Bilgisayar başındayken bir nebze dik durmaya çalışıyorum ama ne zaman telefonla ilgilensem boynum hep eğik, boyun ve sırt ağrılarım iyice arttı, ekranlara bakarken duruşum nasıl olmalı ki bu ağrılarımdan kurtulayım, en azından rahatlayayım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Geçmiş olsun
Ofislerde ergonomi oku
5 dk ni almaz
Masaya mesafe kolların dizlerin duruşu
Dik oturma vs
İş güvenliği kısmında da bulabilirsinGüzel bir anlatim 00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben bilgisayar'a oturduğum zaman ayaklarımı uzatıyorum ve yatış pozisyonun da oynuyorum, telefon konusuna gelicek olursak uzan ve kafanın altına bir yorgan bırak, zamanla alışacaksın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
Merhaba.
Telefonla uğraştığınız süreye dikkat etmelisiniz. Çok fazla uğraşmak göz problemlerini, el parmak ağrılarını, boyun omuz sorunlarını beraberinde getiriyor. Evde bunun için çalışabilirsiniz omuz ve boyun dik tutmak için mesela..
İyi günler.
Bayan Green10 Yorumla - +1 yıl
Öncelikle oturduğun koltuk vücut yapına uygun olmalı.. bilgisayar masan sana göre olmalı.. buları yapmadığın taktirde ne yaparsan yap belin ve boynun ağrır.. ileriki zamanlarda fıtık olma riskin yüksek olur.. koltuğunda otururken belinle koltuk arasında boşluk olmamalı.. boynunu bükmemen için bilgisayar ekranın tam baş hizasında olmalı.. klavyen dirsek hizasında olmalı …
00 Yorumla Telefona bakarken boynun yerine kollarini yormalisin. Ellerin gozlerinle ayni hizada olmali asagida degil
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı. Direk kafanı gömersen bilgisayar ve telefona kambur olursun.
Elinden geldiğinde dik dur, kamburluk derecen artar yoksa.00 Yorumlaİlerleyen dönemlerde boyun fıtığına kadar gider. Dikkat et
00 YorumlaDik duruş korseleri var. Gayet başarılı. 70-80 TL civarı. Trendyol tarzı uygulamalardan bir bak.
00 YorumlaÇok bilmiyorum da dik durmanı tavsiye ederim. Bende çocukken pc falan bakarken boynumu eğiyodum kendimi yığıyodum böyle Şu an duruş bozukluklarım var
00 Yorumla- +1 yıl
Dik dur sadece bu ekstra birşeye gerek yok telefonu eline aldığında da hep yukarda yüz hizana sabitle
00 Yorumla başını çok öne eğmeden durmak lazım boyun bölgesi çok hasar görüyor
00 Yorumla- +1 yıl
Sert bir bakış kaşlar dik karşındakine korkuyu göstermen ve onu gözlerinle etkilemen🤣🤣🤣
00 Yorumla Oklava yutmuş gibi derler ya öyle
00 Yorumla- +1 yıl
Dik otur, beli destekle
00 Yorumla - +1 yıl
Dik dur eğilme bu millet seninle
00 Yorumla Oklava yutmuş gibi
00 YorumlaFazla takıl arada yat uykunu al
00 YorumlaYüz üstü yatabilirsin ben hep öyle yapıyorum<3
00 YorumlaHer zaman dik ama telefonda farketmez
00 YorumlaDik tut başını ve omurganı
00 Yorumla- +1 yıl
Dik durmalı
00 Yorumla Yastık koy
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı. Telefondan uzak dur
00 Yorumlaİnsan gibi
00 Yorumla- +1 yıl
Dik olmalı
00 Yorumla Güzel olmalı
00 Yorumla- +1 yıl
Dik yengecim
00 Yorumla - +1 yıl
Doggy
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bilgisayar kullanırken nasıl oturmalısınız?
Bilgisayarda çalışıyor ve gereğinden fazla zaman geçiriyorsanız bu zamanla beyninizin tepki vermemesine, dikkat kaybı yaşamanıza, diğer tüm etkileri görmemenize sebep olur.
Araştırmalar gösteriyorki, dimdik oturmak kronik sırt ağrısına neden olabiliyor. Bu oturma şekli omurganıza fala yük bindirip zamanla sinir sıkışması gibi rahatsızlara sebep olabiliyor.
Önerilen şekil ise 120 derece açıyla omurganıza daha az yük bindirerek arkanıza yaslanmak.
*Uluslararası Klinik Pilates Federasyonu bu konuda 20 Maddelik bir liste yayınladı. Bunları uygularsanız sorunuza da bilimsel olarak karşılık almış olursunuz.
Maddeleri inceleyelim;
Doğru oturma şekli ile zamanında mola verme sorunların temel çözümü olmaktadır.
Sağlıklı günler.