Sosyal medya dediğiniz platformaları AMERİKA size bedava verdi ve uyuşturucu gibi herkesi alıştırdı arasıra kapatıp altınızdan halı gibi çekiyor tepetaklak düşüyorsunuz eşşekten düşmüşe dönüyorsunuz. Amerikan kapitalizminin insanları uyuşturucu gibi bağımlı yaptığı sosyal medya platformlarını sevdiği insandan değerli görenler müptelalar bence mutlu olmayı haketmiyorlar. Sevdiği insanla erkek ya da kadın, ortak karar alıp sosyal medyayı kapatma kararı almak adil bir karar olabilir.. İnsanlar sosyal medyada vakit geçirmek yerine doğada, gerçek hayatta beraber vakit geçirmeliler. Sosyal medaydaki dedikoduların, kavgaları, siyasetyazıları, gereksiz 100lerce insanı saatlerce kalıp izlemenin takip etmenin kime nefaydası var bu durum uyuşturucu gibi bir bağımlılık ve fazlası gereksiz? sosyal medayayı zaman kısıtlı kullanmak en mantıklısı ayrıca sosyal medyayla çok uğraşmak iş kaybına, zaman kaybına, kazalarada neden oluyor..
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
sevgilinin sıfatı nedir bunu istemek için? sosyal ağlar kişinin özel alanıma dahildir.. özel alanıma giremez.. bugün var yarın yok olan biri için tüm sosyal çevremle etkileşimimi keseyim mi? yok öyle yağma.
Bu ne saçma bir soru, kimse kimsenin özel hayatına karışamaz istemiyorsa kendi kullanmasın. Sevgili olduktan sonra kütüğünüzü sevgiliniz almıyor.
Neden birileri istedi diye bir şeyler yapmak zorunda hissediyorsunuz ki?
Bunun adı duygusal şiddettir. Manipülasyondur. Kimse sevgiliniz oldu diye sizin hesaplarınıza karışamaz. Giyim kuşamınıza karışamaz.
Manipülasyona boyun eğiyorsanız, sevgilinizin yanında doğal olamıyorsanız, her sözünüzde moralinizi bozuyorsa, yaptığınız iyi şeyleri görmezden gelip kötü olanları yüzünüze çarpıyorsa duygusal şiddete maruz kalmışsınızdır!
Tamam dostum da soruma neden saçma diyorsun, vazgeçerim geçmem diye onu cevapla işte ne güzel böyle. :) Sakin ol ayrıca. Saçma soru dediğin soru iki gündür vitrinde herkesin ilgisini çekiyor ki senin de çekmiş.
Burada bence söylemek istediğin bir sevgilinin böyle bir şeyi istemesi saçma dersen güzel olur, ama benim soruma saçma dersen bu hoş olmaz çünkü ben zaten sizler böyle açıklayın içinizi dökün diye bu soruları soruyorum. Teşekkürler :)
Benim için hiç fark etmez sosyal medya olmazsa olmaz değil. Amma velakin Sevdiğim Adamın gizli hesabını veya bi takım gereksiz sitelere girdiğini görürsem yazık olur boncuk gözlerine. Girmedim diyemez sistem dosyalarına , arama geçmişlerine dahi göz atarım hiç üşenmeden. Onun için dürüst olmak kadar güzel bir şey yok.
Böyle bir şeyi istemeye kimsenin hakkı yok bence. Bunu istemekte, bu isteği gerçekleştirmekte sevgi göstergesi değil. Ancak GÜVENSİZLİK göstergesi olabilir..
Sanal alemde insanın aklını çelen çok şey var. Biliyorum. Farkındayım. Ancak bu yasaklamalar yerine güvenmeyi tercih etmeli. Hatta bununla birlikte ilişkiyi her daim renklendirmek, eğlenceli, duygulu ve tutkulu hale getirmek gerekir diye düşünüyorum naçizane. 🙏
Küçük sürprizler yapmak, belli sınırlar içinde ilgini, sevgini her daim hissettirmek, kısaca ilişkiyi monotonluktan kurtardığında zaten sosyal mecra da olmak veya oradan biriyle tanisma durumu olmayacaktır. Gözü kalbi onu ve onun yasattigi eğlenceli, duygulu dünyada olur.
İlişki uzmanı gibi konuştum. Afedersiniz 🤗
Dedim ya. Naçizane fikrim ve önerim.
Herkese selamlar. 😊🖐️🌺
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bana kullandırmayıp kendi kullanacaksa, orada karı kız peşinde koşup hovardalık yapacaksa büyük sıkıntı. Bir de senden gizli kullanması durumu var ki oraya hiç girmiyorum. Sen de de o zaman madem benim kullanmamı istemiyorsun o zaman sen de kullanmayacaksın. Eşitlik olsun. Hodri meydan. Hem neden sana kullandırmıyor bu da önemli. Kıskançlığından mı yoksa oralarda başka haltlar karıştırıyor önüne geleni ekliyor senin bilmeni mi istemiyor? Her 2 durum da sıkıntılı bence. Kıskanlıktansa işin ucu evden çıkmamaya kıyafete kadar gidebilir. Başka haltlar karıştırıyorsa daha büyük sıkıntı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Burdaki kızlar gibi bende ne vazgeçicem sosyal medyadan güvenmiyorsa defolsun gitsin kafasındaydım çocuğa da güvenmiyorsan git öyle birini bul dedim 4 ay sonra benden daha güzel bi kızı bulmuş adam karizma zati kız sosyal medya hesaplarını herşeyini kapatmış kardeşim kapattı bi wp kullanıyor 1sene sonra kızla evlendiğini düğün fotosunu durum attığını gördüm wpden ordanda engeli çaktı şu an onun b0kunu arıyorum sosyal medya hesabım beni perişanlığa pişmanlığa yalnızlığa soktu 2yıldır toparlayamıyorum kendimi içim içimi yiyo kardeşim düşündükçe siz benim gibi m.. a.. l olmayın kızlar canınız çok yanar sonra
bu sevgi meselesi değil ki bunu birinden istemek, beklemek tam bir rezillik bence. dilerse kendisi kullanmasın, bana ne ama benden bu yönde kimsenin bir beklentisi olamaz. düşüncesi bile oldukça sinir bozucu. gitsin kendine beyni olmayan, sınır nedir bilmeyen ille de sevgilim eşim diyen bir avel bulsun, beni dellendirmesin boşuna.
Tavsiyem evlenmeden asla vazgeçmeyin. Ne zaman evlendiniz telefonu eline verin. bir sevgilim vardı insstagramda 1700 takiçimin yarısını çıkardı :( üstelik bunların hepsi kızdı. 50 kadar sayfa vardı erkek zaten yoktur. gerisi ful kızdı :D Aradan 7-8 ay geçti kız bıraktı gitti :( bana da yarısı silinmiş bir hesap kaldı. Geri toplayana kadar canım çıktı :D
İnternet & Teknoloji konusunda 331 cevap paylaştı.
En son bunu benden istediğinde telefonu yüzüne kapatıp saatlerce açmadım. Neymiş başkasının fotoğraflarımı görmesini istemiyormuş. En son tamam kalsın hesabın, senin tercihin yazmıştı öyle affetmiştim. Kesinlikle hiç kimse özgürlük alanlarıma müdahil olamaz. Aşkımdan ölsem yine kendimden ödün vermem. Ne o karışsın ne ben. Bugün bunu isteyen yarın başka şeyleri bahane edip sürekli kısıtlar, buna gelemem ben.
Bana söyleme üslubu kesinlikle çok önemli benim için, bana verdiği sevgi ve değere inancım tam ise istediği herşeyi yapabilirim onun için bu sadece sosyal medya için geçerli değil her şey için geçerli, sosyal medyanın bir önemi yok karşılıklı konuşup kapatırız ikimizde hesaplarımızı hem birlikte daha çok vakit geçirmiş oluruz...
Evet vazgeçerim. Esimle ilk baslarda ikimizde sosyal medyalarimizi kapattık. Kullanmiyorduk. 6 7 ay sonra ortak hesap açtık. Hala onu kullaniyoruz. Benim işim için kullandigim ekstra bir hesabim daha var. Burayi saymiyorum tabii😁
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zaten hesaplarimi aktif kullanmiyorum kapatirim yani. Ama benden bunu isteyip kendi saatlerce sosyal medyada takiliyorsa sıkıntı vardir ya bana guvenmiyordur ya da sakladigi bir seyler vardir benim gormemi istemiyordur. O yuzden hesaplari kapatmami ne niyetle istedigi de onemli
Hayır niye vazgeçeyim ki şimdi o hayatıma girmeden önce kendi arkadaş çevrem var, aile ortamım var veya sosyal medyada bakmış olduğum yerler var. Niye hayatıma karışacakmış ki direk kapatmayacağımı söylerim bide niye karışıyor onunla bulunduğum ilişki farklı arkadaşlarımla bulunduğum ilişki farklı ailemle bulunduğum ilişki farklı eğer hayatıma karışır bide üstüne tepki gösterirse direk ayrılırım sanane yani sen kimsin ki?
Sosyal medya istemiyorsa kendi kullanmayabilir ama ben kullanırım bu onu ilgilendirmez. Eğer kıskançlıktan yapıyorsa çözüm basit o şifre verir ben veririm sorun çözülür.
Sosyal medya vazgeçilmezim değil. Ama uygun bir dille ifade edemezse bana güvenmiyor şüphesi var diye düşünürüm. Suyuma giderek yaparsa rahatlıkla kandırır kapatırım zaten
Tabiki geçerim bana o önemli kanlı canlı ve yanımda. Sosyal medyayla nasıl kıyaslanır ki ya da başka bişeyle? Ama o da geçsin erkekler geçmiyor gizli bile giriyorlar.
İnternet & Teknoloji konusunda 565 cevap paylaştı.
Karşılıklı güvene dayanan tatlı bir konuşma yaparız adamla. Adalet çerçevesinde vizyoner bir konuşma olur. Kalpler kırılmadan, hayaller yıkılmadan ortak bir çözüm yolu buluruz aşkımızla...🦄🍀❤️
Onu silerim kendini bulunmaz Hint kumaşı mi sanıyor. Yani bu yaşıma kadar nasıl yasadiysam böyle devam eder o karışmaz yanlizcs olağan duruma eşlik eder
Evleneceğim insan sosyal medya kullanmamı istemiyorsa anlarım kullanmam ama aynı şeyi ondan beklerim eğer kendi kullanıyor benim kullanmamı istiyorsa ben de kullanırım.
Sosyal medya kullanmıyorum zaten. Başkası istediği için bir şey yapmam, istesem de yapamam. Ruhuma ve karakterime ters. Kendim istediğim için yaparım. Karşı tarafı da zorlayamam. Umarım benim gibisi olur.
Gayet de kapatırım karşılıklı olmak suretiyle. Sosyal medya hesapları para kazananlar hariç çok da mühim bir alan değil benim için.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır bir erkeğin dediğini asla yapmam hadi ordan sg derim. Hepsi aldatıyor zaten enayi miyim ben onun dediklerini yapayım. Zaten her erkek aldattığı için kadını suçluyorlar
Yeliz in hiç suçu yok ki Sınıfa geliyor oturuyor öyle arkadaslariyla konuşuyor dersi dinliyor gidiyor Hanım hanımcık Saf temiz bir kalbi olduğuna inanıyorum
Sosyal medyanın sık kullanımının sosyal ilişkilere dolayısıyla aşk hayatına çok ciddi anlamda zarar verdiğini düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar sosyal medyadan uzak durmak sizler için daha faydalı olacaktır.
Sosyal medya olmadan da yaşayabilirim ama bunu nasıl söylediğine bağlı beraber kullanmayacaksak tabiki neden olmasın ama benden şüphe duyduğu için istiyorsa bunu o zaman iş değişir tabi hangi anlamda istediğine bağlı
karşılıklı olucaksa evet ki sosyal medya kullanırken sevgilinle fotoğraf paylaşınca kimsenin gözü de götürmüyo hemen nazara geliyosun o yüzden en mantıklısı karşıklı kapatmak