bu ikisinden hangisini almalıyım acaba, çok anlamiyorum ben
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
AMD işletim sistemli daha iyi çünkü işlemci hızı daha yüksek, grafik işlemcisi daha iyi video ve oyunlarda daha iyi performans verir. Misal İntel 40 fps Amd 60 fps gibi. FPS kıyaslamalarına Youtube'tan bakabilirsin. AMD'li sistem hafızası 512 gb İntel 256 gb
İntel sistemde Windows 10 var AMD sistemde yok. İşletim sistemi düz 1000 lira.
İşletim sistemini Microsoft kendi sitesinden Flash Belleğe indirip yükleyebilirsin.
Sonuca gelirsek ben AMD sistemi tercih ederim
şu da var ama tipi çok hoşuma gitmedi
www.hepsiburada.com/hp-15-db1051nt-ryzen-5-3500u-8gb-512gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-7dq47ea-p-HBV00000Q2CFP
Aralarında 200 lira fark var. Biri R5 diğeri R7
200 lira daha ekle R7 işletim sistemli olanı al derim. Hem işlemci daha üst model hem grafik işlemcisi daha üstün. Epey üzerinden de fiyat özellik kıyaslamalarına bakabilirsin. Bir site üzerinden bakma. Aynı pc başka siteden belki 100-200 lira daha uyguna alabilirsin
farklı modellere bakmış olabilirsin çünkü ikisi de R5 ve fiyat farkları 500 tl. soruda beğendiğin AMD li olanı alabilirim o zaman? aslında sadece ofis ve video için kullanıcam ben. çok bı şey beklemiyom
Max 4500 e çıkarım gerekirse ama dediğim gibi İnternet açsın Office açsın yeter bana :D
Aşağıda başka arkadaş da önermiş 4500 liraya performansı en iyi sistem bu: www.epey.com/laptop/hp-15-dw2011nt-3h817ea.html
256 gb ssd hafızası ve harici 1 tb hard disk hafızası var. Yani çok hafıza alanın olacak rahat rahat kullanırsın. Diğer sadece 256 gb'lık pc'lerin hafızası dolar zorda kalabilirsin. Önerdiğim sistemde 5 kat daha büyük hafıza var. Ayrıca senin söylediğin pc'lerde harici ekran kartı yok. Videoları, oyunları ekran kartı açar. İşlemci grafiğini kullanarak hem işlemci hem grafik ikisi bir arada yapmak yerine harici ekran kartlı sistem daha iyidir. Hem performansı artırır.
o arkadaşa yazdığım yoruyu buraya da kopyalayim.. son attığın Hdd de içeriyor bı bakayim ona. zaten görüşte attığınla da aynı. dediğim gibi çok bir beklentim yok hızlı açılsın yeter. ders için alıyorum açıkçası. SSD 256 bence beni götürür. indirme falan yapmıcam ama yaparsam zaten harici hdd var. du bı bakayim çok teşekkür ederimbbu arada.
kısaca beklentim pc hafızasını kullanmak değil sadece hizli olsun ekran kalitesi güzel olsun
İkisi de çöp.
Al bunu.
https://www.hepsiburada.com/hp-15-dw2011nt-intel-core-i5-1035g1-8gb-1tb-256gb-ssd-mx330-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-3h817ea-p-HBV00000TVZTW
bu fiyata değecegini düşünmüyorum bence şu bile daha iyi
www.hepsiburada.com/dell-inspiron-3593-intel-core-i3-1005g1-8gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fb05f82c-p-HBV00000UTP3G
ya da hp diyosun bence şu daha iyi
www.epey.com/laptop/hp-15-db1051nt-7dq47ea.html
hpye baktın mi
4500 e kadar çıkabilirim ofis ve video dışında bir işlem yapmayacağım oyun yok
Ben olsam bunu alırdım 4300 gayet iyi bu ürün için.
Dolar kuru nedeniyle uyduruk ürünler bile 3500 olmuşken bu gayet iyi doğrusu.
www.hepsiburada.com/hp-15-db1053nt-amd-ryzen-3-3200u-4gb-256gb-ssd-radeon-530-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-7mx96ea-p-HBV00000OHDBY
ama son attığın ram çok düşük bence en az 8 olsun bare
4300 e bundan iyi bir bilgisayar bulamazsın üzgünüm. www.hepsiburada.com/hp-15-dw2011nt-intel-core-i5-1035g1-8gb-1tb-256gb-ssd-mx330-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-3h817ea-p-HBV00000TVZTW dediğim gibi sen farklı şeylere odaklanıyorsun kafa göre beğendiğiniz al gitsin en iyisi.
son attığın Hdd de içeriyor bı bakayim ona. zaten görüşte attığınla da aynı. dediğim gibi çok bir beklentim yok hızlı açılsın yeter. ders için alıyorum açıkçası. SSD 256 bence beni götürür. indirme falan yapmıcam ama yaparsam zaten harici hdd var. du bı bakayim çok teşekkür ederimbbu arada
hplerdeki ısınma problemi aklımı bocaliyor yorumlarda da yaziyor a sıkkındaki Lenovoya niye çöp dedin
Cevap
5Cevap
Kardeşim iki cihaz da gerçekten kötü. Hele ikinci cihazı kesinlikle tercih etmemelisin. Bütçeni yazarsan sana bir cihaz bakabilirim
bu civarlar 4500
Şimdi tipiniz nasıl ona göre ikisinden birini vereyim. Tipe göre almalısınız güzelseniz başka çirkinseniz başka.
Alıyorsan intel işlemcili ama ekonomik diyorsan amd işlemcili
İntel 5 işlemci amd işlemciden daha iyi
@kafeinsiz Yeni nesil İntel i5 10600K fiyatına Ryzen 7 3700x alınıyor. i5 10600K Ryzen 5 denginde ve R5 1400 lira. 10600K ile 3600 arasında 1.000 lira fark var. Performans farklarına Epey üzerinden ve Youtube üzerinden kıyasladığımızda tercihim AMD olur. Render konusuna girmeye bile gerek yok. İntel masaüstünde hala 14 nm. 2 aya kadar ben de İntel kullanıyordum 15 yıldır ancak Ryzen serisi ile AMD çok yenilendi. Ekran kartlarında da Nvidia'ya göre fiyatları çok iyi. Örnek 2070 ekran kartı ile 5700 xt ekran kartı rakip. Bunların fiyat ve performanslarını karşılaştırdığımızda AMD hem daha ucuz hem daha çok fps veriyor. Rabi AMD zamanla fiyatları artırabilir sonuçta kalite ucuza olmuyor. Eskiden ısınıyordu performans kötüydü fiyatları bu yüzden düşüktü. Şu an bu sorunları yok ve rakibinden daha iyi iş çıkartıyor
geleyim. adresi ver
soruya gelsen yetiyodu)
yetmez ama hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?