Arkadaşlar sitede birkaç gündür yoktum. Arkadaşlarım Whatsapp'ı sileceğiz bu kadarı da yeter diyorlar. Ama ben bu site halkının görüşlerini de merak ediyorum. Hala Whatsapp'ı kullanacak mısınız?
Son olaylardan sonra hala Whatsapp kullanmaya devam edecek misiniz?
İnternet & Teknoloji konusunda 820 cevap paylaştı.
Evet, kullanmaya devam edeceğim. Datalarımız yıllardır zaten yasak olduğu halde satılmaktaydı. Ki bu sadece whatsapp için değil tüm sosyal platformlar için geçerli bir durum. Whatsapp'ın tek yaptığı bu illegal olayın bir izin sayesinde legal hale gelmesini sağlamak oldu. Whatsapp'ı silerek kendi bilgilerinizi korumaya aldığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Androidtelefon /Pc vs. Kullanan tüm insanlar zaten isteyerek/yanlışlıkla da olsa bu bilgilere erişim için verilen forumları okumadan kabus ediyor zaten.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Elon musk kuyuya attı bir taş herkes peşinden gidiyor. Zamanında Facebook içinde kullanmayacağım diyenler böyle bir iddia yüzünden artmıştı. Vitalik buluterin kripto paralar ile ilgili videoları kaldırıyor dşye Youtube yüzünden de bırakacağım diyenler oldu zarar edince geri adım atmak zorunda kaldı Vitalik olsun elon musk olsun ne derlerse kitlesel teknolojik baskılar işe yarıyor takip ediyor birbirini sanki İstenirse devlet hiç bir şeye müdahale edemeyecek gibi Wpde yeni sözleşme geliyor geldi diye geri adım atacak değil yine kullanacak millet gizlilik konusunda signal olsun telegram olsun istenirse devletler hepsini görür Merkeziyetsiz değiller ancak kripto paralar bazıları hariç göremez devletler bu yüzden pamuk ipliğine döndü ülkelerin ekonomileri
Amma abarttıldı bu whatsap güvenliğini isteseler zaten izinsiz yine paylaşırlar.. Önceden yapmadıklarını ne belli hangi uygulamalar güvenli akıllı telefonlarda her uygulamanın bi tehlikesi var bu saydıklarınız çokmu güvenli sanki hepsi faso fiso siz istesenizde istemesenizde bilgilerinizi birileri ele geçirir yine youtube bile girdiğinizde toplarlar bilginizi isteseler... Benim için boş işler kim neyaparsa yapsın çokta umurumda paylaşsın ben yapamam derseniz akıllı telefon kullanmayın o zaman..
Arkadaşlar, whatsapp mevzusunda değişen bir şey yok. Farklı olan tek şey şu; önceden verilerimizi bilmeden paylaşıyorduk, şu an ise bilerek paylaşıyoruz. Ayrıca, bu verileri bize komplo kurmak için kullanmayacaklar, önümüze çıkartılan reklamlarda ve benzeri durumlarda kullanıyorlar. Büyük resme bakıldığında bu reklamlar seçim sonuçlarını bile değiştirebilir tabii. Örneğin; siz A partisinden yanaysanız ve sosyal medyada bu partiyi yakından takip ediyorsanız, sizin verilerinizi kullanarak hakkınızda bilgi edinip önünüze B partisinin reklamlarını ve onu sevmenizi sağlayacak ürünleri sunabilirler.
Uzun lafın kısası, değişen hiçbir şey yok, yalnızca artık bilinç sahibisiniz. Ben kullanmaktan yanayım.
@Mindgames Whatsapp'ın o sözleşmeyi önümüze koymasının tek sebebi insanların bilinçli olmasının istenmesi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yaşandı mı? Ben yaşamadım, o yüzden tekrar söylüyorum: Değişen bir şey olmadığı için risk de yok. Benim düşüncem bu.
Hehe değişen birşey yok özeline kadar girip bütün bilgilerine paylaşımlarına el atılacak üstelik bunu çifte standart olarak yapacaklar avrupalılara böyle birşey yapamayacaklar
Kullanmayı düşünmüyorum doğrusu bu kadar gündem olmuşken , içindeki verileri aktarıp silicem telegrama devam. Ayrica bilgilerimix daha önce de paylaşılıyordu şimdi sadece resmiyete döküldü ve bı yetkimiz olmuycak ne yaparlarsa yapsınlar. Herkes silse geri adımı da paşa paşa atarlar.
Bu gerilimin en büyük sebebi 2023 de son bulan Lozan anlaşmasından hırsını alamayan ABD Türkiye'yi sallamak istedi başardı da 2023 adım adım yaklaştıkça daha çok debelenecekler hatta debelenmekle kalmayıp belki uzlaşmaya varmak istiycekler yeniden. Dolayısıyla 2023 den itibaren kendi kaynaklarımızı , madenlerimizi yer üstüne çıkarıp kullanıp ihraç ederek hızla gelişen ülkeler arasında yerimizi alicaz. Ve her geçen gün bu anlaşmanın bitmesini sindiremeye bir takım devletler bize karşı savaş açıcak.
Kullanmam çünkü kimsenin bilmesini istemediğim şeyleri sürekli buradan birilerine yazıyorum, hergün sır niteliginde bilgiler veriyorum birilerine çok gizli ibareli mesajlar atıyorum. Sacmalamayin önceden de birileri senin boktan mesajlarına istese ulasabilirdi. Bu uygulamayı sen yazmadin, bunu yapan insan açıklarınida bilir her bokunu bilir. Fazla şey yapmayın yani oncedende aynıydı şimdide aynı birşey değişmeyecek, FB, tw, ins hepsi aynı saçma sapan konuşun iste sıkıntı yok.
İnternet & Teknoloji konusunda 536 cevap paylaştı.
Ayyy memleket meselesi yaptilar uygulamalar zate herseye erisiyor whatsap bunu yasal olarak gerceklestirdi niye bu kadar abartildiki zaten verileri depoluyordu bunu bilmeyen mi var? Devlet meselelerini konusmuyorum yazmiyorum ne ogrecenek benimle ilgili
Millet şey sanıyor; wp'de paylaşılan fotoğraflar, yazışmalar kendi şahsi facebook hesabında görünecek.. Akrabaları, arkadaşları şahit olacaklar diye düşünüyorlar. Halbuki facebook şirketi görecek sadece bunu.. Milletin derdi bu 😂
Ara ara whatsap verileri paylaşılıyor (facebook içinde aynı şeyi yapıyorlardı) diye haberler çıkıyordu o zamanlar kimsenin sesi çıkmıyordu şimdi yasallaşınca herkes ayaklandı neden o zamanlar sustular şimdi isyanlardalar?
Bizim her şekilde verilerimizi ç'alıyorlar yapacak bir şey yok🙄
Facebook kullanmayanlar için sorun yok herhalde ama Facebook bir de şirket olarak var o ayrı bir tartışma konusu yani. Zaten izleniyorduk şimdi tam oldu. Ben yowhatsapp ya da whatsapp plus kullanıyorum içim rahat. yine de Signal yükledim ama onda da kimse görünmüyor listede😂
İnternet & Teknoloji konusunda 447 cevap paylaştı.
whaatshap a savaş actım hodri meydan benim whaatshap ı engellesinler bakalım yapabiliyorlar mı sözlesmeyi reddettim ve whaatshap ı engellemelerine rağmen kullanıyor olacağım 9 subatta zaten farkeden bişi yok istesende istemesende takiptesin whaatshap ın yapmak istediği şey bunu resmileştirmek ben bunları yapıyorum diye delil sunacak
Kullanmamaya dair tek sebebim turkiyeyi bu guncellemede pilot ulkelerden biri olarak secmeleri. 2 milyar kullanicinin tamamina uygulasalardi gozum kapali onay veririm. Ama bazi ulkelere yapilan bu uygulamanin uzun vadede masum olmayacagini dusunuyorum
Gizli saklı işlerim olmadığı için kullanmaya devam edeceğim. İş için kullanıyorum zaten, veya herhangi bir durum olduğunda vardiya saatin şu, şu zaman gel vs gibi şeyler yazılıyor. Vardiya saatim başkasını ilgilendirmez zaten..
Ya instagramda sonuçta facebookun ve sosyal medya kullanan herkesin zaten bilgilerine ulaşılıyordu şu an sadece izin alıp bunu bizim bilgimiz dahilinde kullanmayı istiyor ben kullanmaya devam edeceğim ama eskisi gibi aktif kullanır mıyım bilmiyorum diper yerli uygulamaları daha çok kullanacağımı düşünüyorum ama sonuçta herkesin düşüncesi farklı
Aynen devam, devlet sırrı paylaşmıyoruz sonuçta benim sohbetimi yazışmalarımı zaten program kaydediyo, herkes bi tribe girmiş sanki devlet başkanısınız napacaklarsa sizin mesajlarınızı
Aşıyla bize çip takılacağını düşünmekle bunu düşünmek aynı şey amerikanın işi gücü yok, fabrikada asgari ücretle çalışanın esnafın işçinin mesajlarını okuyup tehdit edecek bizi, lan bizi zaten istese bulur türk insanı evden işe işten eve
Kendimi küçük görmüyorum sadece küçük düşünmüyorum, ben bi esnafım sabah işyerime gider akşam bi programım yoksa çıkar evime giderim amerika napacak benim bütün yazışmalarımı okuyup beni tehditmi edecek başı göğemi erecek
Haklı yani biz sıradan insanlarınız bu konuyu devlet büyükleri düşünsün bizim çalsalar çalsalar ifşalarımızı dedikodularımızı hatta çalacakları en değerli şeyimiz 1000tlik limiti olan kredi kartımızın şifresi zaten taksitli alışverişler yüzünden kalan limit hep sabit oluyor 200 tl 300 tl
Araştırdım Telegram da güvensiz, sohbet grupları için kullanılabilir bazı işler için. Ama mesele gizlilikse benim için önemli, bu açıdan araştırdım en güvenlisi Signal, ona geçtim. Whatsapp şimdilik duruyor ama kararlarını değiştirmezlerse Şubat 'ta kaldırıcam on. Bip'e asla geçmem yerli milli ise siyasi eleştiri yapanların bilgisini birileriyle paylaşmayacaklarının garantisi yok gazetecilerin tutuklandığı ülkede. Bazı tuhaflar demiş ki "kimseden gizleyecek bir şeyim yok", özel hayatına saygı beklemeyenler için normal bir tavır.
Şimdilik kullanıyorum, bizim öyle keyfi kullanmıyorum gibi bir durumumuz yok! ... Çalıştığımız kurumun watsap grubu var, kurum idarecileri lağv edecekler ki ben de kaldırayım watsapı...
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Kullanmaya devam edeceğim. Sık kullanıyorum; ama en önemlisi de iş yerinin kurduğu grup var. Whatsapp giderse hangisini kullanacağımız konusu belirsiz. Bip düşünüyorum.
Kesinlikle edicem. Zaten çalıyorlardı, çalarak zengin oldular ve çalarak milyon dolarlık cezalar ödediler. Şimdi de çalıyorlar, sadece ceza ödemeyecekler.
Evet kullanacağım. Hukuksuz bir şey yapacaklarini sanmıyorum. Her şeyden önce devlet mudehale eder. Zaten ürün pr lari için bilgilerimizi kullanıyorlar yıllardir. Yine aynı devam eder.
Silmeyi düşünüyorum... AB ülkelerine böyle bir güncelleme zorunluluğu yok... AB ülkeleri ve diğerleri diye ayrım yapmaları rahatsız edici, çirkin ve şüpheli bir durum...
WhatsApp bu çifte standarda devam ederse bizim için bitmiştir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cevremde herkes yıllardır Telegram kullanıyo Whatsapp gibi güvensiz değil özeline müdahale etmez üstelik daha bol özellik daha az veri enerji tüketme imkanı sunuyo
İnternet & Teknoloji konusunda 358 cevap paylaştı.
Bakmadim daha konuya.. Alternatif program çok. Hatta daha iyileri var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
aman ya ulaşmak isteyen her türlü bilginize ulaşır zaten saf mısınız ya sanki devlet sırrı saklıyosunuz çok meraklılar sanki sizin özelinize. güvenlik için önlem alıyolar sadece.
Ya bakın biz whatsap kullanmazsak kullanan kullanıcı sayısı azalır ve kaybeden whatsapp olur. O yüzden gidin başka uygulama kullanın belki whatsapp o sözleşmeyi kaldırır