5 aydır konuştuğum kişi fake çıktı onu nasıl şikayet edebilirim?

Yabancı bir platformda 4 ay önce biriyle tanıştım önce beş günde bir sonra hergün konuşmaya başladık bana numarasını verdi ama yabancı olsada whatsapp profil ve telegram resmi fake gibi geldiği için google görselde resimleri arattım ve sonuç vermedi bende google da çıkmadığına göre normal biri diyerek devam ettim Houston abd de yaşadığını irlandalı olduğu söyledi görüntülü görüşmek istediğimde ise ben seni görmek istiyorum dedi ama kamerada kendini göstermedi yoğun olduğunu vs söyleyerek bu sefer şüphelenip başka arama motorundan görseli arattığımda çok ünlü bir blogger olduğunu gördüm çıldırdım çünkü kendisine 50 defa sorduğumda kendisinin resimleri olduğunu söyledi ve ben ne olursa olsun gerçek resimlerini at dediğimde bu benim kendimle gurur duyuyorum dedi benim tuhafıma giden bir kaç nokta var 1) blogger çocukla konuştuğum kişinin sesi aynı 2) google görselde farklı isimlerle kendi resmiyle açılan 3 adet fake hesabı kendisine sorduktan bir kaç saat sonra hesaplar yok oldu 3) fake hesapla beni kandırdığı için onu mahkemeye vereceğimi uluslararası dolandırıcı ifşa eden platformlarda paylaşacağımı söyledim ve gerçekten hazırladığım dilekçeyi paylaştım ama oralı olmuyor halen telegram ve whats appı aşırı aktif kullanıyor.. 4) instagramdan resimlerin gerçek sahibine resimlerini kullanarak kadınları dolandıran bir adamın varlığını ve onu şikayet etmesini söyledim ama mesaj dm kutumdan , mesajı attıktan bir gün sonra yok oldu profiline girip mesaj gönder diyince çıkıyor sadece.. sizce tam olarak ne oluyor
5 aydır konuştuğum kişi fake çıktı onu nasıl şikayet edebilirim?