Biliyorum, maalesef ülkemizde satılmıyor ama zaten bilen bilir google pixel markası bir efsane apple a yaklaşan tek marka olabilir. Google pixel 6- 6 pro tasarımı çok havalı değilmi?
Google pixel 6- 6 pro tasarımı çok havalı değilmi?
Pixel telefonlar bana göre, Android telefonların en iyisi, ama işte o Android Kernel mimarisi ve katmanlı 100 milyon satır kodlu, sorunlar yumağı bir türlü stabil olamayan Android mobil işletim sisteminde olayı bitiyor benim için. Yeni piyasaya sürmeyi planladığı ya da en azından geliştirdiği mikro çekirdekli çoklu modlu daha stabil olacağını düşündüğüm yeni Google tarafından geliştirilen zicron çekirdeği ile ama bu pixel telefonlar ciddi anlamda teknoloji telefonu olabilir. Fuchsia yeni mobil işletim sistemiyle, farkı bir boyuta geçebilir.
Fuschia
Son Android 12 betasını ve Fuchsia beta olarak inceledim, en bariz fark o saf Android'in stabil sorununu azaltılmış, gerçi Android 12 bu son telefonlarında kullandığı 5 nanometrelik Snapdragon SoC ile çok işler yapabilir ama asıl Fuchsia ile neler yapabilir bunun için 1-2 yıl daha var diye üşünüyorum. Ama bu haliyle, benim için hangi chipseti, hangi sensörü hangi arayüzü, hangi ARM mimarisinide alsa, hatta devrim yapıp Neumann mimarisinide bırakıp, Harvard mimarisi üzerine sistemde geliştirse, benim için Android telefondur. Tabi bir de yeni yarı iletken çip üzerinde de çalışıyor, sonuç olarak Google son 21 yıla damga vurmuş global teknoloji firması, birçok yönden dünyamızın vizyonunu geliştirdi, arama moturuyla web 2.0'a geçmemizi sağladı, Android sorunluda olsa mobil işletim sistemi geliştirmesi, son olarak 53 kubitlik kuantum Sycamore çipi vs.. ama şimdilik kubit yerine telefonları için bitleyen yarı iletken SoC yaparsa, Fuchia ile de yazılımsal olarakta stabil olursa işte o zaman ilk defa Apple'ın piyasa da rakibi olur.
Ön tasarımını çok veğeniyorum. Pixel 5 ve pixel 6 alt çeneleri İphone gibi olacak galiba. İşte bu mükemmel. Ancak ben pixel 6 nın arka kamera tasarımını pek beğenmedim. Alt ve üstte eğimli yumuşak geçiş daha estetik durabilirdi kanaatimce.