Kargo şirketlerinin belirli kuralları var, bunlar dahilinde hareket ediliyor. Bildiğim kadarıyla konuyu aktarayım.
Kargo Geri Giderse Ne Olur?

kargoyu teslim almamak Kargo şirketleri aracılığıyla kargo gönderildiği zaman, kargo teslimat adresine ulaşarak alıcıya ulaşılması bekler. Kargo şirketleri alıcıya ulaşamadığı zaman not bırakır. Alıcıya ulaşılamadığı durumlarda, kargolar teslimat şubesine dönerek geliş tarihinden itibaren 3 gün şubede kalır. Alıcı daha fazla beklemesine dair haber vermezse, 3 gün sonunda kargo göndericiye tekrar iade edilir. Ortalama her kargo şirketinde bu süreç 3 gündür.
Kargoyu Almazsak Ne Olur?

kapıda ödemeli kargo teslim alınmazsa Gönderilen kargo alınmazsa göndericiye tekrar iade olur. Gönderim aşamasındaki teslimat süreci yukarıdaki gibidir. Alıcıya kargo ulaşılmadığı taktirde 3 gün bekletilerek göndericiye iade edilir.
Alınmayan Kargo Yasal İşlem Uygulatır Mı?

sipariş verdiğim kargoyu almazsam ne olur Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun açıklaması ile kendisinin talep ve onayı olmadan gönderilen kargoyu teslim almayan kişinin cezai veya hukuki sorumluluğu olmadığını açıklamıştı. Yani kargoyu almazsanız ceza ödemezsiniz. Bunu söyleyen kargoculara da inanmayın. Sizin siparişiniz verdiğiniz kargoyu almamanız taktirde ise satışı iptal etmiş olursunuz, ancak satıcı satışı kanıtladığı taktirde kargo parasını talep edebilir.
Kapıda Ödemeli Kargoyu Almazsam Ne Olur?

kapıda ödemeli kargo alınmazsa ne olur Yukarıda söylediğim gibi eğer haberiniz olmayan bir kargoysa problem değil. Eğer satın aldığınız bir şeyi de iade ederseniz sorun olmaz. En fazla firma kargo parasını talep edebilir. 3 gün içerisinde geri iade olur.
Alıcı Ödemeli Kargo Alınmazsa Ne Olur?

gelen kargoyu almak istemiyorum Alıcı ödemeli kargo için de aynı şey geçerlidir. 3 gün şubede kalır ve daha sonra göndericiye iade edilir.
31 Yorumla- +1 yıl
kargo parasını ödemezseniz icra işlemi başlatırız diye bi yazı geldi bunun doğruluk payı olabilir mi parayı kargoyu gönderen şirket ödemiş eğer kargo parasını vermezsem icra gelicekmiş bu doğru mudur rica etsem cevap alabilir miyim?
En İyi Cevaplar
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kartla ödemeli sistem çoğu yer. Kapıda odemelilerde bir kere sipariş etmiştim sonra vazgeçtim yasal işlem başlatılır falan diyrlsrdi ses kaydının tel nonunuz vs ona göre işlem baslatamazlar. Vazgecme hakkın var. Bir ton mesaj da gelmişti sonra üzerinden zaman geçti birşey olmadı.
722 Yorumla- +1 yıl
kimlik bilgim yok. telefon no filan. ıp adresi filan diyo
- +1 yıl
bu fotonun aslı yok diyosun o zaman
- +1 yıl
hiç bişey yok
- +1 yıl
anladım tesekkur ederimm
- +1 yıl
iyi akşamlar konu ne zamanın konusu gözükmuyor şu an internet üzeri ayakkabı satıyorum
şimdi alıcı arıyor mesaj atıyor ben şu ürünü istiyorum fiyat nedir bende fiyat şu kargo üçreti şu her şeyi soyluyorum. tamam diyor sonra ben bunu gönderiyorum bana param yok zamanım yok alamıycam diyor faturası kesilmiş kargo gitti 10 lira geri geldi 10 lira 20 şimdi kim burda magdur kim dolandırıcı oluyor ben yarın o kişiyi avukata vericem elimdeki belgelerle siparışı vermiş bunu inkar edemiyor. parası olmaması benı ilgilendirmez yoksa parası siparış vermıycek iade hakkı var kargoyu teslim alır sonra bunu benim adresime kargolar bende onun parasını iade etmek zorundayım. aksı halde beni ugrattıgı zararı ödemek zorundadır. - +1 yıl
Sizinle ayni sorunu ben de yasadim ama kimlik bilgilerimi verdim bir sey olur mu
- +1 yıl
Bir kere şu kanun kararı adil mi? eğer gerçekten var ise, hani diyor ya 90 katına kadar Tazmin ettirmek için hakkınızda yasal işlem başlatır. Ben bu kanunu çıkaranın adaletini tanımıyorum.
- +1 yıl
Evet mesafeli satış sözleşmelerinde Tüketicinin hiç bir sebep göstermeden cayma hakkı vardır. Ancak mağazadan bizzat alınan ürünler, mağazanın prensibine bağlıdır.
- +1 yıl
Ben kargo sipariş verdim geldi almadım dedim ben sipariş vermedim avukata veemişler 90 tl para istiyorlar ne yapıcam
- +1 yıl
Ya ben bı kargo istedim intagramdan bana geldi almaya vaktim olmadı mesaj geldi dediki işte yasal işlem falan yapacaz sonra numaraya vatsaptan yazdım dediki ücreti kargo parasıyla yolla bende gönderdim sonra bir daha gönderdiler bu sefer şehir dışındaydm bı sorun olur mu
Gizli Üye(36-45)+1 yıltamamıyle yalan ınanma sakın alma hıc bır şey olmaz ben 345 tl lık kargoyu almadım fırma aradı bır şeyler soyledı yav he he tamam dedım almadım bır sey olmadı senı korkutmaya calışıyorlar merak etme
133 Yorumla
+1 yılKandiriyor
Geldiğinde kapıyı açma evde bulamadik diye geri iade ederler. Ne zamandan beri kargo almamak suç sayiliyormus.
Bu arada instagramdan bir satış sözleşmesi imzalamadin değil mi13 Yorumla- +1 yıl
yok hayır
- +1 yıl
Hiç birşey yapamaz ki instagramdan yasal satış dahi yapılmıyor ne vergi ödeniyor ne irsaliye kesiliyor ne maliyeye para veriliyor öyle birşey yapsa kendinisi kaybeder zaten
Alışveriş & Hediyeler konusunda 343 cevap paylaştı. Cayma hakkın var ayrıca burası resmî bir işletme mi? Fatura kesiyor mu?
41 Yorumla- +1 yıl
Çoğu resmi değil ve de merdiven altı işler bunlar! Her gün duyuyoruz ki devlet kaç tanesini yasadışı olduğu için men edilmiş!. ama ya ürünlerini alıp sağlığından olan insanlar ne olacak!..
bir Instagram sitesinden bisey sipariş ettim pttye geldi almadım geri gitti sonra beni aradılar niye almadınız efendim falan. Yasal işlem baslaticam dediler avukattan falan mesaj geldi e-develetten bakın dediler ama tc mi falan bilmiyorlar gerçekten bisey olur mu?
43 Yorumla- +1 yıl
bir şey oldumu cevaplarsan sevinirim
Öncelikle merhaba alma zorunluluğu diye birşey yok. Almazsanız yasal işlem başlatırız cümlesini müşteriyi mecburiyette bırakmak için söylerler. Kargo geldiğinde siparişimi iptal etmeme rağmen gönderdiler ürünü istemiyorum diyip geri iade olarak gönderebilirsiniz.
50 Yorumla
almayacaksaniz niye siparis ediyorsunuz ya bide beni mi kekliyo diyosun sen adamlari neden kekliyosun saçma
154 Yorumla- +1 yıl
kimseyi keklemiyorum. aldıgım ürünün tanesi 40 tl. baska yerde aynısı 10 tl. kazıklanıyorum
- +1 yıl
Eğer ki 10 tl lik bir eşyayı sana 40 tl den satmaya çalışıyorsa, geri iade etmeniz sizin en doğal hakkinizdir! onlarda insanları kazıklamasınlar.
- +1 yıl
Kesınlıkle katılıyorum unutmayın ki alısveris yaptıgınız insanlar da evlerine katkıda bulunabılmek ıcın bu ısı yapıyorlar sizlere guvenıp kapıda odemelı urun gonderıyorlar pekı ya sızden eft ile ucret alıp urun gondermezler ne olur hakkınıza girerler degıl mı? İşte aynı sey sızde urun sıpariş verıp almayınca o insanların hakkına giriyorsunuz... Cunku o insan vaktinden calip sıze urun hazırlıyor yerı gelıyor sıze ozel ısmınıze ozel urunler oluyor ve sız keyfı sebebden almayınca urun çöp! Verdıgı kargo parası da var tabi o yuzden urun sıpars vermeden arastır ıp o sekılde alısverıs yapın insanları kazıklamak ıle suclamayın 10 tl lık urun ile 40 tl lık urunun gorsel benzerlıgı sıze kalitesinin aynı oldugunu kanıtlamaz
+1 yılSatış sözleşmesi yapıldıysa böyle bir tazminat hakkı olabilir
07 Yorumla- +1 yıl
sözleşme yapılmadı
- +1 yıl
O zaman bişey yapamaz. Zaten sana dava açması da masraf uğraşacağını sanmıyorum. Ama yaptığın hoş değil yani bir şekilde zarara uğratmış oluyosun insanları
- +1 yıl
onlarda benı kazıklıcaklar ama?
- +1 yıl
Keşke iyi bir fiyat araştırması yapıp sipariş verseydin
- +1 yıl
keşke ya
- +1 yıl
Evet, Ama herkes her şeyi etraflıca ve kusursuz araştırma yapamıyor maalesef, onlarında insanları kazıklamaya hakları yok..
- +1 yıl
@Acayip_adam 10₺ aldığıniz paketin içini görünce hüsrana uğramayinda. Piyasanın altındaki ürün ya çürüktur ya da dolandırıcı net.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılYeni Üyelik OluşturŞifremi unuttum? Haberler » Kargo Alınmazsa Ne OlurKargo Alınmazsa Ne Olur 22 Aralık, 2017Bu durum her firmanın sözleşmelerinde farklılık göstermektedir, BOLmarka İnternet Hizmetleri olarak sizin adınıza gönderilen kargoların tahsilatlı kargo masrafı ve yol masrafı dahil olmak üzere kargo firmasına peşinen ödenmiş olmaktayız. Bir kargo iadesi bizi çok üzmekte ve maddi sorunlar yaşatmaktadır. Kargo iadelerinde sebep belirtilmesi durumunda tabiki karşılanacak kargolar mevcuttur fakat aşağıda ki gibi maddelerde sorunlar yaşanılabilmektedir. Siparişiniz kargoya verilmeden müşteri hizmetlerimize ulaşarak ya da arayarak iptal edebilirsiniz. SİPARİŞİNİZİ ALMAKTAN VAZGEÇTİ İSENİZ Kapıda ödemeli siparişiniz kargoya verildi ise kargo ve tahsilat bedeli peşinen ödendiğinden sipariş iptal edilemez. Sipariş teslim alınmadığında kargoya ödenen bedeller sipariş veren kişiden tahsil edilir. Kapıda ödemeli siparişlerde siparişi veren kişi kargosunu teslim almadığında bu durumdan mesul olmayacağını düşünerek siparişini teslim almamakta ancak aşağıdaki sorunlar oluşmakta; Mesafeli Ön satış Sözleşmesi 5. MADDE (h) bendinde Kapıda ödeme imkanını kötüye kullanma, sahte sipariş verme, hiç bir sebep belirtmeksizin keyfiyen teslim alınmayan siparişler, tedarikçi, kargo, ve paketleme görevlisini gereksiz kullanma ve işgücünü yavaşlatma sebebleriyle; kargo masrafları, işletme masraflarının tamamının yasal yollarla tazmini için bolmarka. com hukuki işlem başlatılır. Alıcı kapıda ödemeli olarak satın aldığı ve teslim almayarak şirketi zarara uğrattığı her malın ve kargo dahil fatura tutarının en az kırk (40) en fazla doksan (90) katı kadar tazminat bedelini bolmarka. com sitesi sahiplerine peşinen ödemeyi resmen beyan eder. Satıcılar böyle goguldan kopyala yapıştır yaparak milleti korkutup aldırmaya çalışıyorlar sakın kanmayın TAZMİNAT, HİCRA VS GİBİ mesaj LAR YALAN KESİNLİKLE KANMAYIN sizin cebinizi degil kendi ceplerini düşünmek için bu yollara baş vuruyorlar bir sonuçta çıkmıyor kargo şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak kargoyu geri yolmanız mümkün
00 Yorumla
+1 yılHayırlı aksamlar ben instagram sitesinde saglıklı yasam merkezi cinsel ilac aradılar 160 TL ilac fiyati dediler alacakmısınız dediler bende alırım ama maaşımı ayın 5 de alacam dedim o da tamam o zaman ayın 5 erteliyorum dediler sonra 1 gün sonra kargoyu göndermişler benim haberim bile yoktu gönderdiklerinden Tokat Erbaa PTT subesine gelmiş ben almadım gönderin demedim bile sonra aradılar beyefendi siz 26 siparis verdiniz dedi ama ben oyle birsey demedim sizi avukata verecez dediler şu mesajı attılarSağlıklı yaşam merkezinden oluşturulduğunuz siparişinizin 29.01.2021 son günüdür. Alınmadığı takdirde hakkınızda sahte siparişten yasal işlem başlatılıp evinize en yakın muhtarlığa cinsellikle alakalı ses kayıtlarınız ile birlikte sahte sipariş verdiğinize dair tebligat iletilecektir. Bu firmamızın son intiharıdır. Sonra bugun de attılar Sağlıklı yasam merkezinden oluşturduğunuz sıparışiniz Ptt subesinde beklemektedir. Kargonuz alınmadığı takdirde hakkınızda kargo ve paketleme görevlisini gereksiz kullanma işgücünü yavaslatma sebebi ile kargo masrafları avukat dosya ve işletme masraflarınının tamamı yasal yollar ile tazmini hukuki işlem başlatılacaktır. 29.01.2021 son alım tarihidir ama ben kargoyu gönderin demedim
20 Yorumla
+1 yıl10 liralık ürünü 40 liraya satması başka bir konu siz bilerek isteyerek sipariş veriyorsunuz sonra siparişi almadan vazgeciyirsunuz yaptığıniz en hafif tabiri ile çok ayıp ve düşüncesiz bir davranış o kıytırık dediğiniz sayfanın sahibini müsait ve kargo marsarfina sokuyorsunuz sonrada yaptığınız dan nasıl sıyrılabilirim diye burda birilerinden fikir almaya çalışıyorsunuz o birileri de size akıl veriyor ve yanlış akıl veriyor. birkere size şunu soyliyim yaptığınızın suçtur ve adlı karşılığı var ancak sizin gibi dusuncesizlerin sayisi çok olduğundan sayfa sahibi işi mahkemeye taşımamıştır tahminimce. birdaha kimseye böyle birşey yapmamaniz dileğiyle. Not: ben her hafta 15 kargosu sizin gibiler yüzünden iade gelen ve şu an iflasın eşiğinde olan bir gümüş takı satıcısıyım
100 Yorumla
+1 yılMerhaba ben bir ay önce 200 TL lik bir şey sipariş verdim siparişin pastaneye gelmesini istedim sonradan arkasaşlar dolandırıcı olduğunu söyledi araştırdım Harbidende öyleymiş bende hiç takmadım günde 3 4 kere bu mesajdan atıyorlar bir yardımcı olsanıza SAYIN AHMET AKTAS SIPARIS VERDIGINIZ SAMSUNG GALAXY S8 PLUS AKILLI CEP TELEFONU+2YIL KVK TÜRKIYE GARANTISI IÇERIKLI KARGO PAKETINIZ AKHISAR MERKEZ PTT POSTANE SUBESINDE SIZI BEKLEMEKTEDIR 2 YILLIK GARANTI ISLEMLERINIZIN ONAYLANMASI VE CIHAZINIZIN PTT SUBESINDEKI YOGUNLUKLARDAN HERHANGI BIR ZARAR GÖRMEMESI IÇIN GÜN IÇINDE 2751759622774 BARKOD NO ILE BIZZAT TESLIMAT SAGLAMANIZ ÖNEMLE RICA OLUNUR. CIHAZ GARANTINIZ FATURA VE IRSALIYE ILE KONTROL EDILDIGINDEN LÜTFEN KUTU VE FATURANIZI SAKLAYINIZ PTT. A. SB187
11 Yorumla- +1 yıl
Benimde başıöa geldi yardım
+1 yılMerhaba arkadaslar bu benimde basima geldi halada basimda istegramda bir siteden siparis verdim takiyo diye bir taki sitesi sevgililer gunu icin ama acil isim cikti yakin dostum vefat etti memleketi gittim urunu siparis ettigim yeri aradim siparisi iptal etmek istiyorum dedim urunu alaxak kimse yok evde dedim ama iptal edemeyiz kargoyu almak zorundasiniz almazsaniz yasal islem baslanir ve dava acilir iki bin ila bes bin tl arasinda tazminat odemek zorunda kalirsiniz yani 90 tl lik urun icin bes bin tl odicekmisim buna inanan var mı aranizda boyle birsey olabilirmi alamiyorum kardesim evde kimse yok iptal edin dedim edemeyiz dediler ustelik siparis kargoya verilmeden iptal ettim ama etmediler ben de dolandiricisiniz siz dedim bana bu kelimeyi soyledim diye hakaretten dava acacaklarmis birde boyle sacma birsey olabilirmi size soruyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ceza verdilerimi benımde basıma geldi lütfen cevap ver aynı site
bir şey yapamazlar tüketicinin bir hafta vazgeçme Hakkı var sen kargocuya söyle teslim almayacağıni mahkemeye versin sen haklısın
30 Yorumla
+1 yılAlma zaten almazsan yasal işlem yapılacak diye bir tehdit varsa kesinlikle fos çıkacak o yüzden alma yasal bir süreç ya da birseyle karsilasmayacaksin buna adın kadar emin olabilirsin yazık günah parana
41 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar ben kargo sipariş etdim ama almaktan vazgeçtim hakkımda yasal işlem baslatcaz dediler napicam odim diyorum PTT ye gitdim ödemek için ödememe gerek yok dediler sonra onlara söyledim böyle dediler diye odemessen yasal işlem baslatcaz dediler 😭
döne enson cümleden bellli en az 40 en fazla 90 katı tazminat ne demek yaa böyle bir sözleşme olabilirmi çocuk olma koskoca kızsın universiteye gidiyorsunn inanma dolandırıcı onlarr.. :D
31 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılsenı kekleyecegını sanmıyorum.
bence o urunu al
adam kazık yemek ıcın sayfa kurmadı
tabııkı yasal haklarını ciciğine kadar arastırıpta kurdu.
o yuzden almazsan olmadık yerden bulur senı ve yasal ıslemı baslatır.00 Yorumla
+1 yılResmi olarak hiç bişey yapamazlar. Ama sizin için kargo ve iade ücreti ödeyecekler. Bu kul hakkıdır. Heleki sizin gibi 20 kişi çıksa bu kucuk işletmeler için ciddi paradır. Anayasa da bu suç değil ama kimsenin 1 lira bile hakkına girmeye hakkiniz yok bence. Emeginden sizin için ayrılan zaman dan bahsetmiyorum bile. Kimsenin cebindeki para keyfinize göre hareket edeceğiniz bı şey değil. Bence bı de bu açıdan düşünün kesin almayacaginiz şeyin siparişini vermeyin. Kul hakkıdır çünkü
20 Yorumla
+1 yılSiz bu işleri oyunmu zannediyorsunuz cezası var firmayi zarara ugratma ürünü günlerce stoktan alıkoyma çalısanlarin emekleri kargo ücreti firmaya gidiyor yasal hakları var özellikle kapıda ödemeyi kötüye kullanmada almıycaksan niye istiyorsun el insaf el vicdan birde gelmiş utanmadan burda soruyor terbiyesiz
60 YorumlaMerhaba ben bir instagram sayfasından bir ayakabi siparis ettim ama ayakabii istedigimden cok farkliydi yanlis gondermisler bnde kargoyu almadım zaten kargocu yardimci olduu kargo teslim almadan geri gitti ama mesaj atmıslar yasal ceza var die dogru mu buu sizce birsey olur mu bana yardimci olur musunuz
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bende bunu merak ediyorum. Tersaneayakkabı diye instagram sayfasından ayakkabı aldım. Kargoya Ne Zaman verilecek, kargo takip no falan istedim, yok almazsanız eve tebligat gelince görüşürüz paran yoksa ne alıyorsun vs dedi. Bende kızdım tabii kargoyu almamak gibi bir niyetim yok nerde diye kontrol etmek istiyordum. Dün kargo geldi, kargocu yıllardır aynı olunca dedi ki herkese yapmam ama artık birbirimizi tanıyoruz, özel bir şey değilse bakalım, bu paket bir tuhaf dedi, olur dedim. Açtı paketi üstteki ayakkabıyı çıkardı saçma sapan bir ürün pazarda 15tlye satılan babetler. Kargocu geri paketleyip adreste yok yazarak gitti. Zaten dolandırıcıymış adamlar ama ürünün fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi. Whatsapp siparişi, bir işlem yapabilir mi? Ürünün fotosu olsa ispat ederdim.
Sizin kapıda ödemeli aldığınız ürün için Kargo bedeli ödeniyor gidiş geliş. Ürün 20 gün stoktan çıkıyor. Sen kendi vicdanını değil firmayı mı sorguluyorsun. Almayacaksan neden sipariş ediyorsun. Herkes ekmeğinin peşinde maddi manevi zarar veriyorsun sonra utanmadan burda abuk subuk yorumlar yapıyorsunuz. Çalışan eleman hakkı iş sahibinin hakkı durup dururken neden 30 40 ₺ zarar etsin. Almayacağınız kargonun siparişini vermeyin. Kapıda ödemeler de size dava açarsa firma donunuza kadar alır..
20 Yorumla
+1 yılnormalde kargoyu almazsan kargon geri yollanır firmayı arar ya ipral talep edersin ya da yeniden yollanmasını ama senin malı aldığın firmanın şartları farklı demkki.
00 YorumlaHicbirsey olmaz boyle bir haklari yok iade olarak geri gider 1 hafta icinde
31 Yorumla- +1 yıl
Bişey olmaz deyilmi kargomu almadım 2 taneydi yanlış sipariş vermişim bedenleri uygun deyildi ama bana kargomu almadım diye hakkında yasal işlem baslatcaz dediler 😭 lütfen çok acil cevap verebilir misiniz
+1 yılKargo geri giderse ne olur?
hiçbir şey olmaz. gönderen kişiye iade edilir. herhangi bir dava açılamaz.
10 Yorumla
+1 yılen fazla paranı iade etmezler o kadar, cezai bir yaptırımı yok.
12 Yorumla- +1 yıl
yok ya. teslim aldıktan sonra parayı yollarsn dediler. hatta paran yoksa sonra yolla dendi
- +1 yıl
kapıda ödemeyse haklı olabilir adam.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılKargo gelince yanlış adrese geldiniz diyip geç kdjdjdj
22 Yorumla- +1 yıl
şubeye yollattım :D
+1 yılSeni kekliyorlar alma geri gitsin baya uydurmuslar yani
20 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇayma hakkı yasal dır hic bişe yapamaz uzak dur böyle satıcılardan
30 Yorumla alma birkaç gün mesaj gelir sonra ararlar istemiyorum dersin biter
10 Yorumla
+1 yılMerhaba bende oyle bir sorun yasadm herhangi birşey oldu mu lutfen bildiirin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBisey olmaz almak zorunda değilsin abim e sigara söylemişti 1 sayfadan ondan haber çıkmayınca 1 tane daha soyledi 2 Side aynı gün geldi 1 ini aldı diğerini gönderdi bisey olmadi
00 Yorumla
+1 yılİyi günler instegramda bitane sweatshirt aldım ve gelincede gidip almadım çünkü özel nedenler vardı bugünde mesaj geldi 7500 tlik Tanzimat cezasız falan e devleten takıp edebilirsiniz dedi sizce doğrumu ne yapmalıyım
00 Yorumla
+1 yılInstagram dan 500 liralık ürün aldım ve zamanım olmadı almaya iade göndermek istiyorum satıcıda mesaj atmış Whatsapp dan 2252689 yazılı kanuna göre 459 TL cezai işlem başlatılacak diyor yapabilirler mi böyle bir şey
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar ben kargo sipariş etdim ama almaktan vazgeçtim hakkımda yasal işlem baslatcaz dediler ama bende pttelere sordum öyle bir şey yok dediler napicam ben 😭😭lütfen çok acil cevap verebilir misiniz
00 Yorumla
+1 yılBende bir internet sitesinden drone aldim ama internet sitesı dolandırıcıymış 300 TL Fiyatı Kapıda ödeme vardı 1000 kere aradım ürünü iptal edin diye ama açmadilar ürün 3-4 gün sonra evime gelecek ürünü almadan olurmu
00 Yorumla
+1 yılAynı olay benim başımada geli lütfen yardımcı olun ceza geldimi instagram: sezgin. glmz74 face:sezgin gülmez : sezgin. glmz74@gmail. com iletişime geçerseniz ve konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim
10 Yorumla
+1 yılBende bugün sipariş ettiğim ürünü bı kaç saat sonra iptal etmek istediğimi söylememe rağmen kargoya verdik diyorlar. bu mümkün mü sizce. bide akşam saatlerinde sipariş verdim mesai bitmişti yani. geri gondercem vende
00 Yorumlabir bayan dava açmıştı kargosunu almayan müşteriye yanlış hatırlamıyorsam 9 milyar (eski parayla) gibi bir ceza almıştı müşteri. Hikayesinde paylaşmıştı
10 Yorumlahayır tabikide hiç bir şekilde asla ve katta tek bir kuruş dahi alamaz sizden alenen sahtekarlık yapma girişimi saf ya da iyiniyetli birilerini bulursak anlayışıyla size zorbalık yapıyor ödemeyin...
00 YorumlaArkadaşlar bende sipariş verdim ama iki saat sonra iptal ettirmem istedim ve bana ne cevap veriyorlar nede birşey diyorlar hiçbirşey yapmadım sadece ev adresim ve telefon numarama var birşey olurmu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke söylemeden direkt yapsaydın. Gelinin kargo 1 hafta falan alınmazsa geri yerine gidiyor.
00 YorumlaYaaa bana da geldi 4 tane kılıf aldım 110 tl şimdi ise vazgeçtim almıycam dedim yasal işlem başlatılacaktır dedi bu ne ya hangi köyün çobanısın sen😂
10 YorumlaSiparişi almayacağın kargoyu neden sipariş ediyorsun satıcı sonuna kadar haklı
maddi zarara uğruyorlar buna ne hakkın var10 YorumlaBende sipariş verdim kargo kapıma gelmedi bende gidip almadım beni aradılar yasal işlem başlatacaz dediler yardım edin başlata bilirlermi
00 YorumlaBen de ayni durumdayim bir şeh oldu mu alayim mı kargoyu
00 Yorumla
+1 yılŞuanda aynısını yaşıyorum ve aynı fotoyu attı bana. yanıt ver noldu peki
00 Yorumla
+1 yılmerhaba ayni sey Şu an bana da oldu ve bana da aynı seyi attilar sonucunda ne oldu size acaba
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 14,9b cevap paylaştı.
+1 yılIade hakkın var. Böyle mesajlara itibar etmeyin.
20 Yorumla
+1 yılalma bence çapulcu bir alay
20 Yorumlahiç bişi olmaz kardeşim
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılYasal olarak 15 gün içinde iade etme hakkın var.
00 Yorumla
+1 yılSozlesme yok sorumluluk yok.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDava acarlarsa sen haksiz olursun yani
00 Yorumla Teslim almak zorundasın.
02 Yorumla- +1 yıl
almazsam ne olur onu soruyorum
- +1 yıl
Merhabalar yorumunuz okudum
Kargo iptali ile ilgili bilginiz yok sanırım hangi kargo ile geliyorsa oranın müşteri memnuniyetini arayıp kargonuzu almayacanızı belirtip kargonuzun satıcıya geri iadesini isteyip iyi günler diyip kapatın bir sorun bir davalık durum olmaz korkmayın
Bende de aynı durum var ne oldu söyler misin
00 Yorumla
+1 yılhiç bişi olmaz rahat ol
00 Yorumla
+1 yılkorkutuyolar
10 YorumlaSorunun aynısını yaşıyorum. Sizin olay noldu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği