2 trilyon sayısını daha iyi anlamak için şöyle diyelim şimdi 1-2-3 diye saymaya başlamış olsak yaklaşık 65 bin yil sonra ancak bu sayıya ulaşabiliriz!
Ünlü gök bilimci carl sagan söyle der; Dünyadaki tüm kum ve toprak tanelerinden 2.5 kat daha fazla yıldız var bu muazzam büyüklükteki evrende (bakın gezegenleri saymıyorum)
Bu nasıl rakamlardir akıl mantık almiyor. Neden evren ve tüm bunlar var? Isin içine girdikce cikamiyor insan. Siz ne düşünüyorsunuz?
2 trilyon galaksi ve 10 sekstilyon ( 10 000 000 000 000 000 000 000 ) yıldızin olduğu evren hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hayir su an neye takildim biliyor musun sekstilyona ilk defa duydum niye bir sayiya sekstilyon denir ki Galaksi umrumda degil bu kadar da bilimsel biriyimdir
Tek evren modeli tutuluyor daha çok. Çoklu evren ler pek fizik dünyasında kabul gomuyor. Stephen hawking'de çoklu evrenlere karşıydi. Evrenin sonunda ise birsey yok duvar filan yanı durmadan genisliyor :D
Evet ama ışık hızı en yüksek hiz ve bir madde o kadar hizli gidemez ve biz ışık hızının binde birine ancak ulasabildik. Evreni geçtim samanyolu galaksisinde bile ışık hızı cok cok cok yetersiz
En İyi Cevaplar