+1 yılTiktok'ta muazzam bir güvenlik ihlali var. Kullandığınız telefonun tüm donanım parçalarıyla ilgili bilgiyi topluyorlar. (İşlemcisi, hafızası ve hafızayı ne kadar kullandığınız, ekran boyutu vs. HEPSİ) İndirdiğiniz tüm uygulamalar -ki önceden yükleyip sonra sildikleriniz de buna dahil- da kayıt altında ve saklanıyor. Networkle alakalı tüm bilgiler (ip’niz, yerel ip’niz, bağlandığınız wifi vs)
Yazılım kısıtlamasını kaldırmak için jailbreak yapıp yapmadığınız... Hemen hemen, 30 saniyede bir gps ping’i yolluyormuş uygulama, yani konum bilginiz her 30 sn’de bir yedekleniyor. Yani eğer telefonunuzda Tiktok yüklüyse siz o sırada kullanmasanız bile nerede olduğunuzdan hep haberdar. Bu bilgileri de sakladığına göre Tiktok yüklü olduğu süre boyunca nerelerdeydiniz hepsinin Tiktok’ta olduğunu söyleyebiliriz. Galerinizde bulunan medya dahil hepsine erişim ve farklı cihazlarda görüntülenmesi için transcoding yapma izni.. Bunları tek tek deaktive etmek teoride mümkün ama tonlarca sayfa okuyup yapmanız gerekiyor ve yapmamanız için ekstra korumalar konmuş, yani pratikte deaktive edemiyorsunuz. Bir de kamera ve mikrofona erişim olayı da sıkıntılı, uygulamayı kullanmazken bile Tiktok’un kameraya ve mikrofona erişimi olması gibi bir sıkıntı var. Kaydediyordur kaydetmiyodur orası meçhul tabii, ki kaydetmiyorsa bile her an erişim izni olması bile yeterince korkunç. Android versiyonunda uygulamanın zip dosyası indirme, onu çözümleme ve çalıştırma yetkisi de var. Yani Tiktok istediği uygulamayı kullanan birinin telefonuna mesela çocuk p*rnosu indirebilir ve suçlayabilir veya herhangi bir algoritmayla cihazda virüs yayabilir. Aynı zamanda Tiktok kopyaladığınız her şeyi uygulamaya yapıştırmış gibi kaydedebiliyor ve uygulama bunu saklıyor. Kredi kartı numarası, iban, şifreleriniz falan. Eğer kopyaladıysanız artık Tiktok’ta kayıtlılar. Ayrıca çektiğiniz tüm videoları (gizli olanlar da dahil) Tiktok istediği gibi kullanabiliyor, Tiktok reklamlarındaki videolar sıradan kullanıcıların izni olmadan kullanılıyor mesela. GİZLİ OLSA BİLE Tiktok bunu açıktan yayınlama hakkına sahip. Cody Ko isimli youtuber Tiktok’la dalga geçmek için Tiktok üzerinden video çekmişti (videoları hesabında gizliydi) ve sonrasında videoları Tiktok reklamlarında kullanılmaya başlandı. Bu arada kamera mikrofon yetkisiyle ilgili olarak; 2019’da bir sürü kullanıcı Tiktok ARKAPLANDA BİLE AÇIK DEĞİLKEN, -mesela 3 aydır Tiktok’a girmezken- yine de mikrofonla söylenenleri kaydettiğini fark etmişti. Bunu ispatlayan videolar da var. Proxy server’ı oluşturuyormuş bu arada cihazınızda. Medya aktarımı için demiş ama deli saçması, gerekli değil. Proxy S. okulda öğretmenlerin bilgisayar dersinde sizin her yaptığınızı görmesini ve yaptıklarınıza kısıtlama getirmesini sağlayan şey. Suistimal etme ihtimalleri yüksek, ki suistimal ettikleri de kesin, önceden indirdiğiniz ve sildiğiniz uygulamaları -muhtemelen- cihazdaki cache ve cookies yoluyla kaydeden uygulama bu. Başka hiçbir şey yapmasa sırf bununla en az Google seviyesinde data toplamış oluyor zaten... Twitter’da, Google’da falan gördüğünüz her fotoğraf ve video cookie/cache olarak geçici süreliğine telefonunuza kaydediliyor. Eğer Tiktok uygulamalar için oraya bakıp data topluyorsa aynısını internette gördüğünüz her şey için yapabilir demek oluyor bu. Topladıkları veri sayısı çok fazla ve bunu gizlemek için her güncellemede topladıkları veri gözükmesin diye ekstradan şifreleme yapıyorlarmış. Ha bir de uygulamaya erişim iznini vermezseniz uygulamayı kullanmanız da neredeyse imkansız hale gelecek şekilde düzenlenmiş. Ha bu arada siz tüm gizlilik özelliklerini ayarlayabilseniz bile ‘gizlilik poliçesi’ (kimsenin okumadan onayladığı uzun şey) sayesinde sizi takip eden veya sizin takip ettiğiniz herhangi biri aracılığıyla bu bilgileri toplamalarına izin vermiş oluyorsunuz. Daha birkaç ay önceye kadar kullanıcıların mailleri, ikincil mailleri, doğum günleri falan halka açık bilgi şeklinde saklanıyormuş bu arada. İsteyen istediği hesabın mailine doğum tarihine, tüm bilgilerine bakabiliyormuş yani, o sorun ortadan kalkmış çok olay olup baskı gelince. Tüm mesajları okumalarına, MESAJIN İÇERİĞİNİ analiz etmelerine ve saklamalarına, kimle ne zaman konuştun gibisinden şeyleri öğrenmelerine de izin veriyorsunuz. Zaman, kişi falan mesajlarda iletmesi için alınır. Ama mesaj içeriği asla alınmaz normalde. Twitter mesela almıyor. Sizden toplayıp reklam şirketlerine sattığımız bilgiler artık bizim sorumluluğumuz değil, ne isterlerse yaparlar beni meçhul tutamazsınız da diyor.
Bir de Tiktok hesabınızdaki maille internetteki tüm aktivitenizin takip edilmesi gibi ufak bir noktaya değiniyor ama uzatmıyor nedense... Ha bu arada diğerleri (Facebook, Instagram, Google vb.) bilgilerinizi alınca size uygun reklam gösterip oradan reklam gelirini arttırmaya çalışıyor. Tiktok’un tek amacı bu değil, satılan bilgilerin alıcısı direkt Çin hükümeti. Zaten Amerika’da TSA (havalimanlarındaki görevliler) ve askeriyedeki falan insanların ve hatta onların çocuklarının bile TikTok indirmesi tam olarak bu siber güvenlik/gizlilik açıkları yüzünden yasaklanmıştı. Ha bu arada Google bile saklanan bilgileri siz ayarlarsanız hem kayıtlı tutmuyor hem de ayarlamazsanız 18 ay içinde artık kendi siliyor. Tiktok’ta böyle bir şey yok. Sakladıklarını Tiktok silse Çin Hükümeti kendine yedeklediği bilgileri (yani tüm hepsi) silmez zaten... Önceden beri baya söylenen şeyler aslında bunlar ama söylentilerden sonra 2 farklı bu tarz şeyleri inceleyen bağımsız tech sitesi de bu konuda araştırma yaptı. Artık kanıtlı yani, sadece bir söylem değil. Zimperium uygulamaların gizlilik/güvenlik risklerine bakan o sitelerden biri ve orası da Tiktok için:
Ios versiyonunda gizlilik 98/100, güvenlik 64/100;
Android’de gizlilik 79/100, güvenlik 82/100 vermiş
Yüksek puanın kötü olduğunu söylememe gerek yok bence. Bir de bu uygulamayı en çok kullanan kesimin 18 yaş altı hatta direk 12-13 yaş altı çocuklar olduğunu düşününce hiçbirinin Tiktok için “aa bilgilerimi topluyormuş, ben bu ayarları kapatayım en iyisi” demeyeceği kesin. Google falan eğer hesap sahibi izin vercek legal yaşta değilse veri toplayamıyor ve saklayamıyor çünkü YASADIŞI. O izinleri verebilcek yaşta olmayan birinden “ben senin bilgilerini alcam tamam mı?” diye izin isteyemezsiniz ve bu bilgileri satamazsınız. Kısacası Tiktok, hem Türkiye’deki kişisel verilerin koruma kanununa, hem AB hem de ABD’deki internette kişisel verileri koruyan kanunlara alenen aykırı bir şekilde data topluyor ve bunu hem Çin hükümetine hem de gizlilik garantisi vermeyen 4500 şirkete satıyor. Bu arada 2019’da çocukların bilgilerini YASADIŞI şekilde toplamaktan ve satmaktan zaten 5.7 milyon dolar ceza yemişti. Ama belli ki Çin hükümeti’nden ve reklam şirketlerinden gelen paralar daha yüksek16 Yorumla- +1 yıl
Üşenmedim hepsini okudum, Tiktok kullanmama rağmen
- +1 yıl
@Hilaldemir2 çok sevindim
- +1 yıl
Bilgisayar mühendisiyim beyefendi, çok şükür cahil de değilim. Bilgilerin asılsız olduğu kanısına nasıl vardınız, merak ediyorum.
- +1 yıl
Erken mezun olmadım, 21 yazıyor ama doğum yılını tamamen random girdim, 24 yaşındayım. Yazının tamamını okudunuz mu bilmiyorum, ama diğer platformlarla karşılaştırmıştım zaten.
En İyi Cevaplar
Tiktok'un en sevdiğim yönü mükemmel olmayan evlerin ve yaşamların göz önünde olması. Örneğin, roman bir vatandaş belinde eteğiyle, küçük evinde, çekyatının önünde dans edip koyuyordu.
Veya ev kadınları, yaptığı yemekleri, ortalama düzeyde sayılabilecek mutfaklarını gösteriyordu. Bu yönünü seviyorum Tiktok'un. Yapay hayatlardan ziyade çoğu insanın içinde bulunduğu ortalama hayatları görüyorduk. Bu yüzden onların hareketlerine daha çok güldüğümüzü ve bu kadar ilgi çekici bulduğumuzu düşünüyorum.
Bence tiktok dursun ya 😁30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyasaklansın diyenleri engelliyorum - yasaklanınca ne oluyormuş anlasınlar :)
10 Yorumla
İnternet & Teknoloji konusunda 979 cevap paylaştı. Yorumlara bakıyorum da rezil ötesi... Ben sevmiyorum, o halde diye yasaklansın diyenlerin cahillikleri paçalarından akıyor. Seversin sevmezsin, kanuna göre açılmış ve uygulama bu seviyede bir kesim tarafından beğenilmiş ki kullanılıyor. Yasaklansın diyen kafalara göre bunun belirleyicisi kim? Şu an KizlarSoruyor uygulamasını kullanıp bu saçma sapan beyanlarınızı iletebiliyorsunuz. Malum kişi tarafından anti demokratik şekilde KS de kapatılırsa yine aynı düşüncede olacak mısınız? Bu kadar genç kuşakların örümcek bağlamış beyinleri mi geleceği yönetecek? Yazıklar olsun.
13 Yorumla- +1 yıl
Abi eline, yüreğine sağlık.. Dünden beri dilimde tüy bitti bunu anlatmak için, ama ısrarla kapansın diyorlar.. Gençlerin bile bu kafada olması bizi çok zor günlerin beklediğinin kanıtı.. Yarın bir gün İran gibi olursak bunların hepsi çok ağlayacak.. Ama son pişmanlık fayda etmez.. Özgürlük varken hala birazda olsa sahip çıkılmalı..
- +1 yıl
Bunların hiçbiri bir baltaya sap olamamış ve asla da olamayacak dar kafalı tipler. Büyük çoğunluğu ailelerinin geçimi altında kendi odalarından hayatın ne olduğunu bilmeden, okumadan, araştırmadan her şeye kafa sallayan ezik tipler. 10 dakika karşına alıp konuşsan zaten kalite seviyelerini anlarlar. Değmez de gerçi...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
İnternet & Teknoloji konusunda 4b cevap paylaştı. Tiktokun özel bilgilere ulaştıpı ve kaydettiği bilinrn bişey lakin telefona kurduğumuz hemen her uygulama aynı şeyi yapıyor,
00 YorumlaHiç sevmem tık toku saçma Anna göre insanları. Tuaf hareketlerini görüyorum başta az kullanılırken dans eden bir platformdu dansı severim ama bunlar suyunu çıkarttı programın özellikle Türkler tarafından kullanımı artınca
Bana kalırsa yasaklanmasına tuaf gençler hani bu tarz programlara ilgililer ya hatta yaşlılar bile yani bir toplumda böyle ellerindeki eğlence uygulamaları ya da herhangi bir şeyler alınınca orada daha kin ve nefret bir mana birikir bana göre bırakın isteyen istediğini yapsın ben arada insanların tuaf hallerine gülmek için bakıyorum ama genelde hiç görmek istemiyorum çünkü çok saçma bir uygulama ama isteyen istediğini kullanmalı bence kapatılmak istenmeside saçma geldi10 YorumlaSosyal medya denetlenmeli. Ama neden sadece küfür hakaret konusu olunca hemen hareket edildi? Sürekli sosyal medyada hayvanlara şiddet tecavüz videoları da dolaşıyor onlara gelince hiçbir şey olmuyor. Ben bu iki yüzlülükten çok rahatsızlık duyuyorum artık. Dediğim gibi denetlenebilir. Şiddet, tecavüz yanlıları. Ağır hakaret edenler vs vs lakin hiçbir uygulamanın kapatılmasını doğru bulmuyorum. Heleki Netflix, paramı veriyorum kendi hür irademle seyrediyorum. Yanlış şeyler varsa izlemeyeceksin çocuğuna izlettirmeyeceksin. Bak şeyi anlayabilirim; bu ülkede böyle şeyler hiç olmasaydı buna alışmış olurdun sorun teşkil etmezdi ama yıllardır kullanılan platformlar bunlar pat diye kapatamazsın yani. Gerçi görüş belirtiyoruz da sanki önemi mi var? 😊
10 Yorumla
+1 yılLutfen kafasi calismayan beyni idrak yeteneginden yoksun insanlar yazmasin
" Toktok kopotolson cok socmo sopon onsonlor vor" diyen insan cahil cuhela insandir. Bu hikaye sari okuz hikayesi gibidir tiktoku kapatirsan yarin twitter da kapanir instagram da kapanir youtube de kapanir. Ne olursa olsun hic bir sosyal mecra kapatilmamalidir.21 YorumlaYasakci zihniyeti alkislayanlar yarin kendi sevdikleri seylerde yasaklandiginda durumun ciddiyetini anlar.. Tiktok bombos bir uygulama evet, kullananlar bana göre kendilerini rezil mi ediyor ona da evet. Ama sirf bir seyi sevmiyorum diye onu yasaklamak zorbaliktir, diktatörlüktür. Ayrica yasaklayinca o tarz videoyu ceken insanlar buharlasip ucmayacak. Sorunun cözümü insanlari bu tarz uygulamalar yerine onlara gercekten bir sey katacak seylere yönlendirmektir, egitimdir.
11 Yorumla
+1 yılİyi çeken var kötü çeken var. Anlamıyorum gerçekten... Benim gibi düşünen sayılı kişi var olaylara birazcık evrensel, genel bakın. İnsanlar özgür ben de izlemiyorum çoğunu ama rahatsız oluyorsanız kaydırın geçin. Kaldı ki Allah aşkına milletin IQ seviyesini tartışmak size mi kalmış? İnsanların hobileri var saçma veya mantıklı buna saygı duyulmalı.
20 Yorumla
+1 yılKimsenin davranışları veya görüşleri birbiriyle aynı olmak zorunda değil. Resmi olarak suçu olmayan kimseye zorla kısıtlama getirilmemeli veya uygulama bu yüzden kaldırılmamalı/kısıtlanmamalı.
25 Yorumla- +1 yıl
Valla ya ama böyle düşünen sayılı kişiyiz...
- +1 yıl
Maalesef..
- +1 yıl
@Florianii kesinliklee biri bizlerin hobilerini kısıtlıyor kendi zarar gördü diye... Ama çoğu kişi anlamıyor. Boşver ya laf anlatamıyoruz çoğu körü körüne bağlı görüşüne.
İçinde bir tane sağlam insan görmedim. Ergenler, yangınlar, dönmeler ve daha nice ahlaksızlara dolu bir yer. Kapatılmasına karşı olduğun hiç indirip incelemediğinden belli oluyor. Toplumumuzun ahlaki ve ruh sağlığı için kesinlikle ülkemizde yasaklanması gerekiyor. Sonuna kadar destek veriyorum.
12 Yorumla
+1 yılTiktoktan nefret ediyorum ama bugün onu yasaklayan yarın instagram, Twitter, YouTube hepsini yasaklar. Tepki verilip haklarımızı savunmak zorundayız ama biz her şeye boyun eğdiğimiz için bir şey olacağını sanmıyorum
30 YorumlaUrgh tiktok gerçrkten çok boş bir uygulama. Salak salak dans ediyorlar ve bundan para kazanıyorlar. Çıldırıcam. Tiktok kesinlikle yasaklanmalı. kısıtlama işine bir yandan katılıyorum. Çünkü tecavü, özellikle çocuk p*rnosu gibi şeyler yayınlanıyor. Bunlar kesinlikle yok edilmeli ve yükleyenler ömür boyu hapis cezası çekmeli. Ama tayyipciğim (!) torununa sövülünce bu kadar çıldırıyor da, neden bu ülkede binlerce tecavüz ve şiddet cezasız? Adam birkaç şey yazdılar diye direkt tutuklattı. Bu hakka bizim de sahip olmamız gerekir, o Cumhurbaşkanı diye öyle bir ayrıcalığa sahip olamaz. Kısacası kötü içerikler kaldırılmalı ama kökten kaldırılırsa kötü şeyler olur.
10 Yorumla
+1 yılSadece Tik Tok değil... Tüm sosyal medya siteleri terbiye edilmeli.. İnsanların özel bilgilerini ait oldukları devletlere sızdırmakla kalmıyorlar, vergi kaçırıyorlar ve en önemlisi zaten yarım akıllı olan günümüz gençliğinin kalan aklını da alıp yerine saman dolduruyorlar.
00 Yorumla
+1 yılTik tokum var ama video felan atmıyorum sadece insanlari izliyorum küçük çocuklara çok kötü örnek oluyorlar mesala 7, 13 yaş arasındaki çocuklar 21 20 veya da 18 19 yaşlarındaki insanlara laf felan sokmaya çalışıyorlar edepsizce yorumlara yapıyorlar çok saçma bir uygulama
00 Yorumla
+1 yılYasaklasalar çok harika olur ama şimdi orta tüm aptallar toplandığı için başka uygulamaya geçerler felan Allah korusun. Takılsınlar orda amma velakin reklam bilmemne onlar hakkında bişey çıkmasın ya. Mecbur muyum kendilerini rezil ettiklerini görmeye. Orda olan orda kalsın
00 Yorumla
+1 yılTiktok çok farklı amaçlarla kullanılan bir uygulama, gerçekten yararlı ve keyifli şeyler için kullananlar var fakat bunun yanı sıra saçma şeyler için kullananlarda var. O yüzden kapatılması değil de kontrol edilmesi daha iyi olabilir. Sonuçta kurunun yanında yaşlarında yanmasının anlami yok.
00 Yorumla
+1 yılSosyal. medya kapatilmiyor denetim altına alınıyor arkadaşlar neden bu kadar rahatsıznız ben bu şekilde denetimsiz özgür hissetmiyorum bu sitede dahi neler dönüyor... Bunların önüne geçilmeli.. kaç kadın intihari oldu hakaretler ifsalar yüzünden birde bu açıdan bakmayi sizi davet ediyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Boncuğum haklısın denetim konusunda bak ben başka sosyal medya kullanamıyorum burdan başka Türkiye ile bağlantı kuracak
+1 yılÇok sevmesemde kapatılmasını onaylamıyorum. Uygunsuz olan paylaşımları yasaklasınlar gerekirse yasal işlem yapsınlar. Tüm sosyal medya için bunu yapabilirler...
20 YorumlaTwittera karisirim tik tok a karismam diyor ha 😣yasaklansin da istemem cunku insanlar bu tur uygulamalara yonelecektir bunun sacma ve zararli oldugu ogretilmeli
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılBen ne akp ci ne chp li ne hdp liyim hepsi aynı kabın suyu benim gözüm de siyaset sonucta lakin sosyal medya kullanımı başka yollara kaymaya başladı her türlü pislik dönmeye başladı yaş araligi tiktokun 7 de başliyor bu kadar da olmaz kabul edilemez bir gerçek
00 Yorumla
+1 yılSağ baştan say, hayır yasaklanmasın yasaklanmasınki gerizekalıların potansiyeli bilinerek adımlar atılsın. tiktok sadece bir turnusol kağıdı gibidir bir topluma bırakırsın ve o toplumun rengi şekli şemali ruhsal hali ortaya çıkar 😀
00 Yorumla
+1 yılniye sürekli bir şeyleri yasaklamaya çalışıyoruz ki? tamam tiktok da saçma sapan bir sürü şey var ama yaratıcıklarını konuşturan yetenekli kullanıcılar da var. anında fişi çekmekle sorunlar kalkmıyor maalesef.
30 Yorumla
+1 yılTiktok sevmesem de özgürce kullanılmalı. Kimse kısıtlamamalı özgürlüğümüzü
10 Yorumla
+1 yılYasaklanmamalı. Sevmiyor olabiliriz, ama kişilerin kendi seçimlerine müdahale edemeyiz.
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılTik tok denen uygulamaya bu gelmeliydi.
Ben de hiç kullanmadım fakat youtube veya instagramdan görüyoruz rezilliklerini.
Kepazelikten başka bir şey değil.10 Yorumla
+1 yılTiktok sayesinde ülkenin ıq seviyesini görmüştük ama neden kapatılıyor ki?
10 Yorumla
+1 yılSaçma bir ülkede yaşıyoruz. %100 biri ordan hükümete laf söylemiştir.
14 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah bana niye salladın şimdi :D
+1 yılPaylaşım yapan kendince bir sakınca görmüyorsa incelesen ne olur.
10 Yorumla
+1 yılSadece tiki tok değil. Diğerlerindeki gereksizliklere de sansür gelmeli. Youtube da hala para uğruna insanları iğrençliğe sürükleyenleri şikayet edemiyoruz.
00 Yorumlacok malca bir uygulama ama insanlar muttlu oluyorsa niye kapatilsin tamam bir 10 yaslarinda bir cocuk korkunc bir tiktok klibi cekmisti gecenlerde gordum icerigi anlatamam bile bilir dehset verici, ama tiktok olmasada o cocuk cevresindeki serefsiz abileri tarafindan yine o tarz bir mantiktta olup o tarz seyler yapicaktiir en azindan tiktok sayesinde o cocugu ifsaa edebiiliriz ve potensiyel suçlulari daha yakindan inceleyebilir ve onlarin suçlarinin onune geçebiliiriz
03 Yorumla
+1 yılTiktok dahil pek çok iğrenç uygulama var hepsi kapatılmalı. Twitter Instagram YouTube ise kullanıma uygun hale getirilip kapatılmamalı , kapanması gereken sayfalar hesaplar kapatılsa yeter.
00 YorumlaBence tiktok ve instagram kesinlikle yasaklmalı, instagrama gelince ben sürekli gö. T baş meme görmek zorunda değilim kardeşim.. Milletin karısı var kızı var çocuğu var severim öyle platformu
00 Yorumla
+1 yılBir medya amaç dışı kullanılıyorsa ve faydadan çok zararı varsa kapatılmalı. Tiktokun faydasını gören? Youtubeden ders videolarına kadar izliyoruz terapi bile alıyoruz ınstagrama kötüden çok iyi şeylere yarıyor. Tiktok poponu açmak isteyenlerin mekanı KAPATILSIN
00 Yorumla
+1 yılBeyinden yoksun olduktan sonra "Neyin gösterişi?" diye sordurtan bir uygulama. Yeri geldi şurada burada reklamları çıkıp göz kulak kanattılar. E bir dur demek lazım artık dimi?
00 YorumlaÇokk kıymetli tik tok uygulaması kesinlikle ama kesinlikle kapatılmalı. Güvenlik açığından ziyade fazlasıyla gereksiz bir uygulama. İnsanlara pek bir yararı yok. Tam tersi de zararı var.
00 Yorumla
+1 yılKapatılmamalı bence. Şahsen ben kullanmıyorum ama kullanan çok yaratıcı insanlar var ve bu platformu binevi vine gibi kullanıyorlar. Tabii amaçsız ve saçma sapan tiktok çekenler için aynı şeyi söylemeyeceğim onların elinden direkt telefon alınmalı
10 Yorumla
+1 yılYerinde bir karar olur kapatılırsa, zaten izlemiyorum ama tiktok çeken çocuklarda ortadan kaybolur en azından
00 YorumlaBence de yeni nesile hiç iyi örnek olabilecek bir platform değil gerçi çoğu yer öyle fakat tiktok daha ön planda.
00 YorumlaBence de tik tok yasaklanmalı. Tik Tok'da hiç faydalı bir içerik görmedim. Bir kişi küfür etse akım oluyor, böyle bir uygulama neye yarar ki?
00 Yorumla
+1 yılGereksiz paylaşım yapanlar men edilmeli, onun dışında faydalı paylaşımlar yapan çok kişi var. Kısacası herkes kullanmamalı
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 885 cevap paylaştı.
+1 yılYasaklansın tabi sonuna kadar gitsinler şu rezil tablo hiç hoşuma gitmiyor, merak etme sonuna kadar gitmezler...
00 Yorumla Küçük çocuklar ordaki yarım akıllı insanları 7/24 izleyip örnek alıyorlar. En üzücü kısmı bu. Kesinlikle yasaklanmalı.
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTiktok vs her ne ise herkes keyfine yaşasın. Tc kimlik no ile girilirse yeterli. Bari şu linke tıkladık diye dolandırılmayız.
00 Yorumla
+1 yılincelenmeli bence. Bz nasıl insan olunur nasıl karakter sahibi olunur öğrenemedikçe Türk insanına her şey müstahak.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYasaklanmasın sadece yaş sınırı ve kimlik doğrulaması gelsin..
10 Yorumla
+1 yılBence yasaklanmasin ülkede ne kadar mal var ayıklamış oluyoruz hiç değilse..
10 YorumlaTiktok yasaklanabilir iyi olur cidden. Ülkenin IQ seviyesini düşürüyor, rezillik.
10 Yorumla
+1 yılTiktokta kızlar kendini pazarlıyor resmen kapatılması uygun olur
00 Yorumla
+1 yılEn tehlikeli yerden başlamışlar bu tiktokçular birleşse dünyayı ele geçirir 😂
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılTiktok kapatma duasına çıkarsanız beni de çağırın. 🙌
00 Yorumla TikTok zaten gereksiz bir uygulama diğerleri iyi yine
00 Yorumlavalla saçma videolar çekenlerin nesli takibe alınmalı ve mümkünse nesli arttırılmamalı kksks
00 Yorumla
+1 yılBu ahlaksızlık tiktokla düzelmez ama evet yolu tamamlamayı sağlayan adımlardır
00 YorumlaKeşke incelenmesi gereken herşeyde böyle hızlı davransalar
00 Yorumla
+1 yılTikTok yasaklansın. Hayatımda görmediğim iğrençliği beyinsizliği orada gördüm.
00 Yorumla
+1 yılHemde acilen kaldırılmalı bu zamana kadar bişey yapmamaları zaten hata
00 Yorumla
+1 yılyasaklansın ama padişah istiyor diye değil haklı sebeplerle
00 Yorumla
+1 yılBence direk yok olsun akıl sağlıkları gidior artık insanın
00 Yorumla
+1 yılYasaklanmalı son derece saçma ve gereksiz bir uygulama
00 Yorumla
+1 yılBence de yasaklanmalı abuk subuk insanlar bir taraflarını açarak izlenme kasıyor
00 Yorumla
+1 yılDenetimin ve disiplinin olmadığı yerde bok gövdeyi götürür...
00 Yorumla
+1 yılYasaklansın. Daha önce hiç kullanmadım kullanmam da.
00 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat