Sosyal medyada iki kez takip isteği yollamak suç teşkil eder mi?

Nasıl bir ülke de yaşıyoruz anlamıyorum kardeşim senin yaptığın yasal olarak suç teşkil etmiyor engelle butonu diye bir şey var her eklediğinde engeller geçer ya da sen de anlarsın herhalde istemiyorsa eklemezsin ama suç teşkil edecek unsurlar nelerdir sözle hakaret rencide edici cümleler kullanmak vesayre ama dünyanın öyle bir değişik ülkesinde yaşıyoruz ki ben yıllarca vkontake diye rus sosyal medyası kullanıyorum, orda bile böyle birşeyin mahkeme konusu olması saçmalık osursan bile mahkemeye verilen bir ülke de neyin derdi acaba bu versinler sıkıntı yok hiç birşey olmaz mahkeme den birşey çıkmaz insanlarımız da sıkıntı var yoksa adalet sistemimiz de bir sıkıntı yok
ikinci tavsiyem yukarda hocamız haklı konuşmuş adab çerçevesinde suç teşkil etmese de ikinci kez gönderilmez bence uğraşma ama şöyle de olabilir türkiye de hukuk sistemini çok iyi bilemem bana kalırsa suç olmaz ama durumu üst mahkemeye taşırlarsa bu sorun yaratabilir bence yapma derim
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Suçmu... Bence değil. ikici olarak anası bu kadar tedirgin oluyorsa kızına sosyal hesap kullandirtmasin
Tacizciye yanlısını söyleyip topluma faydalı bireyler olmalarını saglamak yerine bir insanın özgürlügünü elinden almak mı öneriniz? Herkesin sosyal medya kullandıgı gibi o kızın da kullanmaya hakkı var, ama engellenecek kadar rahatsız olunan kişinin baska bir hesap acıp takip etmeye hakkı yok. Kadınsınız birde ya inanamıyorum size.
ne desek boş abi ekle tuşunu kaldırın o zaman saçma sapan işler
Bu bir suç değil aşırı saçma merak etmene gerek yok. sadece uzak dursan yeterli çünkü bazı insanlar bunu koz olarak kullanmak için saçma safan yalanlarla seni zor yola soka bilirler.. :)
Sadece takip isteği atmışsın, bir suç teşkil etmez.
Kanki ben yapıştırırım günde 50 kez gönderdiğim bi hocam bile var dkdkkdkddk
Niye 2 kez attın sevdiğin için mi
Eder belli ki rahatsız oluyor ve istemiyor
O hakaretten 5 sene yatar sen de 3 🤣🤣🤣
Eder.
Haha Tövbe delirmişler
Yok öyle bişey olamaz
Suç yok ama ayıp. İstememiş niye zorluyon
Sende de hakaret ettiğin için mahkemeye vercem
Bişey olmazzz
no info bro
Eder
etmez niye etsin ki
Hayır...
Sosyal medyada en çok bildirilen ve görülen suçlar, kişilerin internette tehdit, zorbalık, taciz ve diğerlerini takip etmelerini içerir. Bu tür faaliyetlerin çoğu cezasız kalsa da veya ciddiye alınmasa da, bu tür suçların mağdurları siber emniyet güçleriyle ne zaman iletişime geçeceklerini çoğu kez bilemezler. Hakkınızda çevrimiçi olarak yapılan bir açıklama tarafından tehdit edildiğinizi hissediyorsanız veya tehdidin inandırıcı olduğuna inanıyorsanız bu durumu Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın [email protected] gov. tr adresine bildirmeniz son derece önem arz eder.
Sosyal medya işletmeleri, merkezde bulundukları ülkenin yasalarına tabidir, ancak faaliyet gösterdikleri yerlerdeki yerel yasalara da uymaları beklenir. Ki Türkiye'de 7253 İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlara Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında ilgili sosyal medya mecralarının ofis açarak, temsilcilik bulundurmaları gerekmektedir. Temsilcilik açıldığında işler daha hızlı bir şekilde yürüyebilecektir. Bunun dışında çoğu sosyal medya sitesinde uygunsuz içeriği işaretlemeyi amaçlayan bir raporlama sistemi vardır, ancak çevrimiçi güvenliği yeterince ciddiye almadıkları için çok fazla eleştiriye maruz kalırlar.
Instagram'da ise zorbalık veya taciz birkaç şekilde gerçekleşebilir:
- Olumsuz Yorumlar
- Sahte Profiller
- Hacking Hesapları
Instagram. com ’un tavsiyesi, tacizde bulunan kişiyi engellemek ve takibi bırakmaktır. Ayrıca takip isteği adab-ı muaşeret kuralları çerçevesinde bir kere gönderilmelidir. İkiden fazla gönderildiğinde hoş karşılanmaz ve karşı tarafı taciz etme kapsamında değerlendirilebilir. Bu durumun tekrar etmemesi önemlidir. Çünkü ikiden fazla olursa taciz kapsamına girebilmektedir. Ancak ikiden fazla talebin gönderilmesinin ispatı da mühimdir. İş hukuki mercilere aktarıldığında bu sorun giderek büyüyecektir. Dolayısıyla tanımadığımız insanlara arkadaşlık ve ya takip isteği göndermemek son derece önemlidir. Bu konuda ısrar etmemeniz sağlıklı olacaktır.