Veya sizin eklemek istediğiniz uygulamalar var mı?
Instagram
Facebook
Twitter
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hiçbiri güvenli değildir. Fakat uygulamalar değil uygulamaların içerisindeki insanlara güven yok açıkçası, şerefsizin biri gelir sana psikolojik baskı da yapar, tehditte eder, her şeyi yapar kısacası. Bu nedenle ben böyle olduğunu düşünüyorum.
Cevap
2Cevap
Merhaba twitter kullanmadığım için yorum yapamam ama diğer sosyal medya hesapların bence bir insanın beklediğinden dahada güvenli ikisinide kullanıyorum yıllardır ve bir sorun ile karşılaşmadım bu güne kadar
sokağa çıkma yasağı twitter da ilan ediliyor eskiden devlet tv radya gazelerinde olurdu bu iş artık amerikanın avucundayız
Kötü içeriklerle karşılaşma ihtimaliniz az
hiç biri güvenli değil bu yüzden de sosyal medya kullanmıyorum
Hiçbirine güvenmiyorum
Hic birine güvenmiyorum
Twitter.
İnstagram bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Sosyal medya platformları en küçüğünden en büyüğüne dek güvenlik riskleri barındırır.
Bunu, bilginin güvenliğinden kullandığınız hesabın güvenliğine de çeşitlendirebiliriz. Seçenek olarak sunduğunuz tüm platformlar için bu durum geçerli.
Bilgi güvenliğini sağlamak ve doğru bilgi akışına sahip olmak için güvendiğiniz ve kimliği belli olan kullanıcıları takip ederek arkadaş listenize ekleyebilir, yanlış bilgi yaydığını düşündüğünüz kişileri ise platforma bildirebilirsiniz. Bunun için tüm platformların iletişim kanalları mevcuttur.
Kullandığınız platformları daha güvenli hale getirmek için bireysel olarak alabileceğiniz tedbirler de var.
Seçeneklerde sunduğunuz Instagram zaten Facebook güvenlik protokollerini kullanıyor, yani aynı riskleri barındırıyor. Öte yandan tıpkı bilgi güvenirliğinde olduğu gibi bu riskleri azaltabilmeniz için size “iki faktörlü doğrulama” gibi önlemler sunuyor.
Sunduğunuz seçeneklerdeki sosyal medya platformlarının tümü aşağıdaki seçenekleri sunarak hesabınızı güvene almanızı mümkün kılar.
Bunlar;
Üçüncü taraf kimlik doğrulama uygulaması, SMS kodu'dur.
Yeterli önlemleri aldığınızda kullandığınız tüm sosyal medya platformlarını güvenli hale getirebilirsiniz.
Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, Sosyal Medya Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır? başlıklı yazımı okumanızı önerim.