İnternet hız dalgalanması oluyor sürekli sebebini bilen var mı?

Vodafone çözüm üretemedi adsl kablo değiştirdim yine aynı şimdide 0 modem sipariş ettim firmadan tek fatura olaraktan çıksin dedim bizlkk bir sorun yok diyorlar anlamadım gitti arkadaş hız dalgalanmasindan kastım su 1 GB birşey indiriyorsun indirme hızı 1.45 2 saniye sonra 9 2 dk sonra 0.50 çözüm üretin beyler bayanlar elektrici çağırıp 80 TL'ye adls kabloyu değiştirme 75 TL'ye kendi serviisni çağırmak o hicbisssy yapmadığı için hız testi dışında fatura cayma hakkınızı kullanırsınız dediler bundan 3 sene önce aynı sorun oldu adls kablo değiştirdim düzelmişti 1 sene sonra aynı sorun 2 yıldır aynı canıma tak etti şimdide kendi servisinden 165 TL'ye modem siparişi ettim hız dalgalanması neden olabilir beyler adsl bina daki bolmu dediler hayır dedim onlarda anlamadı tüm cihazlar da aynı modem reset atıldı sonuç aynı bilen varmı? 1 saat normal 3 saat kötu akşama kadar bekleyecek halim yok diyor servis internet kötü olsa 1060 p açmaz diyor 1 saat kötü bir saat bozuk şu an düzgün dddim nasıl çıkarım işin içinden modemden kaynaklı olabilir mi bu sorun sizin fikriniz nedir?
Güncellemeler
+1 yıl
Adsl kablo değiş diyorum servise bozuk olsa degisirim alet edevat yok tesisatçı cagirmaniz lazım. dedi seni niye çağırdık şapşal oksitlenme yapıyor mu bak dedim bakmadan yapsa zaten degisirim hız testi baktı gitti sonra yine aynı oldu yardım maili olan hız görüntüleri attım sovercesine baştan sağma iş yapıyorsunuz diye fatura çıkarsa servis bedeli iptal ederiz denildi ne yapmam lazım
İnternet hız dalgalanması oluyor sürekli sebebini bilen var mı?