Bir tane laptopum var. İçinde neredeyse hiçbir şey yüklü değil ama yer yok. Ekran bomboş şu an ciddiyim. Ama bilgisayarda toplam 117 gb yer olduğunu, 41.8 gb kullanılabilir olduğunu söylüyor. Windows dosyaları falan yer kaplıyor sanırım bilmiyorum tam. Yer açmak istiyorum ama bir şey silemiyorum çünkü dediğim gibi bir şey yüklü değil zaten. Bi ss aldığım fotoğraflar falan var işte. Bilgisayarı full youtube'da, instagramda, sosyal medyada gezmek için kullanıyorum. Oyun falan da indiremiyorum yani pek. Bu bilgisayarda yer açılması için benim format attırmam falan mı gerekiyor? başka türlü nasıl yer açabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Bunun bir çok yolu var.
1-Başlat menüsüne ''ÇALIŞTIR'' yazıp Enter tuşuna basın. Ve çıkan yere ''Recent'' yazıp Tamam butonuna tıklayın ve klavye üzerinde ''Ctrl + A'' tuşlarına aynı anda basarak ekranda bulunan bütün öğeleri seçin ve ''Delete'' tuşuna basın. Böylelikle gereksiz alan kaplayan öğeleri silmiş olursunuz ve bilgisayarınız daha rahat çalışmaya başlar.
2-Başlat menüsüne ''ÇALIŞTIR'' yazıp Enter tuşuna basın. Ve çıkan yere ''Temp'' yazıp Tamam butonuna tıklayın ve klavye üzerinde ''Ctrl + A'' tuşlarına aynı anda basarak ekranda bulunan bütün öğeleri seçin ve ''Delete'' tuşuna basın. Böylelikle gereksiz alan kaplayan öğeleri silmiş olursunuz ve bilgisayarınız daha rahat çalışmaya başlar.
3- Başlat menüsüne ''ÇALIŞTIR'' yazıp Enter tuşuna basın. Ve çıkan yere ''½temp½'' yazıp Tamam butonuna tıklayın ve klavye üzerinde ''Ctrl + A'' tuşlarına aynı anda basarak ekranda bulunan bütün öğeleri seçin ve ''Delete'' tuşuna basın. Böylelikle gereksiz alan kaplayan öğeleri silmiş olursunuz ve bilgisayarınız daha rahat çalışmaya başlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bunun İçin Yapman Gerekenler:
1-) İobit Unistaller adlı uygulamayı yükle bu uygulama sayesinde tek tıkla bilgisayarında bulunan gereksiz çöp uygulamaları derinlemesine kaldırırsın.
2-) Bilgisayar arama yerine çalıştır yazarak çalıştır komutuna %TEMP% yazarak açılan klasörde biriken bütün çöp dosyaları silmek olacaktır.
3-) Bilgisayar arama yerine yine girerek çalıştır yazarak çalıştır komutuna temp yazarak açılan klasörde biriken bütün çöp dosyaları silmek olacaktır.00 Yorumla
Selam :)
Sistem dosyaları zaman ilerledikçe gelen yüklemeler ile çok fazla yer kaplayabiliyor. Herhangi bir yanlış dosya silmenizle cihazınızda sorunlara sebebiyet verebilirsiniz. Clean master gibi uygulamalar indirip cihazınızı taratarak gereksiz dosyaları bulabilir ve güvenle silebilirsiniz.00 Yorumla
- +1 yıl
Programları siliyor sansak da ne yazık ki tam olarak kalıntı dosyalardan kurtulamıyoruz. Ben program kaldırırken revo uninstaller pro kullanıyorum. Size advanced systemcare pro öneririm. Çerez dosyaları çok güzel ve arıza çıkartmadan siler atar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
19Cevap
Temp dosyalarını içini boşalt (sil)
Geri dönüşümdende sil
Sonra arama kısmına gel ve disk temizleyicisi yaz
Ordan derin temizleme falan öyle bi seçenek vardı sonraki sayfaya yönlendiriyor ve bütün seçenekleri seç ve temizle diyorsun
Daha programlarla yöntemler var 100-150 gb yer açılıyo benim dediğim yöntemle 40-50 gb yer açar sanırım00 Yorumla- +1 yıl
Laptopunda takılı olan CD rom söktür yerine ssd disk al sistemini SSD diske kur çok hızlanacaktır. Diğer haed diskde yedek olarak kullan.
Boş sostem dosyalarını sil.
Mesele Windows R tuşuna basarak çıkan ekrana %temp% yaz açılan klasordeki herşeyi sil muhtemelen 5-10 gb her açılacaktır.
ya da any desk yükle bana özelden ulaşıp bağlanti ver ben halledeyim..00 Yorumla - +1 yıl
sistemin kendisi en fazla 30 40 gb yer tutar. sistem yedekleme dosyalarınn alanı kullanıyor olabilir.
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 814 cevap paylaştı. istersen direkt gir ayarlara bilgisayarı sıfırla de... ama her şeyin gider ekran görüntüleri falan neyin varsa 😏
00 Yorumla- +1 yıl
bilgisayarının hafızası zaten az bunu geliştirmen en mantıklısı. eğer böyle bir imkanın varsa tabi.
00 Yorumla Bilgisyaarda aramaya çalıştır yaz %temp% yaz çıkan dosyaları sil.
00 Yorumlawindows sistemi bi 70 80 gb kaplıyor normaldir. bi tane disk alsan fena olmaz.
00 Yorumlatahmin ediyorum ne olduğunu yedek Windows dosyaları vardır eğer uzak bağlantı kabul edersen yardımcı olabilirim
00 Yorumla- +1 yıl
Merhaba,
Öncelikle Bilgisayarınıza Bir Antivirüs Programı İndirin Ve Taratın O Zararlı Yazılımları Ve Bilgisayarı Temizleyecektir.
Daha Sonrasında Disk Temizliği Yapmanızı Öneririm, Bilmiyorsanız Youtube Üzerinden Araştırabilirsiniz.00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Madem bişey yüklü değil at formatı rahat et zor birşey değil zaten
00 Yorumla Geri dönüşüm kutunu bosaltabilirsin mesela belki o doludur.
00 Yorumla- +1 yıl
Evet zaten hafıza çok azmış. Dolu kısım da windows o yüzden silecek bi şey yok bence
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Dediğin gibi sistem dosyaları. senin bilgisayarın sabit disk kapasitesi az değiştirebilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
windowsun orjinalse güncellemeler 10 gb yer tutar.
00 Yorumla - +1 yıl
uzaktan format atabiliriz flaşh bellek var ise
00 Yorumla Çok basit bir iki yolu var bunu.
00 Yorumla- +1 yıl
hafizani temizle
00 Yorumla Format at virüs bulaşmış
00 Yorumla- +1 yıl
Format at
00 Yorumla - +1 yıl
Format olmaz mı
00 Yorumla Özelden yaz
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz