Kendi modelleme işlerimi Instagram üzerinden yayınlıyorum, 4 aydır bir iş almadım, koronanın ilk dönemlerinde iş alıyordum ama alamaz oldum. Ben de Instagram'a yüklendim iyice, orada paylaşıyorum yaptığım işleri. Şirketlere başvurduğumda Instagram paylaşımlarımı göstersem, orayı portfolyö gibi kullandığımı belirtsem ciddiye alınır mıyım yoksa öylesine paylaşımlar diye düşünüp benden deneme projesi mi isterler?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Instagram, kullanıcılar arasında bir sosyal ağ imkanı sağlarken bir çok meslekten kullanıcının da aktif olarak iş süreçlerini paylaştığı bir sosyal mecradır. Bugün bakıldığında Instagram, ürünlerini, hizmetlerini tanıtmak, duyurmak, yeniliklerden, etkinliklerden ve hatta kampanyalarından haberdar etmek için güzel fırsatları beraberinde sunuyor.
Bir web sayfası kurmak, o sayfayı profesyonelce yönetmek hem zaman hem de parasal anlamda bir çok kişiyi zorlayabilir.
Instagram parayla satın alınmayan ücretsiz edinilmiş bir platform olması sebebiyle çoğu zaman bir web sayfası gibi kullanılmakta ve vitrin görevi görmektedir. Tabi böyle bir yolun tercih edilmesi ile Instagram hesabının da bazı şartları karşılıyor olmasına özen gösterilmelidir.
Örneğin; kişisel bir hesap adıyla ya da firma adıyla kullanılacaksa profil resmini buna uygun seçmek ve hesap adını yanıltıcı ya da yanlış yönlendirici olmamasına dikkat etmek gerekmekte. Örneğin bir grafik tasarımcıysanız ve yaptığınız işleri paylaşacaksanız profil fotosu ve ismi dışında hedef kitlenizin sizinle irtibat kurabileceği iletişim bilgilerini eksiksiz yazıp, hesabın biyografi kısmına sizi veya işinizi tanıtıcı hatta müşterilerinizi tetikleyecek bir mesajı da paylaşmalısınız. Aynı Instagram hesabı gibi ticari bir Facebook hesabı da açarak Instagram ve Facebook hesabınızı birbiriyle entegre edebilir her iki hesabı da işletme hesabı olarak kullanabilirsiniz. İşletme hesabı seçeneğiyle size sunulan çok fazla ticari desteğe ve imkana sahip olabilirsiniz. Bu işlerinizi ve çalışma yönteminizi daha profesyonel sunmanıza imkan tanımaktadır.
Bu aşamalardan sonra yapılacak hareket planında içeriklerin görüntü kalitesi, işinizi anlatan amaca hizmet eden metinlerin yazılması ve bir disiplin dahilinde üreteceğiniz içeriklerin doğru bir planla paylaşılmasıdır. Sonuçta işinizle ilgili bir şeyler paylaşıyorsanız; düzenli, tertipli, profesyonel bir hesap olarak kullanılması ve bağlantılarınızı da bu yaklaşımla kurmalısınız.