarsa beni nasıl da bahtiyar olurum.
10 Yorumla - 11 ay
Takılırım. Kusursuz bir yazı beklemiyorum fakat şu napaysın, tm, nbr, tarzında kısaltmalara ayar oluyorum.
31 Yorumla- 11 ay
Seni biraz ayar mı etsek :(
Çok kötü bir huy ama maalesef takılıyorum. Neyse ki arkadaşlarım bu konuya özen gösteriyor. Dikkatli olmayan bireyler ile iletişimi koparamam, kan bağım müsaade etmiyor.
12 Yorumla- 11 ay
Koparma yapma bunu bize duurr dsf
Normalde takmam ama bu.. yani ismini dahi düzgün yazmayan birini ciddiye alamam
12 Yorumla- 11 ay
ben de maqaqor artık o zamann
- 11 ay
Yok be tdk genel muduru muyum ben 😂bayiliyorum bu imla hatasi gorunce eli ayagi titreyen elemanlari gorunce... bu nasil bir kasintilik ego anlamis degilim
12 Yorumla- 11 ay
yani dikkat edebilirler, ben takmam da yine de eli ayağı titremiyordur kimsenin abartma kızzz
- 11 ay
Yok var oyle tipler... gecenin dordunce burdan biriyle tartisiyorum bana yanlis yazdin yanlis diye soyluyor gecenin dordunde benden imla duyari bekliyor😂
Evet takılıyorum 🙈 napiosun , yazıyor mesela çok ciddiyetsiz geliyor 🤭
33 Yorumla- 11 ay
napiosun. s. s
- 11 ay
olur öyle şeylerrrr
- Gizli Üye(25-29)11 ay
Yazım konusunda takıntılıyım evet.
-de,- da ayrı yazılacak yerde ayrı yazılmalı mesela.😄
Takıntılıyım buna ve bunun gibi bi sürü şeye.
Ama karşı tarafa belli etmem. Kendi kendimi yerim.😄
Bunu yazarken de küçük harfle başladım sonradan düzelttim.
Bi tek bir diyemiyorum bi diyorum. Bunu düzeltemiyorum. Çünkü bi demek daha güzel geliyor bana.😄😄😄😄10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 ay
Kesinlikle takılırım ve uyarırım kendi dilimizi bozuk bir şekilde kullanırsak bir gün öz dilimize yabancı biri gelip sahip çıkacak o yüzden yazım hatası gördüğüm an uyarırım ve bir daha yapmamasını söylerim bu sadece sevgilim için geçerli olan bir kural değil hayatımda olan herkes buna tabidir 😉 de, da, te, ta gibi ayrım gerektiren eklerde hata olabilir o konuda çok sorun etmem çünkü onu ben de bazen yapıyorum. 🤭
110 Yorumla- Cevap sahibi11 ay
Bütün imla kuralları değil tabiki ama mesela merhaba yazmak varken merhaba , selam yazmak varken selam, nasılsın yazmak varken nslsn bunun gibi yoksa elbette ki hepimiz insanız hata yapabiliriz yanlış yazabiliriz ama bilerek Türkçe katliamı yapmanın doğru olmadığını diyorum ben
- Cevap sahibi11 ay
Ki şu an merhaba ve selam kelimelerinin kısaltmasını örnek olarak yazdım ama sistem otomatik olarak düzeltmiş onları sistem bile Türkçenin doğru düzgün kullanılmasından yana dizayn edilmiş 🤭
- Cevap sahibi11 ay
“Siz diyorsun çoğul ve tekil, ilma, kuralları, tikkat, deel mi, doru, yabmam” iki tane yorumunuzda bu kadar yanlış var 😃
- Cevap sahibi11 ay
Zararın neresinden dönersen kardır derler 🤭
- Cevap sahibi11 ay
İzahı olmayan şeylerin mizahı yapılmaz!
- 11 ay
Arada sıradan olabilir bende yapıyorum insanlık hali ama her cümlesi baştan sona sıkıntılıysa ufak bir cinnet geçiririm tabi djdjdj
11 Yorumla- 11 ay
geçirtelim ablamaaaaaa cinnetin kralını
- u11 ay
Hayır ben çok takılmam. önemli olan anlaşabilmek.. anlıyorsam karşımda ki kişiyi bunlara hiç bakmam
13 Yorumla- 11 ay
Neye takılırsın 13 kişiyi takip ediyordun listeyi ilk açtığında beşe düşürmüşsün zamanla xdd
- 11 ay
sende ne hafıza varmış sdfsdfsd
- 11 ay
var bir şeyler var xd
Mesaj yazarken şiveli yazmadığı sürece sorun yok abfh : )
14 Yorumla- 11 ay
o ne dimek akideş dsf
- 11 ay
neyse ki egeli değilim oley dfsdfsd
- 11 ay
herkes demesin yeter 😅 bazı kelimelere baya tutuluyorum
13 Yorumla- 11 ay
seninkini site düzeltti maalesef sdfds
- 11 ay
Off 😅
Evet takılırım, özelliklede virgül kullanımına. Cidden hiçbir şey anlaşılmıyor. Ayrıca direk ya da herkes yazan biriyle konuşacak kadar daha hakaret etmedim kendime.
20 Yorumla- 11 ay
Sözlükle ilgili sorunları takılmam doğal olarak ama Türkçe’de olmayan kelimeleri yazarak Türkçe’mizin de içine eden biri ciddi gelmez bana. Eksik, düşük seviyede görürüm.
20 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 311 cevap paylaştı. Aşırıya kaçarsa sıkıcı olur, eski sevgilimle bu konu üzerine tartışmıştık ben noktalama işaretlerini çok kullanıyorum diye o rahatsız olmuştu. İlginç...
11 Yorumla- 11 ay
Gözümü bozan, okuduğumu anlamayacak kadar kötü yazım yanlışlarına müdahale ederim.. Gerisine takılmıyorum..
Sonuçta kimse kitap ya da şiir yazmıyor..
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)11 ay
Maalesef takılıyorum istemsizce eski sevgilimden bu yüzden soğudum
Mesaj=mesaz
Şarj= şarz
Böyle=bööle
Birdaha yapmam= bida yapmam
Elim ayağıma dolaştı=elim ayama dolaştı
Söyleyeyim=söliyim
Tartıştığımız zaman çok dikkatli yazardı garip biriydi😂😂
10 Yorumla O kisiye bagli. Bana karsi bad vibe i varsa embesil gorunur yok bana karsi kotu bi niyeti olmamissa takilmam
10 Yorumla- 11 ay
Artık takılmıyorum bu tarz şeylere. Önceden çok dikkatimi çekiyordu ama şu an sadece kendime bakıyorum
10 Yorumla Basit şeylere değil de daha cahil gibi yazım yanlışlarını sıkıntı ederim. Bunu sürekli yapıyorsa soğurum.
10 Yorumla- 11 ay
Ederim mesela "ettim" yazmak yerine "etim" , "gittim" yazmak yerine "gitim" bu tarz yazanlardan direkt soğuyorum. Bunları yanlış yazan zaten genel olarak yanlış yazıyor çok kötüiii
14 Yorumla- 11 ay
servet sayaarrrrr dsfdsfds
- 11 ay
KDODMXLDMXLXMX
- 11 ay
modası geçmedi mi bunun xd
- 11 ay
O zamanlar modaydı tabi
- Gizli Üye(18-24)11 ay
Bende takılmam ama eski sevgilim falan yerine felan derdi onun zıddına falan yazsam da düzeltmezdi
12 Yorumla- 11 ay
işte eski olmayı hak etmiş demek kiii
- Cevap sahibi11 ay
😄😄🙏
- 11 ay
Fazla değilse (örnek veriyim; bends senş ssviyorm) takmam.
20 Yorumla - 11 ay
Evet. Her yazılana tam bir redaktör gözüyle bakıyorum.
20 Yorumla - 11 ay
Aşırı derecede takılırım en hassas olduğum konu diyebilirim karşımdakinden anında soğuyorum
20 Yorumla - 11 ay
Takılırım
Ama ben hiç özen göstermem yazarken sıkılıyorm üşeniyorum 😂20 Yorumla - 11 ay
gereksiz abartıldığını düşünüyorum yorumlara bak herkes tdk kesilmiş ahahah
20 Yorumla - 11 ay
sanki ben cok mu dogru ysziyom da karsidakine takilcsm
11 Yorumla- 11 ay
Herkes a yerine s yazıyo ln sjsjsj bende arada sırada (az önce ssrada yazdım. d) yazıyorum
Görseldeki yazım ve imla hatasına bile takıldım. Anksiyetem tutuyor. 🙄🤣
10 YorumlaBazen oluyor yazım hatası çokta sorun değil ama hiç yazmayı bilmeyenlerler var
10 Yorumla- 11 ay
Çok aşirı abartilıp sesli harflerden vazgeçilmedikçe sorun etmem.
10 Yorumla gitmek için mana arayan biri tekmeyi koy gitsinn
10 Yorumla- 11 ay
Çok fazla yapıyorsa söylerim düzgün yaz diye ama ufak tefek birkaç yanlışa ses etmem.
10 Yorumla - 11 ay
Bazen takabiliyorum ama sorun değil belli etmem ona
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 495 cevap paylaştı. Ben takılırım bazen oda yazış yanisalrina deyil kelime seçme konusunda 😅😅
12 Yorumla- 11 ay
Yani sık sık yapiyorsa sinirim bozulur ve söylerim yani
10 Yorumla - 11 ay
Hayır zaten her şey yanlış hayatlar yanlışlarla dolu
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 388 cevap paylaştı. Yeni tanıştığımda takılıyorum sonradan bozuyorum ya da görmezden gelebiliyorum dndnjd
10 YorumlaTakılıyorum, yazdığına odaklanamıyorum. Elimde değil maalesef bu…
10 Yorumla- 11 ay
Takılırım ya bir süre sonra prof olur yazım yanlışı yapmaz
10 Yorumla Nadiren oluyorsa sıkıntı yok ama sürekli hatalı yazıyorsa sinir olurum
10 Yorumla- 11 ay
takılmam aslında
çok karışık bir cümle değilse anlarım10 Yorumla Hahaha haklı bir isyan gerçekten ben çok sinir oluyorum
21 Yorumla- 11 ay
aman çok da kızmaaa
Ay şey var ya kimi insanlar "bişi" yazıyor ya 😤 deliriyorum ya allahım sabır yarabbim
12 Yorumla- 11 ay
şu kıza bişi yazmayın ya sdfs
- 11 ay
beğendi yerine beyendi
değil yerine deyil gibi yazım yanlışı yapanlara kaale bile almıyorum artık.
10 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)11 ay
Hiç takilmam. Kompleksli ve ezik insanlar takilir boyle seylere.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 ay
Hayır kendim genelde yanlış yazarım. Sevgilim yazım tarzını bozdu bana benzedi sorun yok
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)11 ay
Noktalama işaretlerine uyup uymaması önemli değil ama en azından kelimeleri doğru yazsın isterim.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)11 ay
Anlamakta güçlük çekiyorsam takarım. İlk başta batmasa da sonradan batmaya başlar.
116 Yorumla- Cevap sahibi11 ay
Aynen o şekil işte. Bir de kısaltmalar. Güzel örnekleme
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 yaxşı, yaxşı
Aynən davam
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 😂😂😂
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Fark ettim. Bozuntuya vermedim 😂
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Eyvallah
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Şafak kaç 😂
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328
Aman tertip, can tertip
Hasrete katlan, tertip
Bugünler gelir geçer
Düşünme, aslan tertip
😂😂😂 - Cevap sahibi11 ay
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Evet 😂😂
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Çok iyi bildin
- Cevap sahibi11 ay
@dilhun328 Yaxşı yaxşı 😂😂
Aşırı takılırım hızlı yazarken veya meşgulken yaptığı yanlışlara takılmam ama normal de yanlış yapmasına tahammülüm sıfır
20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 869 cevap paylaştı. Dilimizi yanlış kullanması beni soğutur. Ancak hızlı yazarken klavye hatasından dolayı harfler yer değiştirirse bu sorun değil.
00 YorumlaErgence kısaltma kullanılması (selam, nbr gibi) dışında pek takılmam
34 Yorumla- 11 ay
Sonunda benim gibi buna takılan birini gördüm 🥲😅
Genelde nbr tm gibi kisaltmalarin gicikligindan cogu kisi bahsetmiyor - 11 ay
Cidden lan
- 11 ay
@melikenilayy bende
- 11 ay
Olmasi gereken😅
@XtheWorldStarX
Kesinlikle , düsün sene seni seviyorum yazcak (sxne spyorim ) oluyor
32 Yorumla- Devamını Gör (117)
Devamını Gör(172)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Mesajlaştığın kişinin yazım yanlışlarına takılır mısın?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi