Arkadaşlar bir kaç gündür konuştuğum bir çocukla ki benden küçük 18 yaşında öylesine muhabbet ediyorduk. Konu fiziğe geldi kendisi sporcu... Çıplak fotolar değil ama nispeten nude sayılan fotolar atmıştım. (işte birinde göbeğimi çekerken göğüslerimin alt kısmı bir kısmı çıkmış, diğerinde de diz üstü bir fotom vardı, ordada altımda iç çamaşırı olduğu belli ama çok ufak bir kısmı gözüküyor sadece bacaklarım gözüküyor popom falan gözükmüyor. "Göt var ama" derken kendimde rahatsız olduğum şeyi yorumluyordum yani çekip atmadım) Hiçbirinde yüzüm gözükmüyor ve ss te aldığına dair bir bildirimde gelmedi. Ama kendimi çok rahatsız hissettim çünkü daha önce bu derece fotoları kimseye atmadım. İyi hissetmiyordum psikolojik olarak öyle bir anıma denk geldi. Her neyse birşey demeden engelledim birden ben çocuğu. Daha sonra bir fake hesaptan bana ulaşıp konuşmaları yayınlayacağına dair tehdit etti. Ben korkmadığımı göstermeye çalıştım ama dünden beride çok huzursuzum. Bu fakeyide engelledim... Yayma gibi bir durum yaşanmadı ama sizce polise gitmeli miyim? Reşitim ailem duymadan halledilir mi? 😔 Bide kendi hesabından yaptığımız konuşmaları sildim ben. :( aklıma gelmedi tüm konuşmaları da karşı taraftan geri çekmek ve artık çok geç
Güncellemeler
+1 yıl
Kendisinin bana attığı fotoğraflar sadece baklavaları. Yanlış anlaşılma olmasın. Fakat yinede karalamaya uygun gördüm.
Güncellemeler
+1 yıl
Geçici süre instagramı dondurdum.
Böyle bir tehdit aldım.. Lütfen bir akıl verin, yargılamayın. Anlık bu cahilliği yapan çok sevdiğiniz başka biriside olabilirdi?
5237 sayılı TCK’nın 134. maddesinde özel hayatın gizliliğini ihlal suçu şu şekilde düzenlenmiştir;
“ (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır. (2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
ona de ki sen ugrasirsan ben de ugrasirim avukat tanidigim var gencecik yasinda hapislerde curume
Erkeklerin hepsi böyle yediremiyorlar sanırım. Bende de hata var belki ama hiçbir kadın böyle bir tehditle sınanmamalı. Çok aşağılıkça... Bununla nasıl tatmin oluyorlar anlayamıyorum. Benim durumumda kendi kardeşi vs de olabilirdi
seninki hata evet dedigin gibi anlik bir sey olabilir o an ki ruh halin seni bunu yapmaya itmis olabilir herkes hata yapar ama onun yaptigi cok buyuk bi yanlis hem kanunen hem de vicdanen ahlaksizca ve asagilikca bir sey
Evet maalesef. Ülkemiz sağolsun şikayet etmenizden bile çekinmez oldular.. Caydırıcı kanunlar uygulanıyor olsa keşke hiç böyle şeyleri düşünemezler bile... Dünden beri herhangi bir ulaşma çabası, şantaj ve ya yayma olmadı. Umarım sadece laftadır
Tehdid edenden asla korkmayın, icraat gösteremez reklam yapıyor. Aklınızı kullanın nudeymis ciplaklikmis fotoğrafımış yapmayın. Böyle namussuzlarin eline düşmeyin sonra. Korkma, korktuğunu belli etme. Yapsa yapardı, bir süre asla takip isteği kabul etme, hesabını gizle. Hayatına devam et. Öyle bişey yapamaz. Direk yazarsa şikayetimi atıyorum de engelle, sen hatalıysan o da yaymakla tehdid edecek kadar namussuz. Korkarsan üstüne gelir amaç korkman
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende çekindiğimi belli etmemeye çalıştım zaten, herhangi birindende bu konuşmaların atıldığına dair mesaj almadım ama sadece korkutmak için mi yoksa an mı kolluyor bilemiyorum. O kadar pişmanım ki... İyi bir psikolojide olmuş olsam asla yapmam dediğim şeyler
şu an yaptığı hatanın farkında değil ifşa sitelerinde takılıp dur bende bir ifşa yapayım düşüncesinde bir aptal görüyorum. Bu arada kendine haksızlık yapma. İstersen nude bile atabilirsin bu senin yaşamın o an sexting yapmış nude bile atmış olsan bunu paylaşamaz yasalar karşısında kan alırlar ondan haberi olmaz
Bence bu olayı onunla konuşmayı dene başına gelebileceklerden bahset yine devam ederse polise git. Ama olayı yargıya taşımadan önce onu ikna et baktın olmuyor o rezil olsun şu an bile tehdit ve şantaj suçu var
Tehdit sslerini sakla ve bekle öyleyse bırak umursama hayatını yaşa kendini üzme o hamlesini yaparsa çok çok 2 3 arkadaşını kaybersin sen hamleni yapınca o kısmen hayatını kaybeder. Sonuçta sen güvenip normal resim atmışsın. Millet neler neler atıyor. adam olanın saklaması yanlış. Zaten bunun gibiler yüzünden olan düzgün adamlara oluyor. Sana iyi gelecek şeyleri yap kafanı takma yani bişey çıkmaz gibime geliyor
Yani dediğim gibi alenen çıplak fotolar değilse bile kısmen çıplaklık olan yani göbeğim bacaklarım ve göğüslerimin bir kısmı belli olan fotolar... Yüzüm gözükmesede dediğim gibi çok huzursuz oldum.. İnstagram hesabımı geçici kapattım şimdi umarım bir sorunla karşılaşmamn
Ona sunu soyle isteyerek atilmasi bir sey degistirmiyo kisinin rizasi disinda ozel hayati yaymak, santaj, tehdit, kisinin huzurunu bozma gibi kanunlardan oyle bi ceza alir ki o zaman gorur g. t neymis
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok huzursuzum.. Henüz bir icraat olmadı fakat yinede şikayet etmeli miyim bilmiyorum... Süreç falan çok korkutuyor beni
evet polise gitmelisin, açık açık tehdittir. cezai yaptırımı vardır, çırıl çıplakta foto atsan rızan olması gerekir 3. kişilere dağıtılması için bunun isteyerek atmakla falan alakası yok
Polise şikayet et. Özel olarak ne konuşmuş olursanız olun seni tehdit etmesi suç teşkil eder bence. Et sen yine de.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Korkutmak için bile olsa şikayet et diyorsunuz öyle mi? Bana şantaj yapmadı fakat arkadaşlarıma yaymakla tehdit etti ne yapacağımı bilmiyorum. Bir süre hesabımımı dondursam napsam
İnternet & Teknoloji konusunda 344 cevap paylaştı.
Yaşın 22 çoluk çocuğa böyle fotoğraflar atıyorsunuz sonra ağlıyorsunuz bu kadar da mal olunmaz hesabım çalındı de diğer sosyal medya hesaplarında paylaş
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaptım gerçekten anlık bir cahillik... Çıplak fotolar değiller ama yinede düzgün fotoğraf değiller
polis sizi bununla tehdit etti diye o kişinin peşine düşmez. ancak size bir zarar verirse şikayette bulunmanızı tavsiye ederim. birisi size bana böyle bir fotoğraf geldi şeklinde mesaj atarsa karakola gidin direk. ya da tanıdığınız avukat varsa ona gidin
Yani şikayette bulunabilmem için alenen söylediğini yapmasını mı beklemem gerekecek? :( belki yapmaz fakat işte huzursuzluğum geçmiyor. İlk defa yaşadım böyle birşeyi çok şaşkınım
Birine atmış oldan bile paylaşmaya hakkı yok. Bu sosyal zorbalıktır. Gidip şikayet et. Reşit olduğundan halledilir. Bu da ona derd olur. Bir daha insanları tehdit etmez:)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evime mahkeme falan kağıdı gelir diye çok çekiniyorum
alenen çıplak fotolar değilse bile kısmen çıplaklık olan yani göbeğim bacaklarım ve göğüslerimin bir kısmı belli olan fotolar... Yüzüm gözükmesede dediğim gibi çok huzursuz oldum..
keşke atmasaydın ya güven olmaz bu erkeklere. ama inan bana ifşalayacak olsa çoktan ifşalardı. sadece seni huzursuz etmek istemiş net. çünkü aynısı bi arkadaşımın başına geldi cesaret edemiyolar merak etme
İnşallah öyledir... Sessizliğini bende cesaret edememesine yormak istiyorum, mahkemeler falan zor ailem duyarsa çok kötü olur. Ama tabi ki mecbur kalırsam hakkımı da arama yoluna giderim. Bende çok pişmanım inan ki, bu yaşıma kadar hiç yapmadığım ve yakıştırmadığım şeyler. Fakat dediğim gibi psikolojik olarak iyi hissetmiyordum ve anlık galeyana geldim. Bana güç oldunuz teşekkür ederim 🙏 arkadaşınız da mı benimle aynı problemi yaşadı :(
evet flörtüne işte yarı çıplak foto atmış bunlar ayrıldıktan sonra kızı tehdit etti paylaşırım diye ama hiçbi şey yapmadı boş laf yani. boşu boşuna üzüldü kızcağız.
Evet kendi hesabından konuşuyorduk işte, sonra ben huzursuz, rahatsız olunca engelledim hemen.. Muhabbet devam etmesin diye sonra bana bu fake hesaptan yazdı
Bende ilk atmıyım falan demiştim, o da merak etme iki fotoya azmam falan diye yazmıştı... Mesajda öyle bir çıkmış ki alenen seks konuşuyor gibiyiz... götümün resmini atmışım gibi falan sohbet yeri. Halbuki ki o işte göbeğimi çekerken alt kısımdan belli olan göğüslerim için öyle bir yorum yaptıktan sonra bende "göt var ama" diyerek kendi fiziğimdr rahatsızlık duyduğum şeyi dile getirmiştim... Bilerek öyle bir yeri ss almış hayvan herif... Allaha şükür ki fotoğraflarımı ss almamış
fotoğrafları almamış mı ss entamam boşuna huzursuz olma o zaman. sosyal medya bunun gibi korkaklarla dolu. öyle ifşalicam deyip ifşalamak herkesin cesaret edebileceği bir şey değil. çok güçlü motivasyonu olmalı bunun için. bence boşuna kafana takmışsın hesabı da dondurmuşsun takipçilerini nerden görücek. istedçse bile ifşalayamaz artık. bi süre hesabını donuk bırak, 1-2 hafta sonra aç ama kullanıcı adını değiştir bulamayacağı bi şey yap, takip etmediklerinden mesaj almaya kapat öyle bi seçenek de var. hiçbi şey yapmaz şimdiye kadar yapmayan atıyo kesin
İçimi rahatlattınız umarım öyledir... Kendiside milli sporcu sanırım böyle bir dava sürecini hem uğraştığı alanda hem de yaşı gereği yemez diye düşüyorum ama belli olmaz tabi.. Bu konuşma kısmının ss'ini dağıtıcam demek istedi sanırım ve çk kötü bir imajı var şu yazıların... Takip ettiğim herkeste arkadaşım yani elaleme rezil olucam diye çok çekindim.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Böyle bir tehdit aldım.. Lütfen bir akıl verin, yargılamayın. Anlık bu cahilliği yapan çok sevdiğiniz başka biriside olabilirdi?
En İyi Cevap