İlk dizüstü bilgisayarın hangi firma tarafından üretildiğine dair değişik tevatürler var. Ağırlıklı olarak IBM ve Compaq markalarının 1983 tarihinde ürettiği bilinilse de 1979 yılında Grill Systems Corporation şirketinin üretip NASA programına dahil edilen bir dizüstü bilgisayar olduğunu da biliyoruz. Ancak genelleme yapacak olursak ilk dizüstü bilgisayar, günümüzden aşağı yukarı 40 yıl önce tasarlanmıştır.
Masaüstü bilgisayarların aksine taşınabilirliğiyle öne çıkan dizüstü bilgisayarlar, özellikle iş ve okul gibi mekânlarda herkes tarafından tercih edilmekte.
Türkiye'de yaygın olarak satılan laptop markaları ve menşeileri:
Acer (Tayvan)
Asus (Tayvan)
Apple (ABD)
Dell (ABD)
Lenovo (Çin)
MSI (Tayvan)
Gigabyte (Tayvan)
Razer (ABD)
Microsoft (ABD)
HP (ABD)
Huawei (Çin)
Xiaomi (Çin)
Monster (Türkiye)
Hometech (Çin)
Casper Excalibur (Türkiye)
GameGaraj (Türkiye)
Peki sizin dizüstü bilgisayarda favori markanız hangisidir?
Acer ve Lenovo kullandım sadece. Hem teknolojiden pek anlamadığım, hem de çok fazla marka kullanmadığım için pek kıyaslama yapamıyorum. Bu ikisinden Acer daha başarılıydı sanki. MacBook almayı düşünüyorum ama değer mi bilmiyorum. Dizaynı hoş ve kullanımı kolay gibi. Biraz bekleteceğim. 😄
İnternet & Teknoloji konusunda 712 cevap paylaştı.
Bu 3. Diz üstü bilgisayarım öncekiler Toshiba idi ses olarak çok güzeldi benim işimi fazlası ile görüyordu. Rivayete göre şuu anda elimdeki grundig ile Nuh tufanda gemiye binen hayvanları kayıt altına almış. Genelde telefon ile çoğu işimi yaptığım için bilgisayara gerek yok.
ThinkPad serisi ile farkındalık yaratması bir kenara, Legion 5 ve 7 laptopları da çok başarılı teknoloji forumlarında oyun laptobu arayanlara tavsiye ediyorum. Hem kaliteli hem de MUX Switch oluyor. MSI'dan sonra benim de favori markamdır :)
Bence oyun vs gibi bir çok bilgisayarda güç yorucu işler yapılacaksa msi tercih edilmeli gerçekten kaliteli bir bilgisayar ve alan kişilerin kullanıcı yorumlarını okuduğumda çok azın da şikayet gördüm şimdilik ama ofis ve ev gibi sosyal yaşamlarınızda bolca kullanıcaksanız mackbook dan söz etmemiz gerekiyor alınması gereken iki bilgisayar diye düşünüyorum