PTT İşyerine Geldi İSTANBUL KİM/İSTANBUL KİM ARNAVUTKÖY
şimdi pimden kime geçiş yaptı
Merhaba,2,5 önce cıkan gümrük kanunu tebliğince 25 usd ve üzeri gönderiler içerisinde ne olduguna bakılmaksınız gümrüğe tabi tutuluyor.. E tabii devlet fukara halkın üzerinden vergi almazsa nasıl geçinecek değil mi.. Neyse PTT müşter hizmetleri size daha detaylı bilgi verecektir. Kargonuza tez zamanda kavusmanız dileğiyle..
aynı üründen 5 adet olduğu için ticari kategorisine düşüyor normalde, eğer gümrükten geçtiyse sıkıntı yok ama gümrükten geçmediyse ticariye düşerse hemen geri iade et yoksa günlük depo ücreti alıyorlar ve yüklü miktarda ödeme istiyolar ürünü teslim etmek için
2 farklı ürün var ikiside 5 tane yani toplam 10 ürün zzaten satın almadım. bende anlamadım gümrükten çıktı mı çıkmadımı çünkü ptt takipten bakınca gümrükten çıktı diyor mail atmıştım orda bana gümrükçe uygun görmediklerini yazmışlar karıştı hangisi doğru olabilir?
ptt gümrük departmanını ara istersen. o kadar ürün geçmez bence
Gonderi teslim merkezinde alindi (Gelen) Receive item at delivery office (Inb) -/ - Turkey
gümrüğe takılmamış belli
umarım. çok teşekkürler
Cevap
4Cevap
Türkiyede özellikle bu dışardan gelen ürünlerde hep sıkıntı oluyor. Ben de geçen yıl Wakeboard tahtası ve bağlamasını aldım. Bağlama geldi tahtası gümrüğe takıldı.
geri alabildinizmi peki ürünü
Gümrüğe gittim vergisini ödedim aldım
Gonderi teslim merkezinde alindi (Gelen) Receive item at delivery office (Inb) -/ - Turkey
Ptt ile işe kalkışırsa böyle olur.
aynen ya hep bir kötü şey oluyo
Benim de İngiltere'den gelecek paketim vardı 6 ay olacak gelmedi. Hem parayı alıyorlar hem de paketi getirmiyorlar.
zaten İngiltereden gelen paketlerde daha farklı oluyor benim paketlerim ingiltereden 7 gündür Türkiyeye ulaştı 2 paket birisi 7 gün oldu diğeri 5 gün hiç işlem yapmadılar anca bugün birisine yaptılar diperi hala duruyor 1 günde geldi ordan buraya burda kaç gün bekletiliyorum ya çok saçma mail attım bugün cevap olarak daha ülkeye ulaşmadığı söyleniyor hem royal mailden baktım hem ptt den ikisindede ulaştığı yazıyor
O zaman SİZE GELEBİLİR
bende öyle umuyorum
Gümrükten geçtiyse gelir büyük ihtimalle
gümrükten çıktığını söylüyor ama bakalım şimdi başka kargomda gümrükten çıkar çıkmaz direk torbaya koyuldu ve benim şehrime yollanıldı şu an yolda bunda bir şey olmayınca merak ettim
Belki oda onunla olmuş
Birkaç gün içinde gelir
umuyorum sizede böyle oldumu
Oldu canım artık yurtdışı alışveriş e vergi olduğundan dolayı gümrüğe fazla takılmıyor 12 lira para çıkar
gümrük fazla çıkmadı zaten şaşırdım bir 4 ay öncesine kadar daha fazla vergi alınıyordu
Evet ne çıktı en son
şu anda vergi olarak 20 tl istemişler diğerinden 15
Git al parayla
İstanbul'da değilim onun için gidemem de gelmez mi bu bana
Gelir banada öyle oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar