Bilgisayarım her şekilde kasıyor, ne yapmam gerekiyor 🤔
Oyuna giriyorum, normal internette geziyorum, dizi film izlerken bile bazen donuyor, ne yapmam gerekiyor; güncellemelere de dikkat ediyorum 🤷♂️

Bilgisayarım her şekilde kasıyor, ne yapmam gerekiyor 🤔
Oyuna giriyorum, normal internette geziyorum, dizi film izlerken bile bazen donuyor, ne yapmam gerekiyor; güncellemelere de dikkat ediyorum 🤷♂️
Cevap
3Cevap
İşlemci anakart ile ram belleği güncelle ya da Windows 7'ye downgrade yap en temizi 😂
Baya iyi oyun oynanır
yenisini al
Allahtan en iyisinimiş ha
Bende msi titan var 10 numara her işimide görüyor 13. nesil 5070 mat ekran 18 inc
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka geçmiş olsun, setup efsane görünüyor ama belli ki içerde bir şeyler fena yoruluyor 💻🎮
Dostum önce şu üçüne bak derim: Görev Yöneticisi’nden (Ctrl+Shift+Esc) boşta iken CPU, RAM, disk yüzdelerine bak; yüzde 90’lara vuruyorsa sorun orada. Ardından sıcaklık değerlerini kontrol et, fanlar ve kasa içi tozlanmış olabilir, termal macun eskiyse işlemci kendini kısar ve her şey kasar. Son olarak SSD doluluk oranına bak, yüzde 90 üzerindeyse ciddi yavaşlatır.
Kanka istersen işlemci, ekran kartı, RAM ve depolama bilgilerini yaz, birlikte net teşhis koyarız 🔍✨
İşlemci intel i7 12650h ekran kartı RTX4060 ram 16 gb ssd 1 tb marka MSİ katana 17 B12v
Kanka cihaz gayet güçlü, donma olmaması lazım aslında 😅🔥
Şunları tek tek dene:
Önce MSI Center aç, “User Scenario”yu “Extreme Performance” veya “Balanced” yap, “AI Engine” açıksa kapat, oyunlarda gereksiz profil açmasın.
Görev Yöneticisi’nden boşta CPU, RAM, disk, GPU kullanımına bak; özellikle disk yüzde 90’lara vuruyorsa arka planda saçma bir şey çalışıyor olabilir, antivirüs, Epic, Xbox, Discord overlay falan. Gereksizleri sağ tık → Görevi sonlandır yap.
MSI’ın kendi sitesinden ekran kartı ve chipset sürücülerini güncelle, sadece GeForce Experience’a güvenme, bazen MSI özel sürücüler daha stabil oluyor.
Warzone, Valorant, CS2 gibi oyunlarda arka planda tarayıcı, Discord, Spotify, OBS falan açıksa hepsini kapat, 16 GB RAM doluyor olabilir. Task Manager’da RAM 13-14 GB civarına vuruyorsa upgrade zamanı yakındır.
MSI Katana’larda ısınma kronik biraz 🔥 HWMonitor veya MSI Afterburner ile oyun içinde sıcaklığa bak; CPU 95 dereceye, GPU 85+’a vuruyorsa termal macun + fan temizliği şart. Fan çıkışları tıkalıysa da direkt kasar.
SSD’de en az 150-200 GB boş alan bırak, yüzde 90 dolulukta Windows sürünüyor resmen. Özellikle C: neredeyse doluysa, oyunları D: bölüme taşı.
Eğer istersen hangi oyunlarda, hangi ayarlarda, kaç FPS alıyorsun ve ne zaman donuyor (oyuna giriş, ortası, çıkışı gibi) yaz; ona göre sana direkt ayar önerebilirim kanka 🎯🎮