Önceden Telegram kullanıyordum, dün boş vakitte bir göz atayım dedim. Ulan indirmeyen, kurmayan kalmamış 2 gün içerisinde safhdgshsa Ben WhatsApp kullanmaya devam edeceğim.
Siz kullanmaya devam edecek misiniz yoksa yeni bir uygulamaya mı geçiş yapacaksınız? Eğer geçiş yapacaksanız hangi uygulama?
WhatsApp sözleşmesi sonrası tüm yakın arkadaşlarım Telegram indirmiş. Siz hangi uygulamayı kullanacaksınız?
çoğu kişi gereksiz abartıldığını düşündüğünü belirtmiş... Kısmen haklılar evet ama önceden de veriler toplanıyordu , fotoğraf galerisine , kameraya , mikrifina erişim hakları vardı doğru.. Yalnız toplanan verileri düzgün bir ekilde kullanamıyroları ve kullansalarda izinsiz kullanımdan ötürü kullanıcı o kişi (lere) ye dava açma hakkına sahipti. Şimdi durum tam tersi. Firma dataların gizli kullanılması durumunda tekrar davalarla yüzleşmeme adına bu şekilde sözleşme maddeleri hazırlayarak kullanıcıyı kendi bilgilerinin tamamını kendi rızasyıla vermesisin istiyor ve bilgilerini almanıza , kullanmamıza izin vermesseniz uygulamamızı kullanamazsınız diyerekte bir nevi orada tehdit ediyor. Ha diğer uygulamalar yapmıyor mu ya da diğer OS (ios - android (google) ) bu verileri toplamıyor mu topluyor ama izinsiz kullanım durumunda tespit edilirse dava yolu açılıyor. Zuckerberg veri hırsızlığının ve de çaldığı verileri istediği gibi kullanıp, istediği kişilere satma işinin yasal yolunu insanlara sunuyor. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. İsteyen Telegram - Signal ya da diğer app leri kullanır istemeyen kullanmaz. Bu sizin güvenliğe ne kadar takıntılı olduğunuza beğlı bir durum. 1 seneden fazladır WP kullanmıyroum zaten. Discord ve de Signal benim işimi fazlasıyla görüyor.
Yahu ben insanlardaki bu saçma paniği anlamıyorum. Sen hayatında hiç Instagram kullandın mı? Evet Sen hayatında hiç Facebook kullandın mı? Evet Sen hayatında hiç Twitter kullandın mı? Evet ... bu böyle gider ve inanın bu sorulara %70 imiz evet cevabı verir. Peki kaçınız kayıt olurken bunların sözleşmelerini okudu? Hiçbiriniz. Zaten tüm bilgileriniz internete girdiğiniz anda her yerde gezmeye başladı arkadaşlar. Tik Tok dan, Instagram dan, Facebook dan bir sürü videolar, resimler yazılar paylaşıyorsunuz bunlar nerelerde kimlerin elinde depolanıyor sanıyorsunuz? Bunlar zaten hep olan şeyler. Whats-app Facebook'a geçtiği için dedi ki ben artık buradaki bilgileri de kendi altyapım altında tutmak istiyorum bundan sonra hepsi bu.
Zaten hepiniz çoktan buna izin verdiniz. Kimler izin vermedi? Hiç sosyal medya kullanmayanlar hiç internete girmeyenler.
Bazı ileri zekalar durumu henüz kavrayabilmiş değil. Verileri zaten topluyordu şimdi yasal hale geldi ne farkı var gibi sorular soruyorlar. Tamam topluyordu ama yasal değildi ve kullanmaya izni hakkı yoktu. Şimdi ise var. Birbirinize gönderdiğiniz atıyorum özel bir fotoğrafı istedikleri gibi kullanabilir hatta yayınlayabilirler. Dini sohbet yaparsınız sizin bilgilerinizi pentagonla paylaşıp işidli diye listeye alabilirler. Çıplak fotoğraf paylaşırsınız bunu bile paylaşabilirler vs... Örnekler saçma olabilir ama tüm bu haklara sahip olacaklar ve bunun iznini siz vereceksiniz.
Whatsap kullanmaya devam edeceğim. Zaten verilerimiz saklanıp yedekleniyordu bu sözleşme ve yeni gelen güncelleme ile sadece yasallaştırdılar değişen bir şey yok yaani. şu an telegram ve wp arasında kalan kişiler içinde şunu söyliyim ; telegram rusların ve verileriniz yedekleniyor ve yedeklenmeye devam edecek 2 seçeneğiniz var verileriniz raylar tarafından mı yedeklensin yoksa facebook tarafından mı? Bana kalırsa zaten wp verileri yedekliyordu bırakın öyle devam edin. Ve şu da var zaten tüm uygulamalar verileriniz saklar ve yedekler eğer böyle bir korkunuz var ise telefon kullanmayın..
Sonuçda ne yazdın ise tüm bilgiler 2yada 3 nokta da birleşiyor
O 2yada3 nokta bile tek noktada bir araya geliyor.
Ben 5 yıldır wp plus kullanıyorum. Benımle sohbet de silinen mesajlar karsı tarafa silinir gözüküyor ama gercek de bende silinmiyor. Siz bu yasal sözleşmeden önce yaptıklarını sadece varsayım olarak kabul ettiğiniz için bugune kadar wp mı kullandınız yanı😂😂
En basiti wp sohbetinde en fazla yazdığın kelime ya da reklam verenın kelimesi sana Google da reklam olarak çıkıyordu 😂😂 Facebook wp ı satın aldığından beri bunu fark etmeyen bilmiyorum boşuna güvenlik demesin 😂😂
Diğer uygulamalarda güvenli değil. Kendimizi kandırmayalım.
İnsanlar bu durumu gereksiz abarttı. Whatsaap yukkeyince galerine erişme izni istiyor yani bütün mahremini görüyorlar. Kamera izini veriyorsun kameraya erişebilliyorlar, mikrafona erişme izni veriyorsun zaten. Mesajları görünce mi sıkıntı var. Ben yerli ve milli diye Bip kullanıyorum. Yerli üretici dururken niye saçma sapan Rus asıllı firimalara yoneliyim. Bip de olan özelliklerin nokta kadarı anca Telegram da var.
ben de telegram kullanacağım büyük ihtimalle. bence whatsapp olayı bir oyun. devlet sadece oradaki paylaşımlara ve mesajlara ulaşamıyor. ama onaylarsak telefon takibi v. b her şeyi yapabilecekler
Telegram ruslarınmış güvenmem. Ayrıca şifrelemesi işe yaramıyormuş. Elon bey in tavsiyesiyle araştırdım ve Signal indirdim. Kar amacı gütmeyen açık kaynak kodlu ve en güvenilir programmış. Arkadaşlarımı ikna etmekte zorlanabilirim. Ancak gelecek görüyorum bu uygulamada. Bilgi güvenliği önemli
Son dakikaya kadar bir karar vermeyi düşünmüyorum kendi başıma da alamam zaten bu kararı öğrenci wp grubum veli wp grubum okul wp grubum var eğer çoğunluk wp kullanmaya devam edecekse telegramdan yana değilse ben de mecbur devam edeceğim, umarım geri adım atarlar
Başka uygulama kullanamam gibime geliyor. Alışmışım WhatsApp'a. Bu yüzden WhatsApp kullanmaya devam edeceğim. Ki bana öyle bir sözleşme de gelmedi zaten.
Benide bir baktım herkes telegrama geçmiş wp zaten bana bir sözleşme de göndermedi aabahtan beri telegrama katıldı mesajlarıyla uğraşıyorum bir baktım herkes göç ediyor
sözleşme imzalamak ya da imzalamamak bunlar saçmalık bence. Arka planda kim bilir neler dönüyor, bundan haberiniz bile olmaz tüm herşeyin o sözleşmeyi imzalıyıp imzalamak ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız gerçekten a... sınız
Çok daha güvenli olduğu için Signal i tercih ettim. Kullanımı çok hoş. Yüklemeyen arkadaşlarda SMS atar artık. WhatsApp tek iletişim kaynadığı değil sonuçta
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > WhatsApp sözleşmesi sonrası tüm yakın arkadaşlarım Telegram indirmiş. Siz hangi uygulamayı kullanacaksınız?