Soruyla alakası yok ama o kadar mutluyum ki beklenmedik zamanda beklenmedik gelişmeleer :D
Evet sorumuza dönelim iyi bir logo tasarımı nasıl yapılır?
Acil acil çok çok acil :D Yazılar beklemez ben hiç beklemem :D
Evet sorumuza dönelim iyi bir logo tasarımı nasıl yapılır?
Acil acil çok çok acil :D Yazılar beklemez ben hiç beklemem :D
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Selamlar, ilk olarak mutluluğunun daim olmasını dilerim. :)
Logo tasarım konusuna gelince de, aslında logo tasarımı oluştururken dikkat edilmesi gereken konular oldukça basittir. Fakat uygulama da biraz işler karmaşıklaşabilir. Doğru adımlar izlendiğinde sağlıklı sonuç alma oranı oldukça yüksek.
İlk olarak mutlaka ve mutlaka karşı tarafın istekleri doğru algılanmalıdır. Çalışmayı müşteri veya karşımızdaki kişi için yaptığımızı unutmamız gerekli. Bu nedenle karşı taraftan mutlaka bir ön hazırlık (brief) dosyası almak faydalı olur.
Ardından istenilen logo tasarımı ile ilgili gelen dosyaları inceleyerek genel bir sektörel araştırma yapılması çok iyi olur.
Genel araştırma yapıldıktan sonra eskiz çalışmalarına başlayıp birazcık kağıt kalemle çalışmak zihinde farklı noktaları görmemizi sağlayabilir. Bu süreçte birçok fikir gelecektir aklınıza. Bunları ister kağıt kalem üzerinde isterseniz program üzerinde somut bir şekle dönüştürebilirsiniz.
Ortaya çıkan sonuçlardan seçim yaparken karşı tarafın isteklerine uyup uymadığına göre seçim yapabilirsin. Bunun dışında seçim yaparken logo da veya amblemde okunabilirlik, her boyutta anlaşılabilirlik konularını kontrol edip, seçimi buna göre yapabiliriz.
Kendi seçimlerimizi yaptıktan sonra mutlaka bir sunum şeklinde neyi neden yaptığımızı açıklayacak metinler ile birlikte bir sunum dosyası hazırlayabilirsin. Karşı tarafından gözünde de olumlu bir hava yaratmış olacaksın.
Bir de logo tasarım konusunda dikkat edilmesi gerekenleri maddeler halinde anlatmaya çalışayım. :)
Logo tasarımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Şimdilik belirtebileceklerim bu kadar. Logo tasarım ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istersen youtube kanalımı takip edebilirsin. https://www.youtube.com/erenalkis
Çok teşekkür ederim herkes mutlu olsun 😊ve detaylı anlatim:için de teşekkürler 🎉