Telefonumda istemeden bir linke tıkladım sayfa açılır gibi oldu beyaz ekran olarak kaldı. Daha sonra telefonuma mesaj geldi işte 3 bin tl devlet desteği ben yaptım oldu falan. Benim numaramı nasıl buldu bunlar? Linke tıklayınca numaram onlara nasıl gidiyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Bilen birisi?
Değerli @blackabou7 maalesef son dönemlerde bizi büyük sorunlarla karşı karşıya bırakan SMS dolandırıcılığından çok kişi mağdur oluyor. Bu olaya smishing adı verilmektedir. Bir tür kimlik avı olan smishing, birisinin sizi bir metin veya SMS mesajı yoluyla özel bilgilerinizi vermeniz için kandırmaya çalışmasıdır. Smishing, çevrimiçi güvenlik dünyasında ortaya çıkan ve büyüyen bir tehdit haline gelmektedir.
Smishing özellikle korkutucudur çünkü bazen insanlar bir e-postaya göre bir SMS'e daha fazla güvenme eğilimindedir. Çoğu kişi, e-postalardaki bağlantılara tıklamayla ilgili güvenlik risklerinin farkındadır ancak SMS söz konusu olduğunda bu daha az doğrudur.
Smishing, kişisel bilgilerinizi paylaşmanızı sağlamak için sosyal mühendislik unsurlarını kullanmaktadır.
Bu taktik, bilgilerinizi elde etmek için güveninizi güçlendirir. Bir siber hırsızın aradığı bilgiler, çevrimiçi bir şifreden sosyal güvenlik numaranıza, kredi kartı bilgilerinize kadar her şey olabilir. Smisher bunu öğrendikten sonra, genellikle sizin adınıza yeni kredi başvurusunda bulunmaya başlayabilir, hesaplarınızı da boşaltabilir. İşte burada gerçekten problemlerle karşılaşmaya başlayacaksınız.
Kimden geldiğini bilmediğiniz sürece telefonunuza gelen bağlantılara asla tıklamayın.
Bir arkadaşınızdan bir bağlantı içeren bir metin mesajı alsanız bile, bağlantıyı tıklamadan önce göndermek istediğini doğrulamayı düşünün. Tam hizmet sunan bir internet güvenlik paketi yalnızca dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için değildir. Cep telefonunuz için de kullanılmaktadır. Lisanslı antivirüs yazılımlarını kullanmanız son derece önemlidir. Metin mesajlarından asla uygulama yüklemeyin. Cihazınıza yüklediğiniz tüm uygulamalar doğrudan resmi uygulama mağazasından gelmelidir. Bu programların, uygulama dükkanlarında izin verilmeden önce geçmesi gereken güçlü test prosedürleri vardır. O yüzden mutlaka uygulama dükkanlarından indirim sağlayın. Biraz sağduyu ve tedbirle, kimlik hırsızlığının kurbanı olmayacağınızdan emin olabilirsiniz.