WhatsApp'ta 15 Mayıs'a kadar veri paylaşımıyla ilgili gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar mesaj gönderemeyecek ya da alamayacak. Bu kullanıcıların hesapları "aktif olmayan hesap" olarak tanımlanacak.
Yerli üretim diye millete teşvik edilen BİP tüm verilerini rahatça paylaşacak iken Wp nin sözleşmesinin kabul edilmesi daha doğru.
Kullanacağım
Kullanmayacağım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Whatsapp resti çekti: 15 Mayıs'a kadar gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen hesaplar dondurulacak! Whatsapp'ı kullanmaya devam mı?
Şu Bence'mde detaylı dile getirmiştim. Instagram, Facebook kullanmaya devam edip de sadece WhatsApp'ı silmenin hiçbir anlamı yok. Ayrıca Telegram diye tutturmuşlar aöa çok Telegram da mesajları imha etmiyor, saklıyor. Bu konuda bu kadar hassas olan kişilerin zaten diğer sosyal medya hesaplarını kapatıp sadece Signal kullanması gerekir.
Ayrıca üye olduğumuz ve telefon bilgilerimizi girdiğimiz bazı forum ve siteler bile telefon numaralarımızı başka firmalara satıyor. Hani o Atasunıptik'ten veya alışveriş yapmayı geç adını bile duymadığın yerden kampanya mesajları alıyorsun ya, sebebi bu işte.
İnternet & Teknoloji konusunda 537 cevap paylaştı.
Umrumda olmaz, kullanmaya devam ederim. Kıytırık siteler bile verilerimizi kaydederken kırk yıllık wp’ı mı sileceğim? Hem Allah aşkına alan almış çoktan. Sosyal medya uygulamalarına kayıt olduğunuz an her şeyi kabul etmiş oluyorsunuz.
Şimdi insanların çıkıp wp verilerimi alıyooo diye ağlaması bana garip geliyor. Bugüne dek zaten yapıyordu sadece işi resmileştirdi o kadar.
Hayriciğim, magnumdan çıkan porsche arabayı almak umuduyla tc kimliğini, telefon numarasını, adresini vs ne olduğu belirsiz bir numaraya yollayan birçok insan Şu an burda seninde dediğin gibi 'whatsapp bilgilerimi alıyoo' diye agliyorlar
Kanki ben çok takmıyorum ya, bu kadar abartilmasina da şaşırdım. Yani zaten teknoloji ilerledikçe özel hayat, kişisel hayat denen bisey kalmıyor eğer bu teknoloji senin elindeyse istediğin kadar reddet, istedigin kadar başka uygulamalar kullan, sanılıyor mu ki başka uygulamalar güvenli? Hayır elbette. Hiç bir uygulama hiç bir zaman güvenli olmadı olmayacak. E ben alıştım buna. Öyle kişisel bilgilerim de yok cihazımda bi işte mobil bankacılık flan var onda da veni soysalar en fazla 47 liram gider 😂 çok fazla kasmamak lazım diye düşünüyorum. Ki zaten en başta uyku sersemi kabul etmiş gülündüm zaten geri dönüşüm yok. Ama olay patlak verinde bile çok önemsemedim bu konuyu kankitom. Yine de kullanmaya devam edeceğim. Ne kadar böyle olaylarla gündeme gelse de en alışık olduğumuz, kullanımı en rahat uygulamaların başında whatsapp var. Yigidi öldür hakkini yeme demisler. Ben whatsapp ta devam edicem.
Arkadaşlar eskiden zaten veriler iznimiz olmadan kullanılıyordu. Şu an bu iş resmiyete döküldü sadece. Hangi uygulamayı kullanırsanız kullanın verileriniz reklam şirketlerine satılacak. O zaman iyisi mi en kaliteli uygulamayı kullanın. Hayır Mit ajanımısınız, GKB kozmik oda başkanı mısınız? İnterpol tarafından kırmızı listedemisiniz yani nedir bu tripler ben anlamıyorum. konuşmalar ve medyalar kimseye satılmıyor. Ve adli bir durum olmadıkça kimseyle paylaşılmıyor. Burada kişisel veriden kasıt mesela Whatsapp da giyim muhabbeti yapıyorsunuz diyelim. Facebook da karşınıza kazak reklamı çıkacak. olay bu. Ha ben özel hayatımın %100 özel kalmasını istiyorum diyorsanız telefon, bilgisayar, internet falan kullanmayın. Gidip kaya ovuklarında ya da mağarada filan yaşayın. 21. Yüzyılda kapitalizmden izole olmanın tek yolu bu.
yahu şu sitenin bile çerezi sözleşmesi var siz ne sanıyorsunuz internet ortamını. bilgileriniz her şekilde depolanacak bunun kaçarı yok sadece kendinize ülke seçersiniz amerika mı depolasın çin mi türkiye mi almanya mı seçin birini kullanın. kişiye özel reklam amaçlı depolanıyor bu arada, galerinizdeki yamuk burunlu fotolarınız arkadaşınızla ettiğiniz geyik muhabbetleri kimsenin skinde değil
Dilediği gibi kullanabilir. Kira verme, kaliteli hizmet bekle, reklam isteme hepsine tamam desinler. Bu adamlar hayır için yapmıyor bu işi sonuçta. Sadece sunucu masrafları bile milyon dolarlar. Üstelik kullandıkları bilgileri bile sadece bize daha tutarlı, kaliteli reklam sunmak için kullanıyorlar.
o zaman gelsin düşünürüm. onu mesele edecek değilim. kullanmayı kesedebilirim. kaldıradabilirim. keske sms de vidyo gönderme olsa foto. ses kaydı. arkadaslar zaten birileri bizim bilgilerimizi alıyor kullanıyor bundan kacamayız. reklam peşindeler. yoksa ne yapsın senin kıcı kırık bilgini. sizi alısverişe yonlendirmeleri için algoritma kullansın diye. en güzeli bence akılsız telefon kullanmak ya da telefon kullanmamak. ama işte kacamıyoruz
Ben mobil telefon kullanmayı 11 ay önce bıraktım beni alakadar eden bir şey yok. ama insanlar fikirlerini burada veya başka forumlarda hayatlarını instagramda facebookta düşündüklerini bildiklerini bloglarla bütün dünyanın paylaşımına açarken whatsapp'a neden bu kadar taktıklarını anlayabilmiş değilim. biri bana bunu açıklarsa çok sevineceğim
Amma da uzattılar. Ne uygulamaymış arkadaş. Dondururlarsa dondursunlar. Alternatif başka uygulamalara geçiş yaparım. Telegramı çoktan indirdim bile. O yüzden Whatsapp diye diretmeyeceğim. Kullanan kullansın. Ben kullanmayı düşünmüyorum.
1 aydan fazla oluyor sildim WhatsApp'ı. Mark zuckerberg bu şekile dayatma vw ayrıcalık yapmak yerine uygulamayı eskisi gibi paralı yapsaydı daha iyi olurdu. Kendisini hiç sevmiyorum orası da ayrı zaten.
@SelanicBombs Whatsapp "her yıl" kulanıcılarından $1 alacaktı eğer ücretsiz olmasaydı. Kaç milyar kişi kullanıyor zaten buradan bakılıp kazancı hesaplanabilir. Yaptığı etik bir davranış değil kendisi de farkında youtube'a 'mark zuckerberg mahkeme olarak yazarsanız çıkar. Şimdi ise bir sözleşme çıkartıp bunu dayatıyor bizlere. İleride gene dava açan olursa "Ben sözleşme sundum kendi rızalarıyla kabul ettiler" deyip için işinden sıyrılacak.
bize çok para gibi geliyorda şirketlerde diğer şirketlerle sürekli rekabet halinde ve birbirine bağlı olarak kendilerini daha fazla büyütmeye artan kullanıcı sayısını karşılamaya çalışırlar, bilgi karşılığında facede hangi tarz reklamlar görüntülenicek vs hepsinin ölçümünü iyi yapıcaklar ve bir çok masraftan kurtulucaklar, milyarlarca kişinin verileri sayesinde ciddi paralar kazanırlar ki zaten yapıyorlarda dediğin gibi maksat işi yasal hale getirmek bu şart AB için konulmadı sonuçta güç savaşı bu, kendi haklarını bile koruyamayan ülkeler daha kolay araç oluyor
Ben şahsen o haberler ilk çıktığında sözleşmeyi kabul etmeden direk sildim. Şu an kullanmıyorum. Belirli prensiplerim var. Ve bu bunlara aykırı. Hiç bir şekilde minnet etmem ve keser atarım. Dayatma kabul etmem
Bilgileriniz depolaniyor evet ama kullanilamiyor. En fazla reklam verecek yerlere satılıyor. Şimdiyse isteyen istediği gibi kullanabilir yeni düzenleme ile WhatsApp'ta. Yani bir gün sokakta giderken arkadaşına attığın çikolatalı süt içerkenki fotoğrafın Billboardlarda asılı olabilir. Ve bunun için telif ücreti vs alamazsın.
Zaten halihazırda birçok uygulamaya bu izinleri veriyoruz. WP bunu yasal olarak da uygulamaya koymak istediği için gündeme geldi. Bilgilerimiz verdiğimiz izinler doğrultusunda zaten 3. kişiler tarafına paylaşılıyordu. BİP Genel Müdürü Burak Akıncı verileri başkasıyla paylaşmadıklarını açıkladı.
@archcoder aynen öyle. sıkıntı yok. sadece signal uygulamasından eminim onlar çok güvenli ama onun da kullanıcısı yok ülkemizde. wp devam. her uygulamadan izleniyor, dinleniyoruz zaten.
bizim insanımız anma ruh hastası ya zaten senelerdir çoğu uygulama herşeyini izliyor adamlar en azından açıkca dile getirdi diye ortalık karıştı sanki o koşa koşa geçtiğiniz telegram vs çokmu güvenli az akıllı olunmalı:P
Tabikii kullanicam Şimdiye kadar bişi yoktu yeni mi olacak Milyonlarca kişi kullanıyor bunu o kadar kişiyi kaybetmeye göze almazlar yani korkulacak bir durum yok bence Ben kullanmaya devam edicem
Hani bunlar vazgecmişti ne oldu şimdi ben bir sey anlamadim önceden bilmeden etmeden kabul ettigim icin geri dönüşü de yok sorun olmayacak haa zaten gizlim saklim yok
Kullanacam tabi ki ben totosu boklu hesabimi kim ne yapsin telefona kurdugum her uygulamaya zaten teldeki her mahremime girme izni veriyorum saha fazlasi ne olabilir
İnternet & Teknoloji konusunda 404 cevap paylaştı.
Whatsapp'ı sadece sohbet muhabbet için kullananlar vazgeçer belki ancak benim gibi pek çok iş platformunu takip etmek için tercih edenler, paşa paşa gizlilik sözleşmesini onaylayacaktır.
büyük ihtimal kullanmaya devam edicem üniversitem de ki gruplar geçen dönem Wp ı bırakıp Tg grubu açacaklarını söylemişlerdi ama hala wp kullanmaya devam ediyolar
bizim aile gurubumuz var burada, şimdi diyeceksiniz bilgilerinizi paylaşımlarınızı, gerektiğinde paylaşak, bu ahlaksızlık olur bırakabilirizde. neden olmasın
niye kullanmayım? Gizlilik sözleşmesinde bilgi satışı yok. Tabi BİP ve telegramın senin bilgilerini 2 sene boyunca tutup satabileceğini onaylamışsan vay haline.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
Ben Sabancı Holding veliahtı falan değilim, ünlü veya önemli bir insan değilim. WhatsApp'ı hala kullanıyorum ve kullanacağım, boşuna ergen tripleri atmaya gerek yok.
Tarihi git gide geri atıyorlar jdkdkd ya zaten isteseler her türlü ulaşırlar. Yok sadece biz görüyormuşuz da bilmem ne yemesinler. Kullanmaya devam ama 😅😅
Ben ilk basta kabul ettim. Benim isim geregi hersey wp uzeri geliyor ondan haric kimseyle yazismam, benim icin problem yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yani kullansam bile aktarabilecekleri herhangi bir fotografim veya siyaset hakkında bir görüşüm falan yok. Alacakları şey nasihatlar olur bolca nasihat ediyorum ve alıyorum sjsjsj belki adam olurlar.😎
Signal kullanırım ne lann bu sözleşme felan hayırdır baba uygulamasın sen la işte milleti niye tribe sokuyorsun boş yere bu işten maddi olarak ciddi sıkıntı yaşayacaklar hala inadım inat diyor hayırlısı..
o zaman sen kullan bence whatsappı, çok seviyorsan eğer biz kullanmayacağız zaten uygulamayıda hesabı da sildik, siz şu yahudi bozması zuckenbergin icatlarını kullanın
hadi ordan siz gidersiniz amerikan rüyası ile yaşıyorsunuz ya da fransız kaşığı ile ingiliz yemekleri yersiniz kendi ülkenizin nimetlerine burun kıvırırsınız asıl sen boş yapma
İnsanların kendini bu kadar önemli zannetmelerine bayılıyorum. Nasıl panik oldu millet. Ulann sizin o b0ktan hesabınızı ne yapsın whatsapp. Ne olacak yani ABD başkanısınız sanki
Kullanacağım sözleşmeyi onaylayacağım kim ne yapsın bizim özel hayatımızı 😏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yıllardır wp kullanıyorum ve birçok kontağım orada ayrıca çok kullanışlı bi uygulama şu ana dek gizlilik açığını görmedim asıl diğer uygulamalara hiç güvenmiyorum başka çare yok aynen devam
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Anketler > Whatsapp resti çekti: 15 Mayıs'a kadar gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen hesaplar dondurulacak! Whatsapp'ı kullanmaya devam mı?