Tamam Güneş de bir yıldız ve milyonlarca yıldız var ama nasıl oluyor da bizim "Güneş" dediğimiz yapıyla birebir yıldız olabiliyor.
Soruya belki 2 3 tane adamakıllı cevap geleceği bilincinde ve umudunda yazıyorum şu olayı anlayan biri var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Evrende güneş sayısını soruyorsun ama aslında güneş diyerek yıldızları ifade ediyorsun. Çünkü güneş bir yıldızdır. Güneş evrendeki en ufak yıldızlardan bir tanesidir. Evrende ya da uzayda tam olarak sayısı bilinmemekle beraber miyonlarca galaksi ve bu galaksilerden herhangibirinde hatta herhangibirinede gerek yok bizim içerisinde olduğumuz galaksi olan samanyolu galaksisindeki yıldız sayısı tam bilinmesede 200 ila 400 milyar arasında yıldız vardır. Yani bizim güneşimiz gibi hatta ondan binlerce kat daha büyükleride dahil olmak üzere yüz milyarlarca yıldız senin deyiminle güneş vardır. Uzay gerçektende inanılmaz bir yapı ve inanılmaz bir büyüklüğe sahip.
Sadece bizim galaksimizde 400 milyar yıldız var. Evrende de trilyonlarca galaksi olduğunu bilşyoruz. Yani sayı çok uçuk.
Bize 4 ışık yılı uzaklıktaki Aşpha Centauri sistemi de böyle 3 yıldızlı bir sistem. Güneş boyunda yıldız daha az, genelde kırmızı boktan cüceler var.
Şöyle oluyor, mesela bizdeki Jüpiter, yıldız olmayı başaramamış bir gezegen. Gaz ve toz bulutuyken, ne kadar kütle toplarsa o kadar yıldız olmaya yaklaşır.
Evren çok gereksiz büyük. Ne gerek var bu kadar büyük ve ulaşılmaz olmaya şimdi? Asla gidemeyeceğimiz, HD fotoğrafını bile alamayacağımız uzaklıkta trilyonlarca nesne var. En gıcık aldığım şey bu
Benim en gıcık olduğum 55 cancri e, elmas gezegen. Düşünsene 1/3ün elmastan oluşan bir gezegensin ama bi boka yaramıyosun
Güneş öyle abartılacak kadar bir kavram değilki. Bizim sahip olduğumuz güneşten daha büyük ve sıcak onlarca güneş var. Güneşlerin nasıl oluştuğuna bakarsan cevabı anlarsın
Çekirdek akresyonu olayından söz ediyorsan sadece tek bir güneşin oluşatını anlatıyor diye biliyorum. Yoksa uygun şartları sağlamak için oluşmus bir düzen miydi onu bilmiyorum
Cevap
11Cevap
Merhaba,
Dediğin gibi her yıldız aslında bir güneştir. Her yıldız yine kendi içerinde boyutlara ve isimlere ayrılıyor. Bazısının ışıma hızı yüksek olurken. Bazısının sadece kendine faydası oluyor. Bir çok cüce ve dev yıldız vardır. Parlama, sıcaklık, ışıma ve çekirdek sıcaklığı olarak farklılık gösteriyor. Güneşimizde bunlardan birisidir.
Birde gözle görülebilir. Sirius yıldızı vardır. İçine binlerce güneş sığabilir. Bundan bile büyük yıldızlarda vardır. Evren henüz nokta kadar yer keşfedebildik. Milyarlarca galaksi olduğunu söyleniyor. Artık o kadarını sen hesap et..
Füneşorta büyüklükte bir yıldızdır. Biz kendi yıldızımıza Güneş adını verdik. Evrende kaç güneş var sorusunun cevabı 1. Çünkü biz kendi yıldızımıza onu diyoruz. Ama evrende bizim yıldızımız Güneş gibi kentilyonlarca yıldız var
Bahsi geçen gezegende aslında tıpatıp aynısı değil benzer yıldız olan güneş vardır diyosun yani
Evrende güneş sayısını soruyorsun ama aslında güneş diyerek yıldızları ifade ediyorsun. Çünkü güneş bir yıldızdır. Güneş evrendeki en ufak yıldızlardan bir tanesidir. Evrende ya da uzayda tam olarak sayısı bilinmemekle beraber miyonlarca galaksi ve bu galaksilerden herhangi birinde hatta herhangi birinede gerek yok bizim içerisinde olduğumuz galaksi olan samanyolu galaksisindeki yıldız sayısı tam bilinmesede 200 ila 400 milyar arasında yıldız vardır
Sayısı bilinmeyen kadar galaksi var. Içlerinde bir okadar sistem kısaca sayısız 😂
Evrenin başı sonu belli olmadigi icin ucu açık bi soru gidemegigimiz uzaklarda baska guneslerde olabilir
Işte ben de onu soruyorum ya nasıl diye. Aslında ucu açık değil bu bilgi evrende var bende yok müthiş derecede kafam karıştı. Bunu da ksden mi sormaya karar verdin desene ksjsjsj
Güneşte bir gezegen olduğuna göre vardır bir kaç tane
Hadi ya?
Ayrıca güneş gezegen değil yıldızdır
Bak şimdi google baktım doğru hıldızdır pazar cahilliği benim
Güneş bir yıldızdır , yıldızlardan çok var
Kim bilir, belki milyonlarca
Benim güneşim sensin
Bildiğim bir tane
1 tane var oda sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?