komşumuzla kablo çekerek interneti paylaşıyoruz modem onlarda kablosuz internette çekiyor ama şifresini bir türlü vermiyorlar daha önce bir sürü sordum ama bize siz kablolunun parasını veriyorsunuz o yeter dediler ve vermediler eğer ikisinin aynı olduğundan emin olabilsem kavga bile çıkartırım ama emin olamadığım için elim kolum bağlı sizce bizim kullandığımız kabloluya kablosuz aynı mıdır sizce verdiğimiz parada onunda parası var mıdır? Sorduğumuz zaman bize biz onu ayrı aldık ikisi ayrı diyorlar arkadaşlarıma sorduğumda ikisi ayrı olamaz sizi kekliyolar diyolar yardımcı olun lütfen? Evden eve internet nasıl çekilir wifi ile yani adama ne söylesem verir şifreyi?evden eve internet çekme
Güncellemeler
+1 yıl
aradım söyledim ikisi ayrı ben ona ayrı para ödüyorum dedi kapattı adam
Komşumuzla kablo çekerek interneti paylaşıyoruz ama bana wifi şifresini vermiyor, ne yapmalıyım?
İnterneti paylaşacağınız kişi çok güvendiğiniz biri değilse bunu yapmamanızı evden eve internet çekmeyi çok mantıklı bulmuyorum çünkü yasal olarak bir kişinin üstüne oluyor, sizin üstünüze değilse internetin şifresini değiştirdiğinde yasal bir hakkınız olmuyor. Bu yüzden sadece gerçekten güvendiğiniz kişiler ile evden eve internet bağlantısı yapmanızı tavsiye ederim. Evden eve interneti, wifi dağıtıcı veya ethernet kablosu ile yapabilirsin.
Evden eve internet
Keşke sen de güvendiğin bir kişi ile ortak internet bağlantısı yapsaydın ama olan olmuş artık. Senin komşun belli ki interneti kullanmanı istemiyor çünkü bir modemde sadece kablolu bağlantı diye bir seçenek olmaz. Benim tavsiyem bundan sonra paranın yarısını vermemen yönünde, kendine uygun fiyatlı bir internet servisi bulup onu bağlatmanı öneririm. Biraz daha fazla ödersin ama internet en azından sana ait olur.
İkisi aynıdır mesela benim masaüstü pc var. Masaüstü olunca yenilerde var mı bilmem ama masaüstü olunca kablosuz internet çekemezsin. İnterneti kablolu ödüyorduk. Sonra tablet be telefon alınınca interneti kablosuza geçirttik. Modemle masaüstü arasında 15 metre var ordan interneti kabloyla çekiyoruz. Android tablet ve telefonla wifi çekiyoruz. Yani sadece kablosuz parası ödüyoruz ve sizin komşuyla paylaştığınızda aynı ayrıca ne kadar ayıp internet paylaştığın para ödediğin adam sana Şifre vermiyor. O sizin hakkınız.
internet kablolu ve kablosuz dıye ayrılmaz modem o sekilde ayrılır netın parasını esit paylaşıyorsanız wi fi şifresini vermek zorunda ama sunu dıyebilir modem alırken siz modem ıcın bır ucret odemeyı reddetti isenız vermemekte ozgur ama bunun yerıne size gelen ınternetı cogaltabilirsiniz..
aynı evde ayrı ayrı hem kablolu hem kablosuz modem kullanmayacaklarına göre kablosuz modem var ortada. sizde buna para ödüyorsunuz yani şifreyi vermesi gerek.
Kablolu kablosuz aynı internettir, kablosuz şifresini başkasına verirsin o da kullanır diye vermiyorlardır. Normalde hakkın var tabi. 24 ay abone olsan zaten 6 ay ücretsiz veriliyor. 2 yılda 1,5 kat falan fazla ödemiş olursun, 2 kat bile değil. Al kendin kullan işte adil kullanım kotasıda fazla olmuş olur hızlı kullanırsın. Hiç gerek yok ortak nete.
Bende aşağıdaki komşulardan çekiyordum. Hem kabloyla, Hemde Wifi sifresini veriyorlardı. Vermeleri gerekiyor, değişen birşey yok. İki tane ayrı net olamaz. Modem kablosuz modemdir, hem kablolu hemde kablosuz şekilde kullanılabilir.
size gelen kablo Ethernet olan internet kablosunu wifi özelliği olan modeme bağlayın direk ayarlardan dsl kapatın evinizde kablosuz modem internet olacak nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız yardımcı oabilirim
bilmiyorum nasıl yapıcagımı bide yanlıs biseyler yapıpta interneti tamamende kesebilirim o yüzden hic gerek yok sonucta hakkımız varsa vermek zorundalar
benim arkadaşımda var benim oturduğum dairenin 2 kat altında o film izlerken arada duraksıyo ama ben 720 hd izliyorum ondan daha hızlı kablosuz kullanıyorum gayet iyi çekiyo senin internetinin daha hızlı olduğunu düşünüyorum bana göre..:
Sebebi şu olabilir size şifreyi söylemesi halinde sizin şifreyi yayacağınızdan korkuyor ondan ötürü böyle yapmış olabilir. yoksa ikisi ayrı olması imkansız geldi bana
bende öyle düsünüyorum ama emin olmadan adım atmak istemiyorum bir emin olsam kavga bile cıkartırım sonucta parayı veriyoruz vermek zorundalar ama ya biz sadece bir tanesinin parasını veriyosak
biz interneti binada 3 kişi paylaşıyoruz ama 2imizede vermiyolar diger kullananlar zaten interneti pek kullanmıyolar umurlarında degil benimde babamın umurunda degil ama benim cok sinirlendigim bir konu toplam ne kadar geliyo bilmiyorum ama biz 20 veriyoruz
Aklınca uyanıklık yapıyorlar. Senin wifi'a bağlanman, onun sinyalini paylaşacağından rahatsız edecektir onu. 20 TL diyorsun, e zaten fatura limitsiz olsa 40-50 bişeydir. Git kavga et. Faturayı göster de bide. Yarısı için ne kadar gerekiyorsa (eğer gerekirse) vur suratına.. ;)
En İyi Cevaplar